nemám mamu ale babku

Príspevok v téme: nemám mamu ale babku
ALBíí

ahojte mam 14 rokov a som v puberte lenze moja mama má 67 rokov mala ma dost neskoro nemohla mat otizto deti a jeden den sa to podarilo a to uz mala po
50-tke viac menej je stale chora a otec mi zomrel ked mal 69 rokov beriem to tak ze v zivote mam dve babky a dvoch detkov a som bez rodicou som z toho uz na kraji zrutenia:((

ivana45

albii, mas to fakt tazke a neda sa nejako strucne a pritom rozumne ti poradit. Najdi si kontakt v psychologickej poradni, zaoberaju sa tam aj takymito vecami (bude to mozno pre psychologa prijemna zmena popri vecnych partnerskych problemoch ... :-) tym chcem povedat: nezdrahaj sa). V BA je v kazdom obvode, tak snad aj v okresnych mestach najdes. Tusim sa to vola Poradenske psychologicke centrum (alebo podobne), zagugli si.
Kde byvas a chodis do skoly ?

erika:)

ALBíí: Ahoj moja , tak nemusíš sa za nic také hambiť , aj moji rodicia ma mali v neskoršom veku a co ???? V dnesnej dobe je to už tak .. Ved aj Karel Got má 71 rokov a dve malé detičky . :) Teš sa z každého dna a ked si chceš mamicku udrzat v co najlesom zdraví tak jej pomáhaj , nestresuj , maj ju rada .... Musíš byť velmi stastná ze má takú super dcerku . Ved si predstav že by teba nemala , kto by jej pomáhal a staral sa o nu ? nemala by nikoho :) tak prajem vela stastia

Anita11

Milá ALBií!
Dievčatá, čo ťa povzbudzujú majú veľkú pravdu. Ty už nie si nijaká pubertiačka, tá by si to nikdy nepriznala. Myslím, že si veľmi milé, rozumné a hlavne citlivé mladé žieňa, akých je v tvojom veku málo.
Na svoj vek si vyspelá a aj za to možeš vďačiť svojej mamičke, že ťa tak dobre vychovala, ona zasa može byť na teba veľmi pyšná, čo aj určite je. Je od teba veľmi pekné ako prežívaš vzťah k svojej mame, hoci je tam taký vekový rozdiel, snažíš sa ju chápať, čo sa ti určite v živote raz vráti v dobrom.
Chcem ti napísať, že viem čo prežívaš, hoci, keď ja som mala tvoje roky, moja mamička mala niečo málo po 40-tke, ale bola veľmi chorá a lekári jej počítali len asi 2 roky života. Takže ozaj to nie je len vo veku. Mala som vtedy ešte malých súrodencov,takže tie obavy, že z nás bude 5 nedospelých sirot, boli veľké. Hrozne som sa tiež bála, že nás mamička opustí, aké to bez nej bude. Často som preto plakala. To ale nepomože. Teš sa z toho, že ju máš a vychutnávajte si každý deň tak, akoby mal byť ten posledný, ale s vierou, že ten skutočne posledný je ešte v nedohľadne.
Nestrácaj silu a čas trápením sa čo bude.
Ja ti možem povedať, že moja mamička, hoci nie v najlepšom zdravotnom stave sa nakoniec dožila aj vnúčat a dokonca aj pravnúčat, takže nikdy nevieš, čo nám je pripravené.
Si nádherný človek, buď na seba hrdá, aká si dcéra a tých ktorí ťa posmeškujú ignoruj, len ich treba poľutovať akí plytkí a neschopní lásky sú.
Prajem Vám, aby ste si obe navzájom užili veľa krásneho, obe si to zaslúžite.

perlorodka

Všímaj si len tých ľudí, ktorí pri Tebe stoja a na ten zvyšok kašli. Maj sa pekne a všetko dobré, pá :o)

ALBíí

idem do 9 triedy teraz..a obydvom vam velmi krasne dakujem az slzy mi vyskocili su aj tí co sa posmievaju ale mam tu aj par ludi ktory stoja pri mne a pomahaju mi ale oni niesu rodina teraz to stoji iba na mne a mojej mamke tak ahojte a este raz dakujem :*)

perlorodka

Nenazývaj sa sprostou pubertiačkou. Si veľmi rozumné dievča s dobrým srdiečkom a páči sa mi ako už teraz myslíš na pomoc svojej mame, pritom Ty sama ešte tú pomoc potrebuješ.

zuzic

viem ake su posmesky..aj mna isty cas sikanovali:) az je to az tak zle...prestup..ides do deviateho rocnika? ci na strednu? nikto nepovedal ze mamina zomre vtedy ked ocko! nesmies to takto brat kolko ludi sa dozije ovela viac:) uvidis este si spolu toho uzijete:) je krasne ze tak pekne vychadzate
vies ked si to zoberes z ineho uhla...niektore deti ani nepoznali rodicov...a vlastne nepytaj sa preco zrovna ty mas starsich...pytaj sa preco zrovna ty mas to stastie ze mas mamku, dobre vychadzate a mozes ju objat. nie vsetci mali to stastie. na zaklade tohto raz budes naozaj zocelena zena a uzasna matka. hlavne nemaj strach. nestane sa nic co by sa nemalo stat. nerozmyslaj tak cierno, teraz padaju aj mladi...to od veku uz az tak nesuvisi...neboj sa:)

perlorodka

...och nechápem súčasné deti, že sa vedia posmievať aj z takýchto vecí, smutné, ale nič si z toho nerob, to prejde. Ja viem, poznám ten strach, že ostaneš sama, lebo nemáš ani súrodencov, ale musíš to prekonať. Raz budeš mať rodinu a to zlepší situáciu. Všetko Ťa posilní, aj to, čoho sa teraz tak obávaš.