Varikokéla nad ľavým semenníkom

Príspevok v téme: Varikokéla nad ľavým semenníkom
cicuch

ahojte, ja mám taký problém: mám varikokélu nad ľavým semenníkom a chcel by som sa opýtať, či niekto vie, či v SR existuje aj okrem laparoskopického zákroku aj tzv. sklerotizácia testikulárnej žily okrem Lučenca, či to náhodou nerobí aj niekto v BA. ak by tu bol nejaký odborník čo by mi mohol pomôcť. Ďakujem moc:o)

Tento22

Ahoj Toroto

Mam ten isty problem ako ty. Tiez mam lavy o nieco mensi ako pravy cca 1 cm.
Vidim ze prispevok je uz starsi tak sa ta chcem opytat ci si nemal problem co sa tyka plodnosti.
Dakujem

TOROTO

Tak spermiogram dopadol na jednotku. Bol som s ním aj na kontrole u urológa a záver je taký, že sa operovať nič nebude. Mám si to sledovať a zastaviť sa opäť o rok na kontrolu.

TOROTO

Ja som bol na návšteve u urológa - pôvodne som tam išiel s iným problémom, ktorý sa však chválabohu nepotvrdil. Bál som sa totiž rakoviny semenníka, nakoľko bol pravý semenník o niečo tvrdší a väčší ako ľavý. Pri vyšetrení mi urológ zistil varikokélu na ľavom semenníku, čo vysvetlilo aj to, prečo je pravý semenník tvrdší a väčší. Problém bol totiž v tom ľavom semenníku a nie v pravom. Varikokéla totiž spôsobuje, že sa krv neodvádza od semenníka preč, ale ostáva tam a prehrieva ho (semenník potrebuje o niečo nižšiu teplotu ako celé telo). Tým, že ho prehrieva, tak sa semenník nevyvinul tak ako pravý semenník (rozdiel je cca 1 cm). Mňa to nijako nebolí a ani neťahá a ani to nevyzerá nejako strašne, takže u mňa môže byť jediný problém neplodnosť, ale to zistím, až keď si dám zhotoviť spermiogram a skontrolovať svojich bojovníkov za zachovanie rodu. Ak bude spermiogram ok, tak bude asi všetko OK a nebudeme operovať, nakoľko mi to nespôsobuje žiadne problémy. Uvidíme. Mám 26 rokov.

PetQo_19

Zdravím asi mám túto varikokelu nad ľavým semeníkom ...všimol som si to už skôr ale teraz som tam začal cítiť také divne pobolievanie .... Chcem sa opýtať ako dlho trvá zákrok a koľko vlastne buedm musieť ostať v nemocnici ...Aaa ešte jednu vec mám isť hneĎ za tým Urológom či najprv k svojmu obvodnému lekárovi ... ďakujem za vaše rady a odpovede

matus

cavte chcel yb som pomoct tez to mam nad lavym semenikom....bojim sa ze to je nador...ael tak to vyzera ze je to varikokela....da sa na to aj zomriet??:D...:Dpls pomozte mi

katos

Ahojte, mám syna ktorý absolvoval sklerotizáciu varikokely v Lučenci vo veku 13 rokov. Čím skôr sa to urobí, tým lepšie. S operáciou a týmom lekárov a sestier som veľmi spoojná. Od operácie ubehol už 1,5 roka a je to v poriadku. Po zákroku nie je žiadna jazva a robí sa to bez celkovej anestézie.

.vladka

este vas prosim o nejake prispevky- napriklad akou formou je to lepsie chirurgicky, ci laparoskopiou, ci este nejaka ina moznost, citala som ze sklerotermia, robi sa aj u nas?