ahojte, viem ze sa tu vela popisalo ale chcela by som niekoho nazor kto ma s tym skusenosti, dnes som bola u gynekologa pre vysledky z cytologie a vraj ich nemam dobre a musim ist na test hpv, doktor ma hned strasil s rakovinou krcka maternice, ze my baby na to kasleme, niktora sa nedame ockovat a potom to takto dopadne, no hroza.prosim vas kto ma skusenosti nech mi napise kolko sa caka na vysledok a ako ste dopadli, proste skusenosti s hpv, dakujem pekne Veronika
test na hpv
ja som dnes bola u gynekologicky, lebo sa mi tam dole objavili akesi dva "vyrastky". Tak som tam sla s roztrasenymi kolenami a doktorka na to kukla a hned povedala, ze to su "zlazky" a nie bradavice. Ze sa zbytocne bojim, ale ze prevencia je lepsia ako mat neskor virus hpv....Vraj to ma kazda druha a vraj zvycajne preto, lebo striedaju partnerov ako ponozky :) Radsej sa dajte ockovat, ja to urcite urobim, hoci mam jedneho jedineho partnera odkedy mam aktivny sexualny zivot a toho si idem aj brat :)
Výsledky bývajú za dva týždne. Bohužiaľ aj mojej dcére zistili pred cca 6 rokmi HPV vírus. Vtedy som jej kúpila Indonal. Chodila každý pol rok na kontroly cytol., už to má pár rokov dobre. Na kontorolu ide až o rok, ale preventívne som jej ešte kúpila Indonal. Neviem či ten jej pomohol, ale iste neublíži.
mne robili testy na HPV vysledky prisli asi tak za dva tyzde
pre aj ja....... a ked to mas ako to pokracovalo? robili ti test na HPV?
PAP neexistuje. Oslabený organizmus existuje. Nerobte paniku, žite si pokojne svoj život. Milujte sa a množte sa.
baby aj ja mám pap III...ako to tak sledujem a čítam, tak to má hádam už každá druhá žena.
možno sa to už dá dostať aj v bazéne. alebo na gynde ak si sadnete v kabínke na stoličku, a predo mnou na nej sedela taká žena, čo to má. Ja som si už po dvakrát musel takto sadnúť, lebo mam problém s kolenom. vtedy ma to ani neťuklo, ale teraz veru áno. lebo ja som mala len dvoch partnerov, slušný, inteligentý, vysokopostavený...nikdy by som si nepomyslela, že toto dostanem. sa až hanbím. rodičom som ani nepovedala, že je to len pohlavne prenosné. oni to nevedia ale považovali by ma za štetku, o sa vyspala s nakazeným chlapom.
strašné, už sa bojím na chlapa aj pozrieť. a najhorše, že to šírime dalej...
ano to je len vysledok cytologie, pap IIIa...vraj pockame na vysledok (ale doktor ze podla nehjo to dobre nebude)a uvidime, vraj sa stym nebude nic robit, za 6 mesiacov mi spravia zasa cyto a ked ani potom to nebude dobre tak s tym budu nieco robit, ja neviem som z toho na nervy.
ano to je len vysledok cytologie, pap IIIa...vraj pockame na vysledok (ale doktor ze podla nehjo to dobre nebude)a uvidime, vraj sa stym nebude nic robit, za 6 mesiacov mi spravia zasa cyto a ked ani potom to nebude dobre tak s tym budu nieco robit, ja neviem som z toho na nervy.
a to je len výsledok z cytológie, nie to, či máš HPV a aký druh..
"Nálezy sa hodnotia ako P1, P2, P3, P4, P5:
P je začiatočné písmena mena Papanicolaou a v niektorých krajinách sa používa skratka PAP test.
P1 a P2 znamenajú, že v steroch sa nenašli abnormálne bunky.
P3 sú už prítomné abnormálne bunky, ktoré môžu byť výsledkom chronických infekcií alebo už majú predrakovinový charakter. V tomto prípade treba cytológiu v krátkom čase opakovať, prípadne vykonať malý chirurgický zákrok, aby sa mohla určiť definitívna, histologicky potvrdená diagnóza.
P4 a P5 už zanmená nález rakovinových buniek v cytologickom stere a pacientka sa musí podrobiť primeranej liečbe podľa rozhodnutia lekára. "