Kamarátka môjho priateľa

Príspevok v téme: Kamarátka môjho priateľa
juditka

Pozná ju oveľa dlhšie ako mňa. Boli kolegovia, rozumeli si, bola vydatá, má dcéru. Rozviedla sa,odišla do inej firmy, ale s mojim priateľom ostali kamaráti.Môj priateľ jej pomáhal hľadať nové bývanie. Vtedy sme sa ešte nepoznali, neviem, či medzi nimi niečo bolo - myslím, že nie. Podľa toho, ako mi o nej rozpráva. Nikdy som sa ho na to nepýtala - nechcem urobiť zo seba žiarliveho blbca. Ona si našla priateľa a čaká s ním dieťa. Sú každý z iného mesta. Ona býva tu a on tam. Má rodiť v septembri, tak sa pred pôrodom bude sťahovať k priateľovi - on zatiaľ prerába ich budúce bývanie.
A proste - kedykoľvek potrebuje niečo, tak zavolá môjmu priateľovi = má depku z toho, že je tehotná a tučná a potrebuje urobiť nákup a môj priateľ jej ten nákup urobí...niekde sa zdrží, potrebuje vyzdvihnúť malú zo škôlky a môj priateľ jej ju samozrejme vyzdvihne....atď. Toto mi rozprával môj priateľ, ako úplnu samozrejmosť. Mne to bolo divné, ale nič som nehovorila, bolo to predtým, ako sme sa spoznali. Ale ono to pokračuje: kupovala niečo väčšie a potrebovala zaplatiť zálohu a samozrejme zo všetkých ľudí bol nabližšie iba môj priateľ...potrebuje niekoho, kto zariadi predaj bytu, keď sa ona odsťahuje a kto to bude zariaďovat???
Nikdy som nebola žiarlivá, nerobím mu výčitky kvôli tomu, ani mu to nejak nekomentujem, keď mi to rozpráva, lebo vidím, že to berie ako samozrejmosť, ale......je to divné iba mne??? Šibe mi, keď sa mi zdá, že ho využíva? Chápem, kamaráti sú na to, aby si pomáhali, ale nie je to už trochu moc?

Pickwick

Môj názor je tiež taký, že tá ženská využíva oboch.Je to divné.Ona aj tvoj priateľ sú divný.
A myslím si, že tam niečo bude. Nejaké iskričky iniciované zo strany jej alebo tvojho priateľa. Len sú udupávané.Teda to "erotické"dusno.To si len ja myslím, pretože viem, že priateľstvo medzi mužom a ženou fungovať nemôže. Proste nie.
Ja by som narovinu povedala a DOSŤ! koniec! to je už dávno za hranicami priateľstva. Trebalo zakročiť skôr, aby to teraz tvojmu priateľovi neprišlo divné, že čo ti to začalo vadiť "až teraz"
A nemyslím si, že ďiaľka niečo porieši. Dnešná doba umožňuje komunikáciu aj akýmkoľvek iným spôsobom ako osobným kontaktom medzi ľuďmi. Ak chcú naďalej ostať takými "super-tuti-fruti" kamarati, tak nimi ostanú či to budu metre alebo míle.

juditka

xenina...nič sa nestalo, v pohode :-)...vyjadrila si svoj názor, to je v poriadku.....ako nezainteresovaná osoba by som reagovala asi tak isto...

xenina

juditka

ok beriem spat, ospravedlnujem sa!!!!!!
prepac nechcela som ta urazit!!!
mas pravdu, nepozname ta, tvojho priatela, kamaratku....podrobnosti..
ja som to brala len z mojmo pohladu na zaklade tvojich informacii ze ako by som to asi riesila...ale nechcela som sa ta dotknut, fakt prepac!:)

juditka

xenina....nie som rozhodnutá, ako to vyriešim, len to nechcem urobiť nesprávnym spôsobom a v nesprávny čas....tak ako píše andrea...vlastne som chcela vedieť, či niekto zažil podobný prípad a ako to riešil on....je ľahké povedať: rieš to, lenže to, čo píšem je len časť celého príbehu - ty nepoznáš mňa, môjho priateľa, ani jeho kamarátku :-), a kopec ďalších podrobností, ktoré s tým súvisia, ale nedá sa to všetko do detailov opísať.....ide o to - vypočuť si aj iný, nestranný názor a tie môžu nakoniec pomôcť ku konečnému rozhodnutiu.....
...preto som vďačná za každý postreh a názor

andrea789

xenia: boze sorry ako bez urážky ale tie to odpovede typu : načo sa pytaš z duše neznávidím, kriste tak asi ked ju to dožiera a chce radu alebo proste porozpravat sa s niekým kto je na tom podobne alebo už niečo take zažil vo vzťahu že tam bola nejaka dotierava kamoška,

xenina

juditka
vsak ty si sa uz v podstate rozhodla...nechces to riesit, nechas to tak , tak potom naco sa pytas?:)
neber to ako urazku, ale ani keby si si sama nemyslela alebo skor mam pocit ze mas strach priatelovi podat co si myslis!..a to je jedno ci ste spolu polroka alebo rok ale sama si napisala ze vztah je o dovere a ja pripajam aj uprimnost tak mu teda doveruj a nezatazuj sa tym:)

levanderka

juditka to som len tak dala, ze flegmatik, lebo moj je :D co mi vadi tak to obratim a tebe by nevadilo kebyze to a to som robila ja ako robis ty ? a on stale, nie :D a sme doma :D ved jasne ze nepoznam :) som necitala ani prispevky pred tym :) aleee zeny su ziarlive a ja som asi chorobne a toto by som netolerovala. este ze moj, nema auto nato aby hned za nejakou kamaratkou bezal :D

juditka

levanderka....on nie je flegmatik, ty ho nepoznáš... to sa ho nechcem zastávať - možno je naivný, ale nie flegmatik....a mohlo by to byť ozaj zaujímavé, keby že je situácia obrátená :-)

levanderka

juditka najdi si aj ty takeho kamosa a ,,pomahaj,, mu tak vela :) uvidis co urobi :) aj ked mozno ten tvoj je taky flegmatik, zeby mu to nevadilo.

juditka

opalka...ja sa s ňou moc nepoznám...stretli sme sa asi 2x, len tak sme prehodili pár slov...a minule, keď bola zase raz sama cez víkend, tak mi priateľ povedal, že nás volala, aby sme niečo podnikli spoločne - my traja - našťastie sme mali už niečo iné dohodnuté....ako - ja proti nej nič nemám, už som spomenula, že sa poznajú niekoľko rokov a ja verím tomu, čo mi priateľ povie, že je to kamarátka....len mi vadí to jej využívanie ( teda mne to už niekedy tak pripadá)
....a k tej mojej tolerancii a trpezlivosti - o tom je vzťah a ešte aj o dôvere, nie?...keď povie, že jej pomáha z kamarátstva, verím mu a aj keď ma to už v niektorých prípadoch škrie, nebudem mu takéto veci predsa vyčítať....maximálne sa skúsim mu to jemne naznačiť, že už asi prekračuje hranice....a keď to bude moc a budem cítiť, že som na druhom mieste ja, tak potom ..... :-)