Dnes rano som sa zobudila s dost velkou bolestou ramena... akokeby som bola seknuta alebo co. No a ta bolest mi vystrekuje do celej ruky a do krku... Som seknuta (ak ano, co mam robit s tym)? Alebo len prechladeny sval je? Je pravda, ze vcera kus na mna fukal ventilator zozadu, ked bolo desne horuco. Ale boli to dost...
Seknutie v ramene, krku alebo?
ahoj majka,skús pootočiť hlavou doprava,doľava,predkloniť a zakloniť hlavu.Sleduj,v ktorej polohe dochádza k provokácii bolesti v krčnej chrbtici,a k obmedzeniu pohybu.Potom si vyšetri symetriu hybnosti v ramenných kĺboch:predpaž,upaž,zapaž,vzpaž.Prehmataj si ramenný kĺb-či zistíš bolesť vpredu,alebo citlivosť a tuhosť svalstva nad lopatkou.Bolesť mohla vzniknúť ochladzovaním prúdom vzduchu-týmto trpia i napr.šoféri ,ak jazdia pri otvorenom okne.Ale mohla sa Ti i zablokovať krčná chrbtica pri nesprávnej polohe v spánku.Zatiaľ by Ti mohla pomôcť jemná masáž ,suché teplo-pri bloku chrbtice,biolampa,omotaj si okolo krku a ramien hodvábnu alebo bavlnenú šatku,hlavu si podlož zdravotným vankúšikom.Ak Ťa to veľmi bolí,zájdi trebárs k neurológovi,alebo na rehabilitáciu. zdravím