ma to este niekto, ze ho svrbi pokozka po sprchovani? je to kvoli tomu, ze je suchsia? mama ma natierala mliekami a kremami uz odmalicka, a asi som uz nato zvyknuta a nemozem byt bez toho. svrbi ma len kvoli tomu?
Svrbenie pokožky po sprchovani
Ja mam od mala ichtiozu, tj lupem sa ako cibula pri odmasteni koze a skrabem ako divy. Preto nemozem pouzivat mydla, len slabe sampony a esta aj do tych si musim pridat olej, aby mi nevysusili kozu.
Koza sa nici chlorom, odmastenim mydlami a roznymi mikrobialnymi nakazami, ktore sa dostavaju hlavne do suchej popraskanej koze.
Odporucam davat na seba len prirodne oleje a doplnky na vyzivu koze, pozri cez Google.sk na rozne zmesy zadanim prirodna kozmetika rng
Zialbohu priemysel este nevyraba nic take, co by mi vyhovovalo mna moju ultracitlivu kozu. Vodu na sprche si odchlorujem specialnym chlorovym filtrom, pri kupeli vo vani dam do nej 1/2 lyzicky vitaminu C(praskova kyselina askorbova) a za 10 minut to neutralizuje vsetok chlor vo vode.
Po kupeli sa este na mokre telo natieram jemne kokosovym olejom s trochou citricidalu
Svrbenie uz nemam roky.
Bibka, mozno mas z casteho sprchovania vysusenu pokozku.. Skus sa pred sprchovanikm natriet olejom ( niekto tu spominal hroznovy olej ). Nepouzivaj sprch gel, ale skus prirodne glycerinove mydlo s kokosovym a palmovym olejom ( kupujem v eshope naturals, maju dost druhov ). Potom sa natriet telovym maslom ( maju hroznovy aj nechtikovy - bez parabenov, hypoalergenny ). Proti sbvrbeniu je vraj dobra ruzova voda, tam ju maju za velmi dobru cenu. Skus,mozno Ti to pomoze.
ja ak sa sprchujem alebo kupem dlhsie ako pat minut, tak okamzite sa mi vyhádzu svrbiace cervene lišaje po celom tele..tiez nechapem...ale vsimla som si, ze ked som sa kupala u priatela, tak sa mi to nestalo..doma stale..
teraz som si precitala ten pripravok s vodou. veru ti mozno nevyhovuje tvrdost, pripadne chemia vo vode :/ ja som si tiez zo zaciatku myslela ze to je aj moj problem, no nastastie nebol.
budem drzat palce
ahoj, mne sa to tiez stava a kozna mi povedala ze som alergicka na parfumy.
teraz ked pouzivam neparfumovanu kozmetiku je to uplne v poriadku.
vyskusaj sa osprchovat napriklad len lacnou baleou z dm-ky ultra soft neparfumovanou radou a mozno to bude lepsie.
a po sprche sa natieram mastovym zakladom ktory mi namiesali v lekarni - ambiderman. od tej doby ma nic nesvrbi a som spoko. naozaj stoji za to vyskusat, nastastie existuju aj tieto lacnejsie varinty nez hned 20e sprchace z lekarne.
bohuzial z pripravkov to nie je... ale z vody. ja ked sa len omokrim vodou uz ma svrbi... :( fnuk.
Ahoj bibka....a to svrbenie si mávala vždy alebo len?? Pýtam sa preto, že proste si mohla použiť kozmetiku, ktorá Ti nesadla (aj keď ostatným členom rodiny nemusí z nej byť nič) a Teba z istých prípravkov môže svrbieť pokožka ako reakcia na niečo, čo Ti nevyhovuje, možno si na niektoré zložky z toho prípravku alergická atd
Proste vyskúšaj niečo (menej chémie) čo Ti sadne, po čom ťa nebude svrbieť celé telo.. Ak to nemáš z prípravkov, tak skús vyhľadať kožnú...ale to tiež nie žiadna výhra, záleží, na koho natrafíš
Bibba, v prvom rade chod ku koznej a oboznam ju so svojim problemom - podla vsetkeho mas problem so suchou kozou, co moze byt znakom oslabenia imunity. Tym padom zostavas cistivejsia aj na taku "obycajnu" vec ako je voda. Pouzivaj vyslovene neparfemovane pripravky, kozicku ti upokoja. a v ziadnom pripade sa nesprchuj kazdy den, kludne ti staci raz za 3 - 4 dni. Nech si ludia vravia co chcu, ty mas problem a nemozes si telo a obranny mechanizmus svojej kozicky "jednoducho vydrhnut" :)
Ahoj,mne pomaha sampon head shoulders,ale musi byt mentolovy,pouzivam ho na vlasy aj na sprchovanie.