Intolerancia Laktózy

Príspevok v téme: Intolerancia Laktózy
Danka_L

Ahojte! Tuto temu som zalozila pre vsetkych tych, ktori trpia inroleranciou laktozy. Ja osobne uz mam problemy s mliekom cca dva roky, no stale mam problemy a najma nudny jedalnicek. Stale len chleba s margarinom, sunkou, syrom obcas pasteta...Ak mate nejake typy, tak sa kludne o ne podelte :). Budem rada.

Takisto ako to riesite, ked sa idete najest niekde na dovolenke alebo v restauracii? Casto su casnici neochotni alebo vam len povedia, ze tam mlieko nie je, ale laktoza moze byt aj inde nielen v mlieku, napr. take sackove polievky, pastety, sunky...ako sa s tym vysporiadavate?

hydro

Predám Bio kultúru na domácu výrobu hydro proteínu.

Zmesná Bio kultúra (špeciálna zmes kultúr baktérií) produkuje enzýmy ktoré konvertujú mliečne proteíny na peptidy a voľné aminokyseliny. Di- a tri-peptidy sú pre telo najlepšie a najrýchlejšie vstrebateľné .
Za deň si takto vyrobíme dva litre tak kvalitnej zmesi di- a tri-peptidov a voľných aminokyselín v tak kvalitnej podobe a s najvyššou možnosťou využitia pre telo, akú na trhu komerčných výživových doplnkov nie je možné kúpiť.
Vhodné najmä pre extrémne štíhlych a ťažko priberajúcich cvičencov a pre začínajúcich cvičencov, ktorí chcú rýchlo zvýšiť svoju hmotnosť.
Prírastok na hmotnosti 1kg za týždeň (merané na skupine rekreačných a kondičných cvičencov – po 15 týždňoch prírastok na hmotnosti min. 15kg). Najrýchlejší a najúčinnejší výživový doplnok v oblasti účinného budovania svalovej hmoty. Výsledky až o 420 % lepšie ako dostupné komerčné aminokyseliny a proteínové doplnky
Denné náklady na výrobu sú 1,- € ak rátame cenu mlieka z mliečneho automatu. Keďže Bio kultúra je „živý organizmus“, teda nám rastie a množí sa sama, nie je potrebné ju viac kupovať. Pri správnej starostlivosti nám vydrží neobmedzene dlho.
Ak ste doteraz mali problémy s trávením mlieka, mliečnych výrobkov, gainerov, proteínov, s týmto produktom ich mať nebudete.
Balenie obsahuje :
a) 1 dávku Bio kultúry + štartovacie enzýmy (balené v plastovom obale)
b) návod na prípravu samotného nápoja

hydroprotein@gmail.com
037 6338121

iva73

Chcela by som podporiť \"BJ\", nakoľko mám otca, ktorý trpel už 2x v živote veľmi vážnym ochorením a dokázal si v konečnom dôsledku pomôcť iba sám a to už BJ spomínanou surovou stravou, ktorú otec striktne dodržiaval minim. rok a musím zaklopať, vždy sa z choroby akosi zázračne vysekal, na počudovanie lekárov.
Tiež ho v minulosti lekáry odsudzovali a smiali sa z neho, že či ešte je tú zelenú gebuzinu, lenže keď prišlo k výsledkom, tak točili hlavou. Pred cca 2 rokmi absolvoval operáciu hr. čreva, nasledovala chemoterapia, ktorú otec po 1 kole vzdal (zle to znášal) a prešiel na surovú stravu. Lekári ho prehovárali na ďalšiu chemoterapiu, nakoľko mu zostali ešte 3 ložiská, otec odmietol a po roku na kontrole mal výborné výslekdy. Tak isto pochodil aj na kontrole s prostatou a aritmiou, ktoré mu dovtedy robili veľké problémi.
Obdivujem ho za tú jeho pevnú vôľu, ktorú ja bohužiaľ nemám. Ale cíti sa výborne, je veľmi energický, nik by mu netipoval 68 rokov.

RNG

Inac margarin a rozne "zdrave " rastlinne oleje a natierky, ktore nie su oznacene ako panenske(virgin) su chemicky a tepelne znicene tuky, co je velmi skodlive pre telo.

RNG

Na trhu je dnes dostatok produktov , ktore pomozu mlieko stravit, ci uz ide o laktozu alebo mliecne bielkoviny.V kazdom pripade, aj ked sa budes vyhybat mlieku a vyrobkov s nim, uz mas telo nimi zamorene a dobre je si ho tymito enzymami aspon precistit.
V anglictine to najdes pod menom Dairy enzymes, tj ked pojdes na Google.com lebo na Slovensku to asi tazko najdes.Na tuto temu som uz pisal velmi vela krat, najdes to na Google.sk pod klucovymi slovami rng, odmorenie alebo enzymi a podobne.

jo

wawawa moze ist o intoleranciu laktozy alebo o alergiu na mliecnu bielkovinu, to ti otestuju na alergologii pripadne na gastro, podla toho o co ide sa potom lisi aj dieta

wawawa

mám otázku. ked vypijem asi 1-2 deci mlieka, je mi zle. myslíte že mám intoleranciu laktózy? zle mi je aj z pudingov, kakaa s mliekom a jogurtov (ale väčšie množstvo). z iného mi nie je zle

dakujem

BJ

Delphia, mas pravdu, vysetrenia mi robili pred rokmi, skutocne ide o 2 rozne veci. I tak si myslim, ze je to prepojene. Na chybajuci enzym telo casto zareaguje alergiou, napriklad zapalom creva alebo inej casti traviacej sustavy, pretoze imunita si s nedostatocne stravenou potravou nevie poradit. Problem ale je, ze nekvalitne a zle spracovane mliecne vyrobky casto alergiu tak ci onak vyvolavaju a tento problem zhorsuju, takze IL je v tomto len pritaz, ale skutocny problem lezi v nedostatocnom traveni a imunite. Pokial sa tato vec zlepsi, myslim, ze je aj citelny rozdiel v tom, ako telo na mlieko aj v pripade IL zareaguje. Dolezity pre cloveka je aj tak vysledny pocit, ako sa po poziti mliecneho vyrobku citi, kolko energie ma, nie to, ci ma diagnozu IL alebo nie.
Podla mna byva IL casto spojena aj s alergiou, a tiez si myslim, ze kyslomliecne vyrobky niesu cesta, proste preto, ze to co dostat v obchodoch ma od kyslomliecnych vyrobkov daleko. Casto sa podvadza, vselico sa tam primiesava.
Kyslomliecny vyrobok je napriklad doma vyrobeny jogurt alebo kefir. Ale nie jogurt v kelimku v obchode.
Takisto si myslim, ze aj v kyslomliecnom vyrobku ostala ista cast mliecnych cukrov nerozlozena, takze zase je to len o tom, ako na to telo zareaguje, a to suvisi so silou imunitenho systemu a travenia. A prave tieto dve veci mnou uvedeny postup vyrazne zlepsuje, preto si myslim, ze zabera aj na alergiu, ale aj na problemy spojene s IL.

Danka, tebe odporucim, skus este vyskusat kvalitne vyrobky, ako ti ich bude travit. Vyskusaj skutocne kvalitnu, na salasi vyrobenu bryndzu z cisto ovcieho nepasterizovaneho mlieka. Zisti si to, povedz ze mas alergiu, a nesmie tam byt kravska hrudka (ktora sa casto pouziva na riedenie bryndze, co je vlastne pancovanie a v casom davnejsich to bol dost velky priestupok).
Dalej, ludia co mavaju problemy s mliecnymi vyrobkami casto nemaju problem s doma vyrobenym kefirom, a casto tato vec dokonca pomaha tieto problemy riesit.
Potrebujes na to tuto hubu:
www.tibi-kombucha.szm.com
Zozenies ju napriklad tu:
www.zdravi-az.cz
Ale na internete najdes aj viac ludi, co ju ponuka.
Je to neskutocne ucinna vec na mnoho problemov v crevach a traviacom trakte. Idealne ak to vyrobis so suroveho kozieho mlieka, ktore je trochu problem zohnat, ale stoji to za to.

Inak s tym precistenim ma mira pravdu, ja napriklad syry a pasterizovane mlieko nejem vobec, ale ked sa nahodou nachadaju v nejakom jedle, nemusim robit detektiva. A myslim, ze hlavne o to v tomto probleme ide, mat pocit, ze travenie aj nieco vydrzi a nezosype sa pri prvom naznaku nejakeho druhu potravy.

- mira

Danka, nespomínaš zeleninu, dodá ti pestré chute, budeš uspokojená, nemyslím len šaláty, ale zeleninové polievky, omáčky, prívarky, vysmážanú, dusenú, naparenú a veľmi dôležitú kvasenú zeleninu. Tiež strukovín je dosť druhov. Ak strukoviny nadúvajú, znamená to, že máš zahlienené črevá, u teba to môže byť z margarínu, zo syrov, prípadne cukru alebo z mlieka ktoré si jedla v minulosti. Potrebuješ sa prečistiť.
Recepty na pestrú stravu, ktorá nezahlieňuje a prečusťuje pozri na www.makrobio.wbs.cz

Danka_L

Dakujem vam za nazory.

Samozrejme, ze viem, aky je rozdiel medzi IL a alergiou na mliecne bielkoviny, no nie je pravda, ze staci nepit mlieko. Napr. kyslomliecne vyrobky tiez velmi nemozem a musim davat pozor aj na laktozu skrytu v keksoch alebo polievkach :(.

BJ, ja viem, ze IL sa da vyliecit, ak vznikla ako sekundarny problem, napr. pri zapaloch a poskodeniach sliznice, preto si nemyslim, ze by si musel byt klamar. Mozem sa spytat, ako sa u teba zacala IL a ako dlho trvala?

delphia

intolerancia neznamena alergiu. intolerancia laktozy znamena, ze pacientovi chyba enzym, ktory stiepi mliecny cukor. riesi sa to tym, ze sa dany enzym doplna, alebo sa jednoducho sladke mlieko nekonzumuje. kyslomliecne produkty problem nerobia.

alergia byva na mliecne bielkoviny. to je uz vaznejsi problem, nakolko sa nachadzaju ci v sladkom, tak isto aj kyslom mlieku. takze v tomto pripade treba mlieko a mliecne produkty z jedalnicka vylucit uplne.