Úzkosť a depresia - vyliečenie a prekonanie samého seba

Príspevok v téme: Úzkosť a depresia - vyliečenie a prekonanie samého seba
blond86

Túto tému som založila preto, lebo som sama v minulosti trpela úzkosťami a depresiami a hľadala som radu aj v diskusiách na tomto fóre. Chcem len dodať silu všetkým ľuďom, ktorí trpia týmito chorobami a povedať im, že si musia veriť a dá sa z toho dostať. Navštevovala som aj psychiatričku a brala lieky, som už viac ako rok bez liekov a iných utišujúcich prostriedkov. Ako sa hovorí, všetko zlé je na niečo dobré a mne táto choroba dala dosť veľa. Uvedomila som si, že šťastie je v maličkostiach a človek si je jeho strojcom sám. Za ten rok som skončila úspešne školu a našla som si prácu, kde je komunikácia s ľuďmi základom a vrtochy úzkosti tam nemajú šancu. Všetkým vám držím palce a ak sa niekto z toho pekla tiež dostal, pridajte svoj príbeh a povzbuďme spolu tých, ktorí s týmito hnusobami ešte bojujú.

Marosko-n

Liek na posilnenie imunity je aj živočišna B12, skusenosť spred 30 dní. Deti boli 4 roky hyperaktívne a mali psychické poruchy,
Po nasadení živočišnej B12 sa do týždňa ukľudnili a prestali mať psychické poruchy.
Všetky deti sú podvyživené B12-kou, aj seniori .
Senior 90 ročný po prehľiadke zdravotnej Hraničná hodnota B12 a anemia , po dalšie 3 roky ten istý výsledok, ale lekár ani raz mu nepredpísal živočišnú B12 -ku, len tabletky.
V 94 ročný umrel na zlyhanie orgánov pre nedostatok živočišnej B12.
Toto máme záznamy toto neni klamstvo ale čistá pravda.
Aj živočíšna B12 podporuje imunitu. Nestači len GGW vodu piť na imunitu, treba doplňať aj živočišnu B12

Pozitivita

Ja momentalne tiež trpím psychikou. Ale už viac krát ked som myslel pozitívne a cítil som sa super, uvedomil som si, že myslieť negatívne je ZBYTOČNÉ. Uvedomte si, že všetko je len v hlave, nikde inde. Myslite pozitývne. KAŽDÁ BÚRKA RAZ PREJDE. Máte rodinu, priateľov, dom/byt. A môže vám tiež pomôcť keď sa budete vždy tešiť teraz alebo do búcnosti. Napr. Mám narodeniny, bude víkend, pôjdeme na návštevu alebo iných vecí ktoré vám robia radosť. :) Tešte sa, pomôžte, ďakujte, buďte šťastný, myslíte pozitývne, môzte meditovať nie je to nič magické a tak.
Dúfam, že som vám pomohol. :) Prekonajte sa, ukážte ľuďom aký ste silný. :) Držím vam palce a len smelo do toho! :)

Rebelant

Dobrý deň. Súcitim s Vami všetkými ohľadne týchto zákerných psychických stavov. Chcel by som sa Vás spýtať, či by ste vedeli poradiť aj mne. Môj príbeh: U mňa to trvá približne už od augusta 2015, prežil som dosť náročné psychické obdobie, snažil sa ako sa dalo, študoval som na škole, ale žial som nezvládol štátnice, ktorých 2. termín mi dali v októbri, tak zatiaľ čo sa ostatní bavili ja som sa naďalej trápil zo školou, bohužial v živote sa mi nepodarilo mnoho vecí ktoré som chcel, vždy sa to nejak pokazilo, neustála smola a tak sa flustrácia len kopila a kopila až vybuchla.Aby nebolo málo smoly, tak som začal cítiť nepríjemnú bolesť zubu múdrosti tak mi ho zubár vytrhol (išlo to dosť ťažko-mám silné korene). Tak mi začal krvácať, ale ok myslel som, že je už potom. Žiaľ neskončilo to, zapálilo sa mi strašne jasno, tak, že som to trpel asi týždeň, dúfal som, že sa mi to zregeneruje, nestalo sa tak, po týždni som sa odhodlal ísť k zubárovi, ktorý mi to vyčistil, nasadil antibiotiká a o pár dní to už bolo ok, žial nebolo... po tomto zážitku som sa začal na seba viac súustrediť, ako by nebolo málo, o pár dní som zaspával a začal som počuť nepríjemný zvuk v ľavom uchu (pískanie), a začal si zisťovať viac informácií, čo to môže byť, absolvoval som prehliadky-všetko bolo ok- vyšla mi posledná možnosť-tinitus,doteraz to počujem, tak v ten večer ako som to počul, som dostal nepríjemný panický atak, tak že mi búšilo srdce a nevedel som to zastaviť...Odvtedy mám úzkosť v určitých fázach permanentne každý deň, proste ako keby mi tím zásahom do jasna narušil nejako rovnováhu môjho tela,(pískanie,úzkosť) nikdy som taký nebol, vždy som bol šťastný človek, ktorý si užíval života, aj napriek nepriaznivým životným okolnostiam. Momentálne sa jej nemôžem zbaviť, ako keby ma niečo nútilo neustále rozmýšlať nad tím, preto ma napadlo, že či to nemôže mať nejakú spojitosť, v náhody neverím, vždy som bol psychicky stabilný jedinec...taktiež ma napadlo, že či to nemôžu spôsobovať aj nejaké parazity-candida...atď, proste neustále cítim ako keby nutkanie stresovať sa, pritom nie je žiadny dôvod, viem, že som v bezpečí a keď idem niečo robiť ako keby moju nervovú sústavu niečo dráždilo, možno to bolo ukryté vnútri a po zásahu do organizmu- vytrhnutím zuba to vyšlo na povrch, ten zvuk (tinitus) ak sa sústredím na niečo iné ako keby som to nepočul, dá sa povedať, že na to som si už zvykol, ale úzkosti sa zbaviť neviem, minulý polrok bol celkom v pohode ako keby som sa stým všetkým zmieril a teraz na jeseň to začalo znova, dostal som silné panické ataky, ako keby sa mi stratila schopnosť viery v seba, taktiež mám miernu "kyfózu" (ohnutejší chrbát), tak teda neviem či to nemôže spôsobovať aj to...naozaj neviem ako mám postupovať ďalej, nechcem ísť stým doktorovi, aby si na mňa opäť vymyslel, že mi nič nie je a je to "psychického pôvodu" a poslal ma psychiatrovi ktorý ma akurát tak nadopuje škodlivými návykovým chemickým bordelom, takéto riešenie odmietam... ale ja si proste nemôžem pomôcť a neverím, že za toto môže čisto moja psychika... Obraciam sa na Vás, čo by ste mi poradili, že za to môže, nejaké rady, preferujem alternatívne spôsoby riešenia mojich ťažkostí, resp. čo si myslíte, že by som mal spraviť - môže mať na to vplyv aj nesprávna životospráva - zlé stravovanie, zakyslenie tela, nahromadenie tela ťažkými kovmi, alebo si myslíte, že je to čisto psychického pôvodu ? Ďakujem pekne za Vaše rady :)

miodrum

Ahojte, hladam odpovede a pomoc ohladom depresie..prve priznaky mi zacali zhruba pred rokom no medzi tym mi depresia presla a citil som sa fajn...asi pred troma mesiacmi sa mi depresia vratila preto som sa rozhodol ist do nemocnice nech ma nastavia na liecbu...vratil som sa domov a pomalicky som sa snazil vratit k normalnemu zivotu no zas aj pri liekoch sa mi to vracia a citim sa stale akokeby som tu musel byt...ziadna cinnost ma nebavi...rano mavam triasky a neschopnost vstat z postele...ked triasky prejdu tak aj tak cely den mi je zle... nevladzem uz dalej...je mozne ze aj napriek liecbe depresia neustupuje? chodim aj k psychologicke no mam pocit ze to velmi nepomaha...prosim o nejaky nazor.

Nesska

Ja si tymto obdobim momentalne prechadzam .... Nedokazem sa toho zbavit som hrozne slaba povaha a stale vidim svet negativne... Uzkost mam minimalne raz za den... Neviem co mam robit u mi nepomahaju ani vtipne clanky co videa... Rozmyslam nad smrtou ale nikdy niesom samozrejme toho schopna som z toho bycerpana kedze to zazivam kazdy den som potom aj unavena a mavam problemy s travenim... Raz je to lepsie a raz horsie stale to kolise ale nechce to prestat...

Jaiba JA

Ahojte
Tema Depresie...
Co dodat.Depresie som mavala od mala.Do 7 rokov som vyrastala spokojne.Potom sa narodil brat,prestahovali sme sa,otec sa vratil z cudziny a vsetko sa zmenilo.
V skole som bola cierna ovca.Nebavilo ma to tam,nenavidela som spoluziakov,ucitelov....Mama mi nedavala ziadnu lasku.Zakazdym ako som isla okolo ma udrela.Doslova ma neznasala.Otec radsej chodil za zenskymi a ja som ani nevedela,ze otca mam.
Mavala som tazke depresie.Namiesto ucenia som stala v okne a pozerala na zem.Vedela som,ze nechcem zomriet,ze zivot pokracuje,ale dufala som ze si ma rodicia vsimnu a zacnu mat radi.Kazdy den som plakala,preco nikoho nemam kto si ma vezme a bude mat rad,alebo som dufala a modlila sa,nech ma vezmu do decaku.Je toho strasne vela co som prezila.Ak ma niekto zaujem,moze sa mi ozvat na 1 hviezda24@azet.sk.
Dalsie depresie som mala ked som otehotnela.Otec mojich deti ma velmi bil,drzal v pivnici,psychicky utlacal....
potom som mala poporodne depresie...bola som taka vysilena,ze som mala az predstavy,ze vyhodim malu von oknom....kto nezazil,nevie o com hovorim!!!
Potom som mala depky,ked som zistila,ze moja laska ma podvadza 9 mesiacov s inou.
Ja som zazila asi vsetky depky co sa da.Ale na jedno som prisla.Lieky nepomozu!!!
Clovek musi mat silny charakter a musi chciet.Ja som vedela,ze je zle obdobie a pride nieco lepsie.
Ked som mala posledne depky,som sa postavila pred zrkadlo a povedala si...co ti sibe?Ved si silna.Vyspim sa a bude dobre.Aj ked som mala financne problemy,alebo ine.Vzdy som si povedala,nikdy nie je tak zle,aby nemohlo byt aj horsie.
Inak vzdy ked sa mi zle vodi si spravim ocistu,alebo sa dam odkliat,alebo ked mam depky si dam frtana a vyspim sa.
Velmi pomaha aj pozitivne myslenie.....snazim sa vzdy vsetko obratit na pozitivum.Kazdy vecer si predstavujem co chcem,len v pozitivnom...a mozem povedat,ze sa mam ovela lepsie.
Samani vedia tiez velmi pomoct,nie je to o carovani :D
Vsetko je len psychika...a nestykam sa s ludmi,ktory su negativny a beru mi energiu.
Veci nevidim ako problem,hladam skor riesenie.
Asi aj staci...zelam vsetko dobreeee

ten ktoveri

Ahojťe priaťelia chel by som Vam pomôcť a podeliť sa o moju skusenosť z depresiou je to už za mnou a da sa to!!! tomu verťe!!! Nechcem tu písať všetko čo sa mi prihodilo je to v podstaťe to všetko čo tu píšeťe ale ja Vas chcem skôr naviesť ako z toho von. Hned na začiatku mojich problemov po preštudovani celeho internetu som prišiel na jednu myšlienku. Ako to už na začiatku býva chcel som to liečiť samozrejme sam bez liekov a potom sa uvidi?! Určiťe to zaživa každy na začiatku.Ale vraťim sa späť k myšlienke: dajme si otazku čo je depresia ? Je to psychicka porucha alebo inak povedané Duševná choroba!!!! a tu je niečo čo mi nedalo späť tu je hlavna podstata toho problému tak som sa začal pýtať sám seba že keby prišlo k tomu že sa to bude zhoršovať a ja budem musel navšťiviť psychologa a potom psychiatra a prejsť na lieky tak som si povedal "Ako chceš liečiť svoju DUšU liekmi." Všetci dobre vieme čo je duša človeka Duša neni hmota to neni sval, krv,koža a podobne.Duša je naše byťie. A ja som hned spozoroval čo v nej chýba. Ked že som veriaci človek ja som bez okamihu oka začal atakovať. Najprv bolo moje spytovanie svedomia bolo to strašne hlboke ja som zpoznal fakt aký som hriešny človek .Bol som síce veriacim ale ako sa hovori takym plytkym z Boha som si robil pravde povediac dobrý den. Cez to moje spytovanie svedomia som sa otočil o 180 stupnov urobil som si aj generalnu svätu spoved ked že za tych 40 rokov života som napachal strašne zleho.Sranda je na tom že som si myslel že je všetko v pohode.Takže to by bolo asi všetko. A teraz vam chcem poradiť jedno, tu vašu choru dušu vie vyliečiť len jeden a to je Boh.To je ten najlepši a najučinnejši lekár aky ekzistuje preto zmenťe svoj život na dobro, otvorťe svoje srdce Kristovi to je presne tá chviľa ked vam na neho klope aby sťe mu otvorily. Milujťe svojich blížnych ťešťe sa zo všetkoho čo vám Boh ponúka pozriťe sa okolo seba to všetko čo vam dáva to je z lásky od neho k nám všetkým. A nikdy ale nikdy sa nevzdavajťe on je stále pri Vás o čom vy ani netušiťe!!! Ja som napriklad začinal prednaškami od pana Vojtecha Kodeta a potom už to pôjde na interneťe je toho strašne veľa lebo Boh je všade pritomny. A na zaver mi neda ešťe jedna myšlienka z kraseho filmu The Count Of Monte Cristo 2002 neviem už presne ako to tam stoji ale
- ja neverim v Boha
- to mu nevadi ale on veri v TEBA!!!
tak veľa zdravia priaťelia ja verim že vy to dáťe

mimo267

Mam 33rokov trpim uzkostami depresiami Uz dlchsie uvazujem nad samovrazdou Som slaboch a zbabelec Rozchod z druzkou a finacne problemi ma znicili Pracujem kazdy den 13hod denne a volno mam iba 2 3 dni do mesiaca Uz neviem kedy naposledy som sa z duse zasmial stranim sa ludom Nastevoval som aj psychiatra prestal som tam chodit Z exdruzkou mam dve male deti milujem ich ale ako muz a otec som zlyhalCo dodat bud to zvladnem ...

ulka

Po prvý krát sa zapájam do fóra o úzkosti,zaujímajú ma rôzne skúsenosti a rady,ktoré sa týkajú úzkosti,pretože ňou sama trpím jedena pol roka a chcem sa podeliť s mojim prežívaním úzkosti-možno to niekomu z vás pomôže.Pre bolesť chrbtice , problémy so synom a pre hromadu práce,ktorú som si vyrábala sama(stala som sa otrokom svojho koníčka-chodila som spávať okolo 12-1,00 hod v noci) som sa dostala do stavu,kedy som musela vyhľadať psyhciatrickú pomoc.Čakala som ,že mi psyh.predpíše lieky a bude dobre.lenže počas čakania v čakárni som si vypočula rozhovor 2 pacientiek,ktoré sa rozprávali aká je depresia zlá.ako sa to opakuje a ako to dlho trvá.A toto ma úplne dorazilo,prišla som domov a začal kolotoč v mojej hlave-nikdy sa z toho nedostanem,bude mi zle ako budem pracovať....a začali sa prejavovať aj telesné problémi(vracanie,chvenie....).Po dosť vysokých dávkach liekov som sa z toho celkom pozbieral,.ale ten strach tam bol stále.Niekoľko krát som navštívila psychiatričku a stále mi nebolo lepšie,pýtala som sa čo ešte môžem urobiť,aby mi bolo lepšie.Povedala mi,že depresiu nemám,že som úzkostná a poslala ma ku psychologičke.Na terapiu už chodím asi 10 mesiacov a veľmi mi to pomáha.Psychologička ma naučila nájsť samú seba,odolávať stresovým situáciam,nebrať si toho ako baran na rohy,teraz sa učím pracovať s myšlienkami.Zlé myšlienky si predstavujem ako špirálu(blúdny kruh),,ktorú púšťam po vetre a nahradzujem ju hneď druhou dobrou myšlienkuou napr.plánovanie dovolenky,myšlienka na moju malú dcéru,pridávam si aj verše z Biblie a podľa nich sa snažím byť milšia k ľudom a vnímať ich potreby,niekedy tieto biblické verše rozoberám vo svojich myšlienkach ,čo mi dosť pomáha.Dychovými cvičeniami sa mi krok po kroku darí zvládať stresové situácie-niekedy sa pristihnem.že sa nadychujem a pomaly vyfukujem aj pri varení.Chodím behávať,plánujem výlety a oddychujem.Uzkosti sa u mňa ešte stále opakujú,ale je to oveľa menej a s menšou intenzitou ako na začiatku.Minulý týždeň sa mi prihoršilo,zažalo mi búchať srdce,pre stres v práci a už sa spustila myšlienka,že sa to zase vracia-a bola som v kolotoči asi dva dni.Nakoniec sa mi podarilo stopnúť myšlienku a mne po prvý krát prestalo búšenie srdca a chvenie bez Frontinu :)Bol to úžasný pocit ,že som to zvládla.Ešte stále nie som v poriadku,myšlienky stále prichádzajú.ale záleží na mne ako ďaleko ich pustím-nesmiem sa dostať do blúdneho kruhu,pretože z neho sa ťažko vychádza.Všetko je to v našej hlave ,lieky sú pomocným kolesom ,aby sme sa neutopili,kým sa naučíme plávať,verím ,že raz ich nebudem potrebovať a budem šťastná s pomocou božou a pomocou psychologičky.Prajem vám veľa sily na zvládnutie útkosti,raz bude dobre :)