chcela by som ist darovat krv- prave som si citala na nete dotaznik a bola tam otazka ci ste mali poslednych 12 mesiacov také poranenie, že sa rana alebo Vaša sliznica dostala do kontaktu s cudzou krvou,-
no a ja som si zhruba pred mesiacom holila nohy u tety na navsteve kde som povodne prisla na dva dni a nevzala som si so sebou strojcek, tak som si pozicala strojcek uja, a ako vzdy som sa porezala-
uff myslite ze je to problem?
Mozem darovat krv?
nic strasne sa nedeje..
ja som si tiez parkrat pomohol otcovou alebo bratovou ziletkou.
okrem toho doma mam kopu ziletiek tak mi pripadalo zbytocne kupovat zasa dalsi bal
v pohode ja viem... ide o to ze povodne som si myslela ze sa nebudem moct ani osprachovat kedze tam maju problemy s vodou.v ten den sme mali odist ale nakoniec sme pre nieco neodisli... vecer prisla za mnou teta ze zohrievala vodu ak chcem mam sa ist osprchovat- mala som hrozne mastne vlasy a toto bola pravdepodobne posledna moznost... a vyhrala u mna moja marnost a sprostost a pozicala si tu ziletku
blee, to nebol v blízkosti žiaden obchod so smíšeným zbožím???? však jednorazovky žiletky sa predávajú už aj v trafikách!! radšej zarastená ako s cudzou žiletkou.
prepáč, od veci, ale nedalo mi.
teda zda sa mi ze bol taky vysuseny
toto som chcela vediet... strocekovtam mal viacero a vyzerali by dlho nepouzivane a suche... teraz som sa dovedela o nejakom zatazovom virusovom teste, mktory sa robi okrem testov na HIV a moze dat indiciu ci to clovek ma alebo nie
HIV je velmi slaby virus, ktory na vzduchu nepreziva. zomiera v priebehu sekund. iste je to, ze sa neda chytit zo zaschnutej krvi.. a aj keby nebola zaschnuta tak sa da uvazovat o nulovom riziku.
to vsak uz nie je pripad hepatitdy - ta dokaze prezit ovela dlhise - mozno aj tyzdne.
Swistica viem... hned po tom som to olutovala
t333 ako si to myslel s tym bezprostrednym pouzitim?
swistica,
prosim ta nestras. aka je pravdepodobnost ze jej stryko ma hepatitidu? o HIV schvalne nehovorim, kedze HIV sa da chytit iba po bezprostrednom pouziti ziletky (do niekolkych sekund) a aj v takom pripade je sance horzne nizka.
toto je velmi nezodpovedne poziciavat si od niekoho ziletky. Pockaj kym prejde inkubacna doba a chod sa dat otestovat na choroby prenosne krvou.