zelenina v konzerve

tacosapyta

Ja uvarím celozrnnú ryžu, ale nie do mäkkučka ale do polotvrda čiže ,,al dente" plus surová zelenina alebo zelenina na pare alebo aj aj. Posypem nízkotučným nastrúhaným syrom ( u mňa je najčastejšia kleopatra s 13 percentami tuku v sušine) a podávam. Alebo opäť ryža k nej čerstvá bazalka, čerstvá mäta, čerství rozmarín a oregano, citrónová šťava (hodne má to potom fajn chuť), biele korenie, prelisovaný cesnak. Oba recepty môžeš robiť aj s pohánkou(Ja osobne mám pohánku radšej ako ryžu)

silvus28

Tacosapyta...ukážkový jedálniček,aj pohyb, len tak ďalej a budeš mať svoju vysnívanú hmotnosť, držím palce :-)

tacosapyta

Maso jedavam ale striedam to. Raz ryža, inokedy pohánka potom kuracie prsia či rybka. Mam 71 cm 167 kg, chudnem už polroka zašinala som so 84 kilami. Moja klasika vyzera asi takto:

ranajky: cerealny chlieb jeden krajec so syrom alebo šunkou raz za čas s vajíčkom na tvrdo k tomu zelenina niekedy posypem lyžičkou sezamu alebo ľanového semena / ovsene alebo pohánkové vločky (4 ve+ke lyžice) s ovocím a jogurtom (najšastejšie jem rajo probia biely)/ ovsena kaša s orechmi alebo s ovocím

desiata: 2 lyžice vločiek, ovocie jogurt/acidko biele / chlieb zelenina syr alebo šunka / polystyrén s cottage a zeleninou

obed: rybka/ kuracina/ryža/ pohánka/ cestovina celozrnná k tomu zelenina najčastejšie surová raz za čas varená či tá konzerva

olovrant: paradajka so syrom/ proste bielkovina plus kúsok zeleniny

večera: paradajka paprika s cottage alebo tuniakom vo vlastnej šťave

večera2: 2 - 2,5 hod. pred spaním kúsok zeleninky

K tomu cvičím každý deň cez pracovný týždeň 1 hod (3 krát zumba 2 krát aerobic) a každý deň hodina na takom slabšom bicykli plus v nedeľu 1,5 hod posilovňa ale tam len posilujem a na koniec 20 minút kardio

A-Z

Velmi zalezi na tom, aku nadvahu to vlastne "riesis", alebo ci sa snazis racionalne stravovat a celkovo od tvojho celodenneho prijmu.
Porcia, aku opisujes, je v poriadku. Nejedavas maso? Lebo mi tam chyba bielkovina.

tacosapyta

okrem toho to nebolo moc rizoto, miesto ryže bola pohánka. Myslíte že toho bolo veľa?? Jedna tretina malej konzervy toho a hrachu a kukurice, zopar ružičiek karfiolu dve kolieska kalerábu, dve mrkvy (karfiol, mrkva, kaleráb boli varené) a skoro polovica menšieho hrnčeka uvarenej pohánky