ahojte, hladam kamaratky a kamaratov, ktori sa snazia schudnut 20kg a viac....pomoc, podpora, motivacia...to je to, co kazdemu z nas chyba...budem rada, ak co i len jeden clovek necha na seba mailovy kontakt a ja sa ozvem spat...dakujem
chudnutie 20kg a viac
Super, tie 4 kila za mesiac je idealna chudnuca rychlost :)
A-Z, hej oriesky len natural, najcastejsie mam orechy, alebo slnecnicove semienka, ine velmi nemusim, a uprimne, nezvladnem viac na olovrant, aj takto mam pocit, ze som stale plna, a ze strasne vela jem.....ta pravidelnost robi asi svoje, ja som predtym bola zvyknuta nejest aj cely den a vecer som sa najedla a priberala som, preto sa mi zda, ze je toho vela teraz....
vcera som sa vazila a zatial sa drzim tak, ze za tyzden dam dole 1 kg, pravidelnu a "chudnucu" stravu mam cca 2 mesiace, s tym, ze jeden tyzden som bola na jedle, ktore bolo mastne, nezdrave, a sladke, nebola ina moznost, a aj tak som tam schudla 1 kg... takze zatial tych 7 kil, plus minus 1 kg....
Hrncek,
paci sa mi tvoj pozitivne naladeny postoj, ten je aj pri chudniti velmi dolezity ;).
Myslim, ze len oriesky (predpokladam, ze natural - neprazene, nesolene) na olovrant su malo. Nemozes skusit s bielym jogurtom napr.? Neoplati sa (do buducna) chudnut na nizkom prijme, spomali sa metabolizmus a o to tazsie sa ti bude dosiahnuta vaha udrziavat.
Mozem vediet, kolko a za aky cas si doposial schudla?
jajka, no malo by to byt naopak, ja som predtym tiez tak jedla, ale mam stastie, ze je teraz sezona zeleniny a ta domaca je fakt uzasna :D, ziadne umeliny, ktore len pekne vyzeraju.....takze rodicia ma zasobuju cerstvou zeleninou tak casto ako sa len da :D
hrncek - jasné že sa netreba vzdávať - ide predsa o moju postavu :) Ja by som si mala ešte trošku upraviť jedálniček lebo jem strašne málo zeleniny a vela ovocia aj keď by to asi malo byť naopak... :)
A-Z, ja si to aj zvyknem tak pripravit, ze na dva dni, ale zase napr. salat dvojdnovy s tuniakom mi uz na druhy den z chladnicky tak nechuti ako ked si ho spravim cerstvy....asi som fajnova....a fakt je to niekedy o hubu, lebo odchadzam velakrat z domu o 11tej a vraciam sa az o je polnoci....a este ked mi zacne skola, tak budem rada, ze budem mat cas jest, ale zatial sa drzim a poctivo si jedlo pripravujem a jem a toje u mna hlavne :D.
ovocie zvyknem najcastejsie na desiatu, na olovrant radsej nejake oriesky, a aj to len malo, a z ovocia tak jedno jablko...
myslim, ze som na spravnej ceste, konecne, po tych rokoch snazenia, lebo fakt mi idu kila dole, a veci mam volnejsie, ide to velmi pomaly, ale radsej takto, ako naraz a potom vsetko pribrat naspat....
siisa dakujem za radu, ale ja nechcem oddelenu stravu, chcem jest relativne normalne, aby som sa necitila ako pri diete a mojim cielom nie je schudnut rychlo, ale zmenit zivotny styl....
a co tak ta oddelena strava?mojej znamej mama tak schudla dost rychlo
A tie male velke krociky sa rataju ;). Nie je potrebne hned vsetko menit naraz, chudnutie a hlavne udrzanie si vahy je aj tak behom na dlhu trat... Takze pekne postupne a nenasilne, no a kedze si spomenula, ze kilecka idu dole, si urcite na spravnej ceste :).
Za malo... :)
Jasne, chapem, ze mame aj ine povinnosti a zaujmy ako sa len "tocit" okolo jedla :). No ak ti nevadi jest dva, tri dni po sebe to iste, napr. celozrnnu ryzu, cestoviny, mozes si navarit aj dopredu. Taky salat by tie dva dni tiez prezil v chladnicke, inokedy si staci uchmatnut len paradajku s paprikou, gustiozne nakrajat k obedu a netreba ani dopredu salat chystat ;)
Co na cdesiatu? Ked mas ranajky "sladke", na desiatu by bol fajn krajec celozrnneho chleba s hydinovou sunkou a zeleninou, alebo cottage syrom, tvarohom (ako vlastnorucnou tvarohovou pomazankou s bylinkami napr. :)
Jablka fajn, ale tak 2 stredne denne. Ovocko cerstve, samozrejme, nevynechavaj, ale pozor na mnozstvo. A posledne tak max. na olovrant, vecer uz staci naozaj len ta bielkovina so zeleninou.
nie, ziadnu oddelenu, len je to o tom, ze nestiham, takze pokial si chcem pripravit nieco co mi bude chutit, tak si nestiham napr. na obed pripravit aj maso, ryzu a este nejaky salat, tak musim robit kompromisy....ale tak to nie vzdy, to ja som len chcela aspon zhruba zhrnut to co jedavam...viem, ze tie hrozienka nie su dobra volba, ale tak, vzdy lepsie akoby som siahla po cokolade, alebo salku, co som predtym s oblubou vyjedala....takze to je taky moj maly kompromis a ked rano jem vlocky, tak mi par kuskov hrozienok na desiatu je az az, aj tak su sladke velmi, takze ich vela nedokazem zjest....
nemam nejako problem, ze by som bola hladna, co sa az divim, lebo predtym pri kazdom mojom pokuse som bola hladna, nevladala som, vela som spala, a teraz mam dostatok enerie aj na sport, a este ma aj zacina bavit :D.
a dakujem velmi krasne za rady, a skusim si to niekedy spocitat, lebo uz mi to teraz zacalo vrtat hlavou.....a zatial sa len ucim citat aspon zlozenie potravin na obaloch, co som predtym nerobila, takze u mna pokrok....
a co potom na desiatu, ked nie ovocie? aj ked jablk sa ja urcite nedokazem vzdat, tie by som mohla jest aj na kila, keby mozem......