Ahojte, v novembri čakame nasho prveho synčeka a chceme mu dať meno Marko? Ako sa vam to meno pači?
Ako sa vam pači meno Marko?
Dajte mu radej meno Greg, Marko znie ako chalan so satkou na hlave a boxerom v ruke--nic v zlom
ahoj,
kamoška tiež chcela dať meno Marko,
ale nakoniec sa dala prehovoriť, aby dala Marek, že je to viac slovenské, a doteraz ľutuje,
hoci ja som s menom Marek veľmi spokojná, pretože máme doma trojročného Marečka :))
Je to krasne meno, aj moja kamaratka ktora caka dietatko chce ho pomenovat Marko ak to bude chlapcek. Mozno aj ja osobne by som si ho vybrala ked to pride...
ja by som sa az tak velmi nezapodievala tym, ze ake meno, ale skor k akemu priezvisku, bo som pocula uz aj o takom, ze po slovensku beha jessica slaninova... no uzas, rodicia decko potrestali... ak sa to cudzokrajinne meno nebije s rydzo slovenskym priezviskom, tak je to v pohode... ak ano, rozhodne mu to meno nedavajte, bo ho tym iba potrestate... mne osobne pride trocha sialeny ten trend davat same cudzie mena a v poslednej dobe je to uz aj dost otrepane, ale to je na kazdom rodicovi... napriklad jedna znama ma manzela taliana, ziju v zahranici a synom dali aj talianske mena, ved predsa nech by akokolvek chceli a dali by im zasa slovenske, tak by ich len potrestali, boli by ako taky exoti... toto by si mali v prvom rade vsetci rodicia pri vybere mena uvedomit...
Mne sa nepaci, ale, myslim, ze by Ti malo byt jedno, co povedia ludia, dolezite je, ci sa paci Tebe.
Martinka,
inak,som si vsimla,ze akekolvej meno vyberies, vzdy sa zo 100 percent ludi najde 50 percent, ktorym sa pacit nebude...my ked sme vyberali meno pre dceru tak som sa stretla presne s 50/50 pozitiv negativ......nikdy nevyberies meno,ktore budu vasina ludi vnimat dobre...samozrejme, ze keby si vybrala napriklas Servac, tak asi 90 percent ohlasov negativnych ale inak.......ak sa vam meno paci, a ak ich nie je u vas vela, tak mu ho dajte. Meno treba vyberat hlavne tak, aby ladilo s priezviskom a aby sa dietatu ostatne deti nesmiali a v dospelosti sa nemusel za meno hanbit....
Lebo u nas je napriklad ze Kimberly Jobagyova, a Sheron Jobagyova, co je sila, to uznate...takze tak.....
je velmi pekne,ale u mna v okoli je tak vela Markov, ze ja osobne by som to meno nedala...ale je velmi pekne.......urcite ste vybrali spravne....
JE TO KRASNE MENO... OKREM MENA MARKO SA MI PACIA AJ ROMAN, ALEX, RENÉ, MARTIN
bibi dakujem..
a zdrobnenina ja hovorim frajerovi niekedy mareček...to je podla mna celkom milučke a zlatučke...a malemu tak tiez budem hovorit, ked ho budem chcet polaskat :-))
inak, je jedno, ako sa rozhodnes, hlavne nech je syncek zdravy a drzim Ti palce, aby si porod dobre zvladla!!!:O))))
Inac, ja by som pri vybere mena skumala aj charakteristiku daneho mena, pripadne mu dala mena dve-zakon to umoznuje a sam sa potom rozhodne, ktore by chcel pouzivat, ale osobne by som nechcela mat Marka za frajera, lebo keby som ho chcela oslovit zdrobneninou, tak sa to neda, co musi byt aj pre maminu smutne, ked ho bude chciet polaskat:O(