možu sa papať aj celozrnne cestoviny??? ako by malk vyzerat jedalnicek? možem schudnut 5kg za 2tyždne s touto dietou?
Atkinsonova dieta-prosim odpište
Atkinsova diéta
Nízkosacharidová diéta, pri ktorej nerátate žiadne kalórie.
Podstata diéty
Podľa Atkinsa problémom, prečo priberáme, sú cukry v našom jedálničku. Ak telo potrebuje spaľovať energiu, siaha práve po nich ako po prvých. Rovnako, ak prijímame cukor, telo tvorí viac inzulínu, čo nás opäť robí hladnými. Preto ak vynecháme z našej stravy cukor, telo začne premieňať na energiu tuky a rovnako, nízka hladina inzulínu nás zanechá dlhšie bez pocitu hladu.
Ako na to
Prvé dva týždne je príjem cukrov limitovaný na 15 – 20 gramov čistých uhľohydrátov denne, z čoho 15 gramov musí pochádzať zo zeleniny ako je brokolica, fazuľa, špargľa alebo špenát a iná listová zelenina (ekvivalentom sú 3 poháre čerstvých šalátových listov alebo 2 poháre listov a dve tretiny pohára varenej zeleniny). Čisté uhľohydráty sú tie, ktoré sú telom absorbované, teda ovplyvňujú hladinu cukru. Takým napríklad nie je vláknina. Príjem proteínov a tukov nie je limitovaný. Počas tejto fázy je potrebné vypiť aspoň 8 pohárov vody denne. Denne sa treba venovať aj športovým aktivitám. V tejto fáze schudnete 2 – 5 kilogramov týždenne.
V ďalšej fáze môžete prijímať viac uhľohydrátov, pričom denný príjem sa zvyšuje o 5 gramov každý týždeň. Môžete pomaly zvyšovať príjem zakázaných potravín, presne podľa pokynov Atkinsa. Zvyšujete príjem cukrov až dovtedy, pokiaľ prestanete chudnúť. To je podľa Atkinsa množstvo cukrov, ktoré môžete mať vo svojom jedálničku.
Povolené:
Môže byť konzumované mäso, hydina, morské plody, vajcia, plnotučné syry, maslo, smotana, olivový olej alebo iné rastlinné oleje
Kofeín je povolený len v obmedzenom množstve. Do diéty pomaly pridávajte orechy, semiačka, jahody, maliny, strukoviny, celozrnné potraviny, zeleninu s obsahom škrobu.
Zakázané:
margarín, rafinovaný cukor, cestoviny, ryža, zemiaky, chlieb, biela múka, pšeničné výrobky, cereálie, ovocné džúsy, alkohol
Na tejto stránke nájde príkladný jedálniček www.tabletky-na-chudnutie.sk
toto je naozaj skvela diéta áno schudnete a ak budete mať šťastie a vôľu tak naozaj budete chudí a možno aj v depresii a zopár šťastlivcov dostane s tej kyslej stravy rakovinu ale nič sa nebojte po chemoterapií nik nepriberá a v truhle budete ako pierko...Kedy konečne dostanete rozum miesto chemickej likvidácie organizmu sladidlami, éčkami,a inými light výrobkami začneme používať mozog zdravá=štíhla čo teda mame urobiť ? nie kúpiť tablety na chudnutie ale papať čo najviac čerstvého ovocia a zeleniny aspoň 80percent...potom sa môžete rozlúčiť nie len s velkým zadkom ale aj s chorobami..
v prvom rade si hlavne precitajte knizku ked idete o tejto diete nieco hovorit...ja so dlho nemohla schudnut,bolo to hlavne mojou lenivostou a vyskusala som milion diet...tato jedina je fakt super...ja so sa pri nej citila super,mala som dostatok energie na cvicenie aj 2xdenne dlha prechadzka s mojimi dvomi psami a schudla som ani neviem ako...teraz ju nedrzim uz 3 tyzdne,z toho dva tyzdne som bola na dovolenke v bulharsku,takze moj jedalnicek vyzeral strasne a zatial som nepribrala ani kilo,a to si dopraje aj sladke,aj pecivo a zemiaky...dnes som s nou zacala znova lebo chce schudnut este tri kila k uuuplnej spokojnosti...
nie watermelon, nie je to o masozravcoch.
precitaj si ten link co som ti sem dala. je tam presne cast, ktora ti odpovie, preco nikdy neberiem ako fakt nic, co precitam na pro-vegan/vegetarian strankach.
btw, tu stranku ma celu na svedomi byvaly vegan, ktory v ziadnom nie je proti veganom ani dnes, len poskytuje akysi triezvy pohlad na celu vec (co je trosku rarita v tychto kruhoch) a hovori o veciach OBJEKTIVNE (teda spomina plusy aj minusy, co je nieco co pro-vegan ludom, vacsinou, chyyyyyyyyyyyyba)
nemam rada fundamentalistov, extremistov a ludi stadovito pocuvajucich svojich "guru", bez schopnosti viest otvoreny dialog, priznat si chybu alebo pripustit pluralitu nazorov, a to v nicom, teda ani v stravovani, bohuzial, vegani na mna (a nie len na mna) takto vplyvaju.
peace out.
aha pretoze vegan nemoze mat pravdu, to som si mohla mysliet. len masozravci maju pravdu ok chapem
watermelon - tie stranky su z jednej casti na zasmiatie a z tej druhej na zaplakanie...co cakat od toho, ak ich pise doktor, ktory je vegan? vselico, len nie objektivne informacie. sorry.
jedna z mnozstva stranok, ktoru by som ti radila PORIADNE prestudovat:
jahodka - ak nebudes jest ziadne karbohydraty, tak schudnes. vela.
ale ak opat zacnes, tak priberies. vela.
ak chces nejaky kompromis, tak si tie karbohydraty odpusti na veceru a daj si uz iba napr. bielkoviny + tuk + zeleninu.
najskor na margo toho, ze Dr. Atkins zomrel na nasledky svojej diety - je zname, ze zomrel v nemocnici - kam sa dostal nasledkom urazu hlavy. Ako 70 rocny, na svoj vek zdravy clovek primeranej vahy (podla tradicnej propadandy americkej dietologickej spolocnosti by mal byt na nasledky svojej diety mrtvy uz roky predtym)... Utrpel uraz - v zime sa posmykol na chodniku, poskodil si mozog. V nemocnici, pokym stale v kome, pribral na infuziach a okolo 30 kg, velka cast z coho boli tekutiny, kazdopadne ak ho krmili cca 60% doporucenych karbohydratov tak sa niet comu cudovat. Zomrel na zlyhanie vnutornych organov.
Je pravda, ze mal problemy so srdcom - chronicke ochorenie cardiomyopathiu, ktore nemalo nic spolocne s jeho dietou (co uz samozrejme nie je pre media pritazlive a tiez to nehra do karat ludom, ktorym Atkins oponoval). Noviny, ktore prisli s tymito tvrdeniami sa za tieto krive obvinenia ospravedlnili.