Mozem darovat krv?

Príspevok v téme: Mozem darovat krv?
blister

chcela by som ist darovat krv- prave som si citala na nete dotaznik a bola tam otazka ci ste mali poslednych 12 mesiacov také poranenie, že sa rana alebo Vaša sliznica dostala do kontaktu s cudzou krvou,-
no a ja som si zhruba pred mesiacom holila nohy u tety na navsteve kde som povodne prisla na dva dni a nevzala som si so sebou strojcek, tak som si pozicala strojcek uja, a ako vzdy som sa porezala-
uff myslite ze je to problem?

blister

no to ja neviem ci on ma nejaku chorobu- prave to- ani on to teoreticky nemusi vediet. ano testuje sa ale niektore protilatky sa v krvi objavia az po nejakej dobe, takze musi byt urcity cas medzi infikovanim a testovanim aby sa to zistilo.
som prkvapena ze v dotaznikoch nie je ziadna otazk na infekcnu boreliozu, kliestoch a podobne, lebo pri tejto chorobe a to tiez prejavi az po case.
pojdem tam ,skusim poviem im vsetko a uvidim co mi povedia. len som cchela vediet ci to nebude zbytocna cesta- ci jemozne sa nakazit takym rezom zo ziletky- asi hej :/

t333

ano testuje ale pripadne HIV sa odhali az po 3 mesiacoch a hpatitida (neviem ci B alebo C) az po 6. Vzdy je to na posudeni lekara. Oni sa ta konkretne spytaju o co islo. ty im to takto vysvetlis a lekar rozhodne ci tam rizko je alebo nie a vyradi ta.
osobne si myslim, ze keby to bolo 3 alebo 6 mesiacov odvtedy tak ta pustia ale mesiac je trochu malo. ale zase je to len moj osobny nazor.

za8icka

Nemal by to byt podla mna problem, pokial strojcek bol umyty...Na tvojom mieste by som si tam zasla a priamo sa opytala

Karina

tam ide najma o to, aby tvoja krv nebola infikovana - myslim si, ze pokial tvoj ujo nema nejaku infekcnu chorobu tak by nemal byt problem... navyse mam pocit, ze odobrata krv sa najprv testuje, ci je v poriadku