Ahojte,
dnes si tak sedim za PC, vonku je super pocasie. Napadlo ma, ze by som velmi rad niekam vybehol, ale uvedomil som si, ze vlastne nemam s kym. Vacsina rovesnikov uz ma vlastne rodiny a s tym spojene starosti a ludi, ktorych som nevidel aj viac ako 2 roky oslovovat nechcem. Pozerali by sa isto velmi prekvapene, ze o co mi vlastne ide. Uz som to zazil a nemam chut zazit to znova. V niektorych situaciach sa citim dost osamelo. Napadlo ma, ci je takych ludi viac, ktori nemaju prilis stastie na ludi, ktori su v ich okoli, resp. ktorych bezne stretavaju. Co vy na to?
Citim sa osamely
Asi je uz cas zalozit si rodinu a preco by si nemal oslovovat kamaratov ktorych si dlho nevidel ? Vzdy som rad ked si na mna niekto spomenie a naopak, ludia su vzdy radi ked sa raz za cas,za dlhu dobu uvidia, neboj urcite nebudes otravny. Niekedy je lepsie ked sa s niekim nevydis niekolko rokov a potom znovu spustis kontakt aspon budes mat o com kecat. Ale uz si starsi a mal by si uvazovat ze sa usadis,alebo chces aby si bol stary dedo a tvoje deti mlade ?
trulka to nie je vobec jednoduche len tak napisat, ale prial by som si, aby bola chapava, inteligentna, spolahliva, komunikativna, obcas premyslava a obcas zasa usmievava a vesela, mohla by byt tak trochu pif-paf (ale primerane :-))
Ale necakam, ze presne taku najdem. Keby bola aspon z casti taka tak by som bol velmi rad. Viem, ze ani ja nemusim byt presnym idealom niekoho ineho. Aj ja mam svoje chyby.
makovnik, a ake vlastnosti by mala mat tvoja priatelka ?
Fefy7543 mam 29 rokov.
Anita11 dakujem ti velmi pekne. Dufam, ze sa mi podari najst si nejaku milu priatelku. Tiez ti prajem iba to najlepsie.
Koľko máš rokov?
Až teraz som si prečítala príspevok jamocky a vidím, že som napísala veľa podobného. Ja som písala svoj príspevok po prečítaní toho od makovníka, čo písal pre mňa. takže asi na tom niečo bude, keď sme sa tak pekne zhodli....
Makovník
Našťastie môj syn má už 4roky veľmi príjemnú inteligentnú priateľku, ktorá mu taktiež vie podať pomocnú ruku a verím, že moju podporu postupne nahradí. Teraz sa zamestnal a získal vzdelaných kolegov, s ktorými sa môže baviť. Inak aj v minulosti ako študent bol v kolektíve veľmi obľúbený, vyhovovalo mu pohybovať sa medzi ľuďmi s podobnými záujmami a rozhľadom, čo nakoniec škola poskytuje, že sú tam ľudia s podobným zanietením k tej istej profesii.
Myslím, že na škole si sa asi ani ty necítil sám, skôr ten pocit prichádza, keď si priatelia a známi zakladajú rodiny, ako spomínaš vo svojom úvodnom príspevku, alebo keď odchádzajú za prácou...., potom sa tie staré priateľstvá strácajú a je ťažšie vytvoriť nové, čo je asi tvoj prípad a myslím, že by to bol aj pre syna, pokiaľ by nemal priateľku. Práve vek, ktorý máš si žiada etapu života, kedy budujeme svoje súkromie. Ak si človek založí rodinu, tak nedostatok priateľov až tak nepociťuje.
Teda zostáva len popriať, aby si si našiel ženu tvojich snov.
O ženách tu už bolo popísané dosť a všeličo, možno by bolo dobré hľadať medzi strednou nižšou vrstvou, tam môžu byť skromnejšie, ale tiež inteligentné dievčatá. Do tej vrstvy patrí aj moja rodina a ja osobne takých dievčat poznám veľmi veľa. Úprimne ti želám veľa šťastia.
Ahojte,
myslim, ze je viac takych ludi. Je to asi tym, ze ludia-kamarati, kamaratky si postupne zakladaju svoje vlastne rodiny a to potom ked ma uz clovek svoju vlastnu rodinu, deti, je len samozrejme, ze vacsinu casu venuje im, niekedy dochadza aj k stahovaniu, takze hlavne ked uz tito kamarati, kamaratky byvaju niekde dalej, tak tie kontakty sa tazsie udrziavaju, ale aj ked napr. byvaju v tom istom meste, tak je len samozrejme, ze ked im doma decka placu tak nemozu hocikedy len tak vybehnut na pivo...
Problem zmizne, ked si dany osamelec najde partnera- partnerku a zalozi tiez vlastnu rodinu, pripadne ked najde rovnako osamelych kamaratov, ako je on sam.
Pekny den vsetkym.
Dakujem este raz vsetkym, ktori prejavili realny zaujem ma pochopit alebo ma priamo chapu.
Anita11 tvoj syn sa bude musiet naucit dokazat s tym lepsie vyrovnavat lebo nie vzdy bude mat pri sebe tak chapaveho cloveka, akym si jednoznacne ty. A teraz si skus predstavit, ze by nemal po boku v dolezitych a kritickych situaciach svojho zivota teba. Z vlastnej skusenosti viem, ze ludia, ktori ho nechapu a v buducnosti nebudu chciet chapat mu nielen ze nebudu chciet nijako pomoct alebo aspon zostat voci nemu neutralnymi, ale prave naopak, radi mu hodia pod nohy kazde jedno poleno, ktore len budu moct a vyuziju kazdu jednu prilezitost, aby si mohli potichu bodnut. Takymi ludmi sme totiz bezne vnimani ako uhlavni nepriatelia. Je to smutne, ale je to zial tak. Nadobudol som presvedcenie, ze iba clovek, ktory je silnou osobnostou a ktory si sam uvedomuje svoju hodnotu si uvedomuje aj to, ze sa nas nemusi bat, nemusi nas nenavidiet, nemusi sa nam snazit stale nieco dokazovat, nepotrebuje si mysliet, ze sa povazujeme za nadradenych.
Iveta Michael rozumiem a dakujem
Na ludi, ktori si potrebuju "iba bodnut", aby im samym bolo trochu lepsie, uz sa dalej nechystam reagovat.