Vypadavanie vlasov - pricina neznama

Príspevok v téme: Vypadavanie vlasov - pricina neznama
lea55

Ahojte mam problem. Hrozne mi vypadavaju vlasy. Hlavne ked sa cesem a mam pocit, ze keby somsa cesala hodinu tak vycesem vsetky. Ked umyvam, cesem alebo len prehrabnem prstami tak mi vzdy veeela ostane v ruke alebo na hrebeni. Viem, ze uz sa tu toho popisalo vela, ale uz som zufala lebo netusim z coho to moze byt:( Beriem hak vreyu, kt. sa dokonca predpisuje proti vypadavaniu, brala som aj tablety revalid+sampon aj tablety selezin ale bezvysledne. Nechty mam ako kamen a pokozku zdravu a peknu tak netusim z coho to moze byt:( Vlasy farim na blond ale to je uz asi 5 rokov a predtym nic az teraz cize z toho to asi nebude. Vlasy ani niesu suche su celkom zdrave(tie co mi este drzia:))) a aj mi strasne rychlo rastu tak fakt neviem co s tym vypadavanim:(((( Oni tie moje vlasy pekne dlhe ale vzdy ked vidim tu hromadu vypadanym tak ma az strasie.dakujem za rady

Matrix898

Okrem týchto zdanlivo neovplyvniteľných príčin straty vlasov sú aj príčiny zjavné a odstrániteľné. Patria medzi ne napríklad fyzikálne (nosenie nesprávnej pokrývky hlavy), chemické (použitie agresívnych šampónov (kondicionérov), vplyvy žiarenia, ďalej infekčné, kožné a endokrinné ochorenia (porucha funkcie štítnej žľazy pri nedostatku jódu), či užívanie antikoncepcie. Jednostranná, na vitamíny a minerálie chudobná strava alebo strava bohatá na živočíšne tuky môžu byť príčinou zhoršenia kvality vlasov. Nadmerná funkcia potných a mazových žliaz zvyšuje vypadávanie vlasov a môže byť spôsobená i emocionálnym stresom. Stres vyvoláva napnutie svalov a stiahnutie ciev v oblasti vlasatej časti hlavy, čím sa zhoršuje výživa vlasového korienka.

Matrix898

Okrem týchto zdanlivo neovplyvniteľných príčin straty vlasov sú aj príčiny zjavné a odstrániteľné. Patria medzi ne napríklad fyzikálne (nosenie nesprávnej pokrývky hlavy), chemické (použitie agresívnych šampónov (kondicionérov), vplyvy žiarenia, ďalej infekčné, kožné a endokrinné ochorenia (porucha funkcie štítnej žľazy pri nedostatku jódu), či užívanie antikoncepcie. Jednostranná, na vitamíny a minerálie chudobná strava alebo strava bohatá na živočíšne tuky môžu byť príčinou zhoršenia kvality vlasov. Nadmerná funkcia potných a mazových žliaz zvyšuje vypadávanie vlasov a môže byť spôsobená i emocionálnym stresom. Stres vyvoláva napnutie svalov a stiahnutie ciev v oblasti vlasatej časti hlavy, čím sa zhoršuje výživa vlasového korienka.

jajkafr

lea
mne pomohol na vypadávanie vlasov Alpicort F to je taká vodička na vtieranie do pokožky je to len na predpis... kedysi mi vlasy vypadávali v chumáčoch teraz môžem česať koľko chcem a vypadnú maximálne 3 :) samozrejme okrem toho vlasy nefarbiť, alebo len minimálne, nežehliť, nefúkať, nosiť viacmenej rozpustené, česať hrebeňom so širokými zubami
ale za vypadávaním vlasov sa môže skrývať aj nejaká iná príčina napr. ochorenie štítnej žľazy, nejaká hormonálna porucha, nedostatok niektorých vitamínov a minerálov ...

kuku777

kolko vreyu beries? mne nastastie zabrala hned, takze som ju uzivala len pol roka lebo je silna (teraz ale pri kazdych kramoch vravim ze som radsej mala oplesatiet lebo mam hrozne bolesti a silne k. odkedy som ju vysadila). doktorka mi hovorila ze moze zabrat az po pol az tristvrte roku, tak treba mat s tym trpezlivost. hennu si neskusala?

znamy ktory je maser a venuje sa cinskej medicine mi odporucil hlavne vo velkom masirovat hlavu pretoze tym sa prekrvi a dostava potrebne ziviny. mne uz nepadaju, ale mam zase problem aby mi znova narastli. henna je proti padaniu dobra, pokial je cisto prirodna. ak by si sa o tom chcela blizsie porozpravat, daj mi kontakt (mail, icq hocico)