Dobry den. Mám takýto problém, 2 x som už mala polyp na hrubom čreve , ale boli male , teraz som nebola u lekarky na gastro uz 3 roky i ked som mala obtiaze stale som sa chystala , a potom som neisla kvoli inemu zaneprazdneniu a bola som na seba nervozna , až konečne teraz som isla , ale asi uz neskoro, Naša lekárka mi našla polyp velky stopkaty vraj 1.5 cm velky na 2 cm stopke a široky vzala mi vzorku na ktoru ešte , len čakáme obavam sa toho najhoršieho , ona mi ten polyp neodstranila vraj je siroky a velky a preto na Klenovej v Ba mi ho maju odstranit po spresneni hystologie, velmi sa bojim .že to nedopadne dobe ,mám 50 rokov , Načo mám rátat ? Su tieto stopkate polypy aj zhubné? Konečne som sa dočkala vnučky a teraz ja musíím odíst ? :-( Dakujem za odpoved A ešte by som rada vedela či to nebude komplikovane odstranit ?
Polyp hrubého čreva
Milá bibi si strašne zlatá tvoje slová ma potešili, ale ja ten polyp tam mám už iste viac než rok, pretože uz aj predvlani som mala krv v stolici a tiež tieto potiaže bolesti brucha a naduvanie, naposledy som bola na Gastro pred vyše troma rokmi (žial) V rodine sme mali mojho stryka čo zomrel na rakovinu hrubeho creva , ale inak neviem o inom , aj som to vravela lekárom , že mám aj krv v stolici a vraj to je, len nejaká viroza . A teraz som takto dopadla . Viem ,že na Klenovej su perfektný lekári na gastroenterologii , Dakujem za povzbudivé slová
Verula, na Klenovej(na gastre) pracuju velki odbornici-lekari aj aj sestricky su perfektni-v skutocnosti najlepsie zladeny personal, aky som v zivote v zdravotnickom zariadeni zazila(dokonca sa s nimi da aj posrandovat, lebo maju fantasticke povahy-najviac dr. zitnan a sestricky:O))))), takze sa nemas coho bat, lebo si v dobrych rukach!!! polyp je nezhubny nadorcek zo zlazového epitelu a jeho transformacia na karcinom trva nejaky ten rok(zalezi, ci mate polypy v rodine dedicne, ak nie moze to byt aj vyse 10rokov), takze uz nic neodkladaj a sup s nim von! Si este mlada, neutapaj sa v negativnych myslienkach! naber silu a odvahu!!! Budem Ti strasne drzat palce a priat Ti, aby Ti to dobre dopadlo!!!!:O))) daj potom vediet, nech sa o Teba nebojime...