Polyp hrubého čreva

Príspevok v téme: Polyp hrubého čreva
verula

Dobry den. Mám takýto problém, 2 x som už mala polyp na hrubom čreve , ale boli male , teraz som nebola u lekarky na gastro uz 3 roky i ked som mala obtiaze stale som sa chystala , a potom som neisla kvoli inemu zaneprazdneniu a bola som na seba nervozna , až konečne teraz som isla , ale asi uz neskoro, Naša lekárka mi našla polyp velky stopkaty vraj 1.5 cm velky na 2 cm stopke a široky vzala mi vzorku na ktoru ešte , len čakáme obavam sa toho najhoršieho , ona mi ten polyp neodstranila vraj je siroky a velky a preto na Klenovej v Ba mi ho maju odstranit po spresneni hystologie, velmi sa bojim .že to nedopadne dobe ,mám 50 rokov , Načo mám rátat ? Su tieto stopkate polypy aj zhubné? Konečne som sa dočkala vnučky a teraz ja musíím odíst ? :-( Dakujem za odpoved A ešte by som rada vedela či to nebude komplikovane odstranit ?

mate59

gasam - všetky stopkaté polypy sú na 99% nezhubné a lekár ich odstráni pri kolonoskopii ihneď a posiela na histológiu.A každý je začervenalý,lebo obyčajne sa z neho krváca a to sa zistí pri okultnom vyšetrení stolice. Tak sa nemusíš báť.

gasam

pred dvoma rok.vybrane pet polypy .jeden bol pozitivny-vyoperovany.dnes cakam po dalsej kontrole-po dvoch rokoch co bude mam strach lebo v popieroch od lekara mam napisane-zacervenaly polyp na kratkej stopke ,,,,,,co to je ,,,,nikto vam nic nepovie cakam.

mate59

Pri polype nepociťuješ nič,zistia ho obyčajne až pri okultnom vyšetrení stolice,pričom krv v stolici ani nemusíš vidieť.Ak je vidno krv v stolici,býva polyp už veľký.

Iten

Tak dnes som absolvovala kolonoskopiu, lenže je normálne aby som po nej krvácala a aj zo mňa vyšiel nejaký malý útvar?

Iten

Nechce zakladať novú tému a preto vás ktorí ste malý, máte skúsenosti s polypmi hrubého čreva prosím ozvite sa....ako Pytia a ďalší.

Iten

Tiež ma čaká kolonoskopiu na ktorú som už objednaná.Pri retroskopii mi našli polyp Moja otázka je, že či polyp spôsobuje krvácanie, hnačky,hlieny.Kto ma skúseností nech sa mi ozve tu na fóre.Vopred ďakujem všetkým.