Dobry den. Planujeme s mojou polovickou babatko. Nakolko mame doma cca rocneho kocurika, od vela ludi pocuvam, ze je to pre tehotnu zenu nebezpecne, ze sa dieta moze narodit chore, resp. ze mozem potratit. Ja sa ale mojho chlpateho milacika nechcem vzdat. Co je na tom pravdy??
Mačky a tehotenstvo
Dobrý deň. Parazity môže zažiť aj bytová, očkovaná mačka, pretože vajíčka parazitov sa donesú domov na topánkach, na šatách a pod. a mačka ako čistotné zviera si ich zlíže následne z labiek alebo zo srsti. Ale. Mačka: aj keby bola infikovaná, je schopná vylučovať vajíčka toxoplazmy len 2 - 3 týždne počas celého svojho života, niektorí odborníci dokonca hovoria o tomto čase v hodinách. Po zvyšok života zostane voči nákaze rezistentná a ďalej parazita nešíri. Slovo "vylučuje" sa viaže k vylučovaniu, áno, museli by ste sa dostať priamo do styku so stolicou, ktorú mačka vylúčila počas obdobia svojej infekčnosti. Ak sa bojíte v tehotenste toxoplazmózy, prípadne toxokary a pod., treba v prvom rade dbať na bežnú hygienu, jesť len umytými rukami. A keďže hlavným zdrojom nákazy je zle tepelne upravené mäso (prakticky všetky jatočné zvieratá môžu byť prenášačmi toxoplazmózy) alebo zle umytá zelenina, nikdy neochutnávajte pri varení nedovarené mäso. Šalát a inú surovú zeleninu dobre vypláchajte. Mačke sa môžete pokojne venovať za podmienky, že si potom umyjete ruky a prípadné čistenie mačacieho záchoda alebo vytrhávanie buriny v záhrade nech si vezme na starosť niekto iný :)
my sme s mužom boli počas tehotenstva u našich a tí majú mačičku. Je očkovaná a odčervovaná pravidelne. Nič sa mi nestalo a malý je tiež v pohode. Skorej hrozí nákaza od mačiek a iných zvierat, ktoré sa pohybujú voľne v prírode.
Macka neskodi tehotenstvu pokial je chivana v byte, odcervena, chodite s nou pravidelne na prehliadky atd. Samozrejme macku ktoru pustate von a potom dnu a chytate ju, moze nieco sposobit. Ale macka chovana v byte je menej nachylna na choroby a pravidelnymi prehliadkami a dobrou starostlivostou bude vsetko ok. Samozrejme ze nechytajte cudziu macku alebo sa nehrajte v pieskovisku, vtedy na 90% ''ochoriete''
Nie macka nema menstruaciu.
a sa chcem opitat moze mat macka menstruaciu???
Dakujem vam
od mačky môžeš dosť tzv. Toxokarozu, Toxoplazmózu - je to taká baktéria, ktorá môže spôsobiť problémy s otehotnením
čiže mačku radšej nechytaj ak môžeš
a venuj sa radšej písaniu diktátov a čítaniu :)
hej dieta moje ,macu nechytat !!!