pocit šťastia

Príspevok v téme: pocit šťastia
alexandia

moj problem spociva v tom, ze neviem si vychutnat, uzit stastie...
za cely zivot som zvyknuta ze stastie ma obchadzalo a ked nahodou prislo tak ta chvilinku bolo po vsetkom, vsetko sa pokazilo, zrutilo alebo zislo z toho...a postupom casu som si na to zvykla a prestala mat radost z niecoho co mi vyslo, postastilo sa a pod.ratala som s tym ze ono sa to pokazi takze zbytocne sa tesit a potom byt o to viac sklamana.iba ma to znervoznovalo. kolkokrat ked sa nieco podarilo, napr. v skole, mama sa pytala preco sa netesis, vies to vobec? vravim jej pockaj par dni...a naozaj sa vsetko obratilo o 180 stupnov. teraz sa ma prosim nepytajte a co si pre to urobila aby sa to nepokazilo?...nehovorim o takych veciach kde je to v mojich rukach, ale o tych ktore su riadene niecim inym a nemozno si ich udrzat vlastnou pracou.

v poslednej dobe sa zacalo darit, povedzme ze na dlhsie... neviem sa z toho tesit. trapi ma to samo o sebe. nejde o malickosti (z tych sa viem potesit) ale o dost velke veci. nie som stastna aj tak. mam z toho nervy. prosim poradte ako sa zacat tesit a byt spokojna.

kafik..

alexandia - AKO POCITIT RADOST, SPOKOJNOST, KLUD, STASTIE? - tak dopracovat sa k odpovedi AKO mi trvalo roky. A moj skromny nazor - rozum srdce neprinuti tesit sa, radovat. Co teda robit? Neviem, hladaj, citaj, pytaj sa..
Preco mas nervy z toho, ze sa ti daria nejake veci? Ved to pokazene, zrutene si prezivala xy-krat, ak sa aj toto pokazi, vies ako to vyzera. To si uz zazila. Proste spadnes len znovu tam, kde to uz poznas. Nemas co stratit, nema ta co prekvapit. A ked sa ti nieco dari, POVEDZ si to aj 100x - panecku, to je fajn, ze mi toto vyslo - BUD NA SEBA HRDA, odmen sa. Ked svieti na teba slnko (dari sa ti), tak sa neskryvaj v tieni! Obrat svoju tvar k slnku a zohrievaj sa. Nediv sa, ze ked sa odvazis z tiena vijst, ziadne slnko nesvieti, pretoze uz zapadlo a je zima.
Nauc sa mat rada sama seba, spoznavaj KTO si, tvoje silne a slabe stranky. Silne rozvijaj, aby si napredovala a slabe poznavaj, aby ta v tom napredovani velmi nebrzdili.
Ako vnimas samu seba? Co tvoje sebavedomie?
LOST, ten pribeh pokracoval takto nejak: ...milionar hovori rybarovi: -Zarobis kopu penazi a cely den sa budes moc valat na plazi a nic nerobit!- A rybar mu odpoveda: -Nevies preco by som to vsetko robil, ked uz teraz sa vyvalujem cely den na plazi?-

jajka001_

neviem, mozno to ze to necitis, je hnaci motor v tebe, asi si isla za dalsimi vecami, po ktorych tuzis, aby si bola spokojna. ved si mlada, este mas vela planov, tuzob. a ked dosiahnes urcite veci, najdes aj tu spokojnost.

alexandia

no nepochopili ste ma a ja som tiez povedala nieco od veci ako tak citam spatne:)
este raz, dajme tomu ze som nasla tu svoju jednu rybku (cize sa mi niake veci podarili a stale trvaju). zakladna otazka znie:AKO POCITIT RADOST, SPOKOJNOST, KLUD, STASTIE?

jajka001_

hej tiez mam taku skusenost v tom zmysle ze sa o nieco silou mocou snazim a vzdy to nieco prekazi, vyssia sila? :) neviem, vysvetlujem si to tak ze na to nie je vhodna doba. mozno neskor. skus nieco ine.

alexandia

:)znie to pekne ale stale neviem ako... najst si zalubu?to som skusala.napr.som sa odveky chcela ucit francuzsky...prihlasila som sa na taky cenovo primerany ako jedina, takze kurz neotvorili.na ine nemam, financne su narocnejsie a este aj 30km cesty. mam rada hory, nakolko nikdy nikto nemoze ked chcem ist, tak som sla do turistickeho klubu. po dvoch trekoch klub skoncil.

jajka001_

a tes sa ked sa ti dari, viem, ja mam tiez strach a skusenost ze ked sa tesim moc ze sa to pokazi - zakon schvalnosti? no mozno je to o rovnovahe. tiez sa tesim tak s rezervou uz :)viem ze to moze kedykolvek skoncit ale aj tak, taka spokojnost tam je, ked nieco dosiahnem. lebo predsa, je to znak napredovania, osobneho, chapes, ci uz to bude mat nejaky materialny dopad alebo nie , to je jedno.

lost

Bol raz jeden rybar, ktory zil zo svojou manzelkou na opustenom ostrove, a vzdy ked dostali hlad, muz isiel ulovit rybu, zena upiekla, najedli sa a boli OK, cely den sa valili na plazi.
Prisiel turista - milionar a opytal sa rybara preco neulovi dve ryby. Rybar na to odpovedal, ze na co? Milionar povedal ze, no ved jednu zjete a tu druhu predas a zarobis si peniaze. Rybar na to ze na co ? Milionar odpovedal ze nasetris, on zas na co ? Milionar zacal rozpravat: nasetris si, kupis si ludi co budu lovit za teba, zarobis si bez prace, budes milionar ako ja a navstivis ostrov ako je tento..

/ono to ma pokracovat tak ze rybar nieco odveti, ale netusim co, i ked to je podstatna cast vtipu, nie je to asi ani taka podstatna cast pribehu, pointa pribehu je, ze tomu rybarovi a jeho zene staci to najzakladnejsie a nemusia sa stresovat s tym co s peniazmi, ludmi, firmou, blbablabla... velmi jednoduche..

// toto len taka mozno pomocka na to co jajka001 zacala, ze tesit sa z toho co uz mame :)

jajka001_

najst pokoj a vieru ze vsetko co sa deje sa deje lebo sa tak ma...ze aj tie neuspechy maju svoj dovod, a nikdy sa nevzdavaj, nechod cez mrtvoly ked nieco nejde ale skusaj tam kde to ide...zivot je dlhy, este toho vela zazijes, ziskas, stratis, len nestrat seba