krvná skupina

vevericka

ano lebo pozitv je dominatny.. takze ak ma niekto pozitiv moze mat alelu aj pre negativ ..len sa neprajavuje takze dvaja poztiv, ak su heterozygoti, mozu mat negativ dieta..ale naopak ak su dvaja negativ vzdy budu mat dieta len negativ..

vevericka

janka ak ma dcera a negativ, ale aj jej manzel, nic sa nedeje..dieta bude mat tiez negativ..negativne sa dedi recesivne, cize nemoze mat poziv..teda nebudu sa vytvarat pritlatky...

axtj

Majovci, vo vasom pripade nejde o ziadny problem, problem inkompatibility sa naozaj tyka len pripadu, kedy je zena Rh negativna a muz Rh pozitivny.

illaja

Pri rovnakej krvnej skupine a rozdelnych Rh-faktoroch nevyzera to moc dobre.Telo zacina vnimat plod ako cudzie teleso a vyraba protilatky.To vsak robi aj pri rozlisnych krv.skupinach,ale nie tak intenzivne.V tomto pripade hrozi riziko potratu alebo chybneho vyvynu plodu.A preto,drahi Majovci,pred tym ako budete chciet priviest na svet dietatko,poradte sa s odbornikmi a zvazte vsetky za a proti.Verim,ze v dnesnej dobe medicina je uz tak pokrocila,ze existuju aj nejake pozitivne riesenia.

Majocvi

Dobrý deň! Chcely by sme sa Vás opýtať, či Rh inkompatibilta je problematická iba ak je žena Rh negatívna. Z dostupných zdrojov na internete píšu iba o problémoch inkompatibilty a riziko spojené s tehotenstvom, či vývojom plodu ak je žena negatívna. V našom prípade však žena je Rh pozitívna a muž Rh negatívny a sme rovnakej krvnej skupiny (A). Má teda tento fakt negatívny vplyv na tehotenstvo, alebo vývoj plodu, prípadne môžu naše krvné skupiny vyvolať akýkoľvek konflitk? Prosíme odpovedajte nám aj prostredníctvom e-mailu. Ďakujeme.

zuzula11

Majena ... s krvnymi skupinami neurobis nic, prirodu nezmenis. To, ze ty mas B a partner O vobec nevadi, problem je tvoje -. Avsak ja som tiez - a manzel + a mame dve zdrave deti. Dolezite je pocas tehotenstva a po porode dostat injekciu s protilatkami a vsetko bude OK. Drz sa.

Majena

Ahojte, chcela by som sa spýtať, či je problém, keď mám krvnú skupinu B negatív a partnej O pozitív, prípadne či sa s tým dá dačo spraviť. Ďakujem