Delphia, mas pravdu, vysetrenia mi robili pred rokmi, skutocne ide o 2 rozne veci. I tak si myslim, ze je to prepojene. Na chybajuci enzym telo casto zareaguje alergiou, napriklad zapalom creva alebo inej casti traviacej sustavy, pretoze imunita si s nedostatocne stravenou potravou nevie poradit. Problem ale je, ze nekvalitne a zle spracovane mliecne vyrobky casto alergiu tak ci onak vyvolavaju a tento problem zhorsuju, takze IL je v tomto len pritaz, ale skutocny problem lezi v nedostatocnom traveni a imunite. Pokial sa tato vec zlepsi, myslim, ze je aj citelny rozdiel v tom, ako telo na mlieko aj v pripade IL zareaguje. Dolezity pre cloveka je aj tak vysledny pocit, ako sa po poziti mliecneho vyrobku citi, kolko energie ma, nie to, ci ma diagnozu IL alebo nie.
Podla mna byva IL casto spojena aj s alergiou, a tiez si myslim, ze kyslomliecne vyrobky niesu cesta, proste preto, ze to co dostat v obchodoch ma od kyslomliecnych vyrobkov daleko. Casto sa podvadza, vselico sa tam primiesava.
Kyslomliecny vyrobok je napriklad doma vyrobeny jogurt alebo kefir. Ale nie jogurt v kelimku v obchode.
Takisto si myslim, ze aj v kyslomliecnom vyrobku ostala ista cast mliecnych cukrov nerozlozena, takze zase je to len o tom, ako na to telo zareaguje, a to suvisi so silou imunitenho systemu a travenia. A prave tieto dve veci mnou uvedeny postup vyrazne zlepsuje, preto si myslim, ze zabera aj na alergiu, ale aj na problemy spojene s IL.
Danka, tebe odporucim, skus este vyskusat kvalitne vyrobky, ako ti ich bude travit. Vyskusaj skutocne kvalitnu, na salasi vyrobenu bryndzu z cisto ovcieho nepasterizovaneho mlieka. Zisti si to, povedz ze mas alergiu, a nesmie tam byt kravska hrudka (ktora sa casto pouziva na riedenie bryndze, co je vlastne pancovanie a v casom davnejsich to bol dost velky priestupok).
Dalej, ludia co mavaju problemy s mliecnymi vyrobkami casto nemaju problem s doma vyrobenym kefirom, a casto tato vec dokonca pomaha tieto problemy riesit.
Potrebujes na to tuto hubu:
www.tibi-kombucha.szm.com
Zozenies ju napriklad tu:
www.zdravi-az.cz
Ale na internete najdes aj viac ludi, co ju ponuka.
Je to neskutocne ucinna vec na mnoho problemov v crevach a traviacom trakte. Idealne ak to vyrobis so suroveho kozieho mlieka, ktore je trochu problem zohnat, ale stoji to za to.
Inak s tym precistenim ma mira pravdu, ja napriklad syry a pasterizovane mlieko nejem vobec, ale ked sa nahodou nachadaju v nejakom jedle, nemusim robit detektiva. A myslim, ze hlavne o to v tomto probleme ide, mat pocit, ze travenie aj nieco vydrzi a nezosype sa pri prvom naznaku nejakeho druhu potravy.