cawte, mam 14 rokov a mam vazny problem. Menstruaciu mam uz 1 rok a par mesiacov, lenze pred 6,5 mesiacmi som zacala drzat diety az som uplne vylucila zo stravy tuky, a bola som na pokraji anorexie. Uz nemam menstruaciu 5 mesiacov. Poradi mi niekto co mam robit? pomoze ak zacnem normalne jest a budem konzumovat tuky? prosim o radu mladych bab a odbornikov. dakujem
co mam robit aby sa mi vratila menstruacia?
dakujem karin urcite sa ti ozvem, som zufalka14 ale uz som sa prihlassila. len dufam ze este dokazem pribrat.
ja mam podobný problém lebo ked som schudla 10kg odisla mi aj menstruacia a kedze ku gynek. som nechcela ist rozhodla som sa pribrat...pribrala som 5 kg a 15.7.10 som po roku dostala menstruaciu..bola som taka rada a teraz by som mala dostat dalsiu ale nič..meská mi..neviem ci je to normálne
no urcite priberaj postupne, podla mna by nebolo najlepsie pre organizmus keby si teraz narazovo pribrala strasne vela za kratku dobu... ja som za 2 tyzdne pribrala len 0.5 kila napriklad... tomu asi treba dat cas, nech si aj zazivanie trosku zvykne :) inak mne dnes akurat prisla menstruacia, sice som teraz uzivala nahradny progesteron, ale aj tak som rada, ze vobec prisla... ak by ani toto nepomohlo, tak by to bolo vaznejsie... pa, drz sa!
Karina:
budem najstastnejsia na svete ked sa mi to da vsetko do normalu a urcite sa ti ozvem: ))) Ale aj tak ti velmi pekne dakujem lebo si mi pomohla aj psychicky- ja som sa potrebovala s niekym o tom porozpravat a potrebovala som mudre rady niakej baby ktora ma chape...... naozaj ti dakujem myslim ze ak budem postupne priberat cize tych 6 kil spat aby som mala 46 - moze trvat asi 2-3 mesiace nie ?? tak dufam ze to bude potom uz vsetko zase naspat. welmi pekne ti dakujem a urcite sa ozvem : )))
LuLuCinka2093:
nie na vyvolavacke som nebola ani neviem co to je a ci by mi to pomohlo neviem??? asi mi najlepsie pomoze to aby som pribrala nie ??
zufalka urcite sa ozvi, budem len rada, ked napises, ci je vsetko spat naporiadku :) drzim palce!
zufalka a na vyvolavacke si uz bola??
Naozaj ti velmi pekne dakujem velmi ssi mi pomohla. Ja som potrebovala pomoc no bohuzial sa mi dlho nedostavala, ale ty si mi naozaj pomohla. Ok ja sa teraz budem stravovat tak ako som ti napisala a budem sa snazit pribrat aby som mala ten hormon progesteron ktory sa tvori z tuku a znova menstruovala. Uvidim mozno mi to bude trvat par mesiacov ale snad sa mi to da doporiadku. A ak uz budem normalne fungovat budem vdacna len tebe. nebude ti vadit ak sa ti ozvem ked uz budem viac vazit a da sa mi to dokopy? ale aj tak ti dakujem a nebudem uz drzat ziadne diety, na tie som sa uz uplne vykaslala. dakujem : )))
zufalka naozaj nemas zaco :) ver ci never, rozumiem ti co sa tyka tej snahy pribrat, ale zaroven si zachovat peknu postavu... idealne je spojit to vsetko s cvicenim, tak naberies aj svaly a aj tuk, ktory potrebujes... ja som chodila cele leto do posilovne, sem tam orbitrek, fitlopty a pod., teraz ako nastupujem na vysoku na to pravdepodobne nebudem mat tolko casu, takze sa asi (dufam) ciastocne zagulatim :) drzim palce, verim, ze sa to podari aj tebe... akurat natolko, aby si fungovala normalne a bola psychicky a fyzicky v poriadku, ale aj natolko, aby si bola so sebou spokojna a mala sa rada..:) tvoje denne stravovanie je podla mna uplne normalne, v tomto veku naozaj nevymyslaj so ZIADNYMI dietami... mozes to lutovat v buducnosti, ja som trpko olutovala uz vsetky moje minule excesy :) navyse... mas 14 rokov... nasledujuce roky sa budes menit, porastu ti boky, este aj prsia... musis sa trosku zvacsit, zakonite musis vyrast :) na to potrebujes VSETKY tie ziviny, ktore diety vylucuju... aj tie "zle" tuky... takze sa neboj, vsetko bude v poriadku..:) ked tak mi napis na mail, ak mas zaujem o dalsiu komunikaciu, budem rada
Mila Karina dakujem ze ta moja tema zaujala a chces mi pomoc lebo naozaj potrebujem pomoc a poradit, tak ti dakujem. Mam toziz taky problem ze ja zaroven chcem pribrat a fungovat normalne ale mam strach z toho ze by som bola tucna. Pokusim sa ten strach odstranit a naozaj pribrat aby som bola zasa normalna. Pretoze velmi chcem aby sa moj zdravotny stav zlepsil a aby som zasa dostala menstruaciu. Dakujem ti za tvoje rady a budem rada ak mi aj nadalej budes pomahat a radit. Tak ti napisem ten moj jedalnicek aby si vydela ako sa stravujem a mozes mi prosim povedat ako by som sa dostala z tej mojej podvahy a kolko by som mala este pribrat? dakujem
moj jedalnicek:
ranajky: bud kolac s lekvarovou plnkou+jogurt alebo bebe susienky+jogurt+ovocie
desiata: oriesky alebo ovocie alebo jogurt, bebe susienky
obed: tanier normalneho obedu
( ak nejem maso na obed tak zvysim prijem bielkovin inak)
olovrant: jogurt alebo ovocie alebo oriesky
vecera: 2 alebo 3 ks celozrnneho peciva so syrom + zelenina (niekedy si davam maslo s dzemom), ak som nemala na obed maso davam si aj vajicko na tvrdo alebo tuniaka.
tak vacsinou takto vyzera moj den, no niekedy si davam aj cokoladu a kolaciky. Ale takto som sa zacala stravovat pred tyzdnom ja som predtym jedla iba velmi malo a dietne.... nejedla som maso a ani ziadne tuky a teraz som sa rozhodla ze to napravim, lebo chcem mat menstruaciu a vyvinut sa. dakujem ti pekne : ))