ahojte mam 14 rokov a som v puberte lenze moja mama má 67 rokov mala ma dost neskoro nemohla mat otizto deti a jeden den sa to podarilo a to uz mala po
50-tke viac menej je stale chora a otec mi zomrel ked mal 69 rokov beriem to tak ze v zivote mam dve babky a dvoch detkov a som bez rodicou som z toho uz na kraji zrutenia:((
nemám mamu ale babku
albii, mas to fakt tazke a neda sa nejako strucne a pritom rozumne ti poradit. Najdi si kontakt v psychologickej poradni, zaoberaju sa tam aj takymito vecami (bude to mozno pre psychologa prijemna zmena popri vecnych partnerskych problemoch ... :-) tym chcem povedat: nezdrahaj sa). V BA je v kazdom obvode, tak snad aj v okresnych mestach najdes. Tusim sa to vola Poradenske psychologicke centrum (alebo podobne), zagugli si.
Kde byvas a chodis do skoly ?
ALBíí: Ahoj moja , tak nemusíš sa za nic také hambiť , aj moji rodicia ma mali v neskoršom veku a co ???? V dnesnej dobe je to už tak .. Ved aj Karel Got má 71 rokov a dve malé detičky . :) Teš sa z každého dna a ked si chceš mamicku udrzat v co najlesom zdraví tak jej pomáhaj , nestresuj , maj ju rada .... Musíš byť velmi stastná ze má takú super dcerku . Ved si predstav že by teba nemala , kto by jej pomáhal a staral sa o nu ? nemala by nikoho :) tak prajem vela stastia
ALBíí - držím palce, aby Tvoja mamička bola s Tebou čo najdlhšie...
Milá ALBií!
Dievčatá, čo ťa povzbudzujú majú veľkú pravdu. Ty už nie si nijaká pubertiačka, tá by si to nikdy nepriznala. Myslím, že si veľmi milé, rozumné a hlavne citlivé mladé žieňa, akých je v tvojom veku málo.
Na svoj vek si vyspelá a aj za to možeš vďačiť svojej mamičke, že ťa tak dobre vychovala, ona zasa može byť na teba veľmi pyšná, čo aj určite je. Je od teba veľmi pekné ako prežívaš vzťah k svojej mame, hoci je tam taký vekový rozdiel, snažíš sa ju chápať, čo sa ti určite v živote raz vráti v dobrom.
Chcem ti napísať, že viem čo prežívaš, hoci, keď ja som mala tvoje roky, moja mamička mala niečo málo po 40-tke, ale bola veľmi chorá a lekári jej počítali len asi 2 roky života. Takže ozaj to nie je len vo veku. Mala som vtedy ešte malých súrodencov,takže tie obavy, že z nás bude 5 nedospelých sirot, boli veľké. Hrozne som sa tiež bála, že nás mamička opustí, aké to bez nej bude. Často som preto plakala. To ale nepomože. Teš sa z toho, že ju máš a vychutnávajte si každý deň tak, akoby mal byť ten posledný, ale s vierou, že ten skutočne posledný je ešte v nedohľadne.
Nestrácaj silu a čas trápením sa čo bude.
Ja ti možem povedať, že moja mamička, hoci nie v najlepšom zdravotnom stave sa nakoniec dožila aj vnúčat a dokonca aj pravnúčat, takže nikdy nevieš, čo nám je pripravené.
Si nádherný človek, buď na seba hrdá, aká si dcéra a tých ktorí ťa posmeškujú ignoruj, len ich treba poľutovať akí plytkí a neschopní lásky sú.
Prajem Vám, aby ste si obe navzájom užili veľa krásneho, obe si to zaslúžite.
maj sa krasne:) a vsetko bude dobre neboj:) pa
idem do 9 triedy teraz..a obydvom vam velmi krasne dakujem az slzy mi vyskocili su aj tí co sa posmievaju ale mam tu aj par ludi ktory stoja pri mne a pomahaju mi ale oni niesu rodina teraz to stoji iba na mne a mojej mamke tak ahojte a este raz dakujem :*)
viem ake su posmesky..aj mna isty cas sikanovali:) az je to az tak zle...prestup..ides do deviateho rocnika? ci na strednu? nikto nepovedal ze mamina zomre vtedy ked ocko! nesmies to takto brat kolko ludi sa dozije ovela viac:) uvidis este si spolu toho uzijete:) je krasne ze tak pekne vychadzate
vies ked si to zoberes z ineho uhla...niektore deti ani nepoznali rodicov...a vlastne nepytaj sa preco zrovna ty mas starsich...pytaj sa preco zrovna ty mas to stastie ze mas mamku, dobre vychadzate a mozes ju objat. nie vsetci mali to stastie. na zaklade tohto raz budes naozaj zocelena zena a uzasna matka. hlavne nemaj strach. nestane sa nic co by sa nemalo stat. nerozmyslaj tak cierno, teraz padaju aj mladi...to od veku uz az tak nesuvisi...neboj sa:)
...och nechápem súčasné deti, že sa vedia posmievať aj z takýchto vecí, smutné, ale nič si z toho nerob, to prejde. Ja viem, poznám ten strach, že ostaneš sama, lebo nemáš ani súrodencov, ale musíš to prekonať. Raz budeš mať rodinu a to zlepší situáciu. Všetko Ťa posilní, aj to, čoho sa teraz tak obávaš.