Seknutie v ramene, krku alebo?

Príspevok v téme: Seknutie v ramene, krku alebo?
majka__

Dnes rano som sa zobudila s dost velkou bolestou ramena... akokeby som bola seknuta alebo co. No a ta bolest mi vystrekuje do celej ruky a do krku... Som seknuta (ak ano, co mam robit s tym)? Alebo len prechladeny sval je? Je pravda, ze vcera kus na mna fukal ventilator zozadu, ked bolo desne horuco. Ale boli to dost...

dani89

Ahojte, už pomalí to budú 2 týždne čo ma boli láve rameno a krk.
Začalo to tým že ma najprv bolel krk, myslela som si že som zle spala ale na ďalší deň všetko išlo do ľavého ramena a z čašu na čas cítim aj krk. Sú to strašné bolesti, hlavne ráno keď sa zobúdzam keď sedím na stoličke, čí som vystretá alebo nie to je jedno. Neboli ma to neustále, mam aj chvíľky keď nič necítim, ale napríklad dnes od rana úplné bolesti a nechce to prestať. Bola som u lekárky, povedala mi že je to asi zápal a dala mi nejaké lieky na uvoľnenie kĺbov tuším a aulin na bolesť. Už to pijem pomaly týždeň a nič, ja už neviem čo mam robiť, vôbec netuším čo mi je....Vedeli by ste mi nejako poradiť ?

marian111

zdravim nevedel by mi niekto poradit mam zoslabnutu lavu ruku nezodvihnem tažši predmet nad hlavu a boli ma v krku ked zaklonim hlavu

CSs. Libor

Majka, jedno čo nepodceňuj je seknutie v krku, seknutie v krku vzniká veľmi blízko pri trachee (dých. trubici), utlmením mastiami si to celé utlmila, toto treba riešiť infúzne aby sa ti to uvoľnilo, bolo veľa prípadov, ked človek prestal dýchať.

Erika Balcov

Dobrý večer.Kto my pomože,prosim.Ja som mala zlomenu lavu ruku,mala som 2 tyždňe v plastovej dlahe,tyždeň v obveze a mič neprechadzalo čo som povedala aj doktorovi,poslal ma na rtg a povedal že mi mal nehat tu dlahu dlhšie,predpisal my ortezu ,nič neprechadzalo,poslal ma na ortopediu kde ma napchaval tabletkami,a nič nepomahalo po nejakom čase ma poslal na magneticku rezonanciu ale tam nic nebolo vidiet,ruka opuchala a dalej bolela,prestalo ma to bavit,a ruka ma bolela od ramena nadol kde pri zapesti sa červenalo,zmenila som lekara a ten ma hned poslal na rtg chrptice a tam zistil že som seknuta v chrptici a ide to dalej do toho ramena a že preto mam tie bolesti,predpisal mi nejake lieky,a rehabilitaciu-parafin,magnet a cvičnie chrbtice a zapestia,ale nic to nepomohlo a hlavu neotocim do lava,ortezu som nosila zbytočne.čo mam robit,bolesti neustupuju a dakedy mam ruku až fialovu.

majka__

Ahoj Laura, no ano, chystam sa chodit plavat (kedysi som plavala viac-menej pravidelne, ale teraz som vo vodicke nebola uz dost dlho...). Tak dufam, ze mi to plavanie pomoze dalej :o)

Laura1

ahoj Majka,veľmi sa teším,že sa Ti uľavilo a tiež,že si bola i na vyšetrení.Mala by si si pozrieť nejaké cviky na krčnú chrbticu,ale i cviky zlepšujúce pružnosť celého tela.I fyzická záťaž-ako napríklad práca v záhrade,alebo sobotňajšie upratovanie zlepší kondičku.Ale to až keď Ťa nič nebude bolieť.Máš pravdu,pri počítači málokto sedí správne.Tak opatruj sa. Zdravím

majka__

ahoj Laura, dnes som bola za neurologickou. povedala som jej o tych bolestiach, co som mala. no a ona mi tak, ako hovoris, prehmatala tie body (krcne stavce) a tak... no a povedala, ze pokial je mi uz lepsie, tak je to v poriadku a ze to je z chrbtice. otacala mi hlavou do stran (povedala som jej, ze som mala bolesti tej casti krku pri pohybovani ramenom). som rada, ze mi to uz preslo, i ked teraz vecer este trosku bolest citim (prava strana krku). nikdy sa mi nestalo to, zeby som nemohla az hybat pomaly rukou (lebo samozrejme, krcna chrbtica ma bolievala, ked som napr. dlhsie sedela za PC alebo co. ale som rada, ze sa to uz vyriesilo. dakujem za odpoved inak :o).

Laura1

ahoj Majka,som rada,že ti je lepšie.Ešte si skús jemne prehmatať šiju -krčné stavce a pri každom stavci kúsok -asi 2cm doprava a doľava a sleduj,či nájdeš citlivé a bolestivé body.Predpokladám,že rameno Ťa bolí viacej hore a dozadu a bolí Ťa i časť od šije až po rameno nad lopatkou?No môže to byť z krčnej chrbtice,ale i zo zachladenia z ventilátora. Ak by pretrvávala bolesť v ramene a vyžarovanie bolesti do pravej hornej končatiny zájdi za odborníkom. zdravím

majka__

Laura: bolesti som mala ked som otacala hlavou do stran, ale nebolel ma cely krk, ale len prava cast (no a samozrejme prave rameno - neskor ma zacala cela ruka). a tiez ma ruka bolela vtedy, ked som akokolvek pohla ramenom. teraz je mi uz ovela lepsie (natierala som si ruku Voltarenom a tiez mi pomohol aj Ibalgin od bolesti). ruku som si natierala asi 2x do dna (z toho raz, ked som sla spat). a uz mi je ovela lepsie, len este trosicku citim rameno. ale uz mi je dobre... som sa zlakla, ze co sa stalo. ale to iba ja si myslim, ze to mohlo byt tym ventilatorom, lebo sme mali v byte velmi horuco a zapli sme ho trosku silnejsie a fukal na mna (hoci som to nevnimala).

Dzurdza: no mna skusala masirovat trosku mamka, ale hned sme to ukoncili, pretoze som mala dost velke bolesti. cize mi len rozotrela Voltaren jemne a koniec. mne este zabral trosku horuci termofor. ten som si prilozila medzi rameno a krk a bolo mi lepsie.

dzurdza

Ahoj.Presne to som teraz ja zazila,masaz nepomohla,len uskodila,takze zapal,tabletky na zapal a od bolesti nepomohli,potom injekcie do zadku,tie pomohli,ale kedze som v praci vkuse na pc tak ma este trosku pobolieva,ale uz je to stokrat lepsie,zvazujem este rehabilitaciu,pritom som vo forme,cvicim a tak,ale asi ten ventilator ma doriadil kedze ho mam v praci stale zapnuty,to aj doktor na mna krical zato,urcite skus zajst do doktora,ja som ani nevedela kde dat ruku od bolesti