Kamarátka môjho priateľa

Príspevok v téme: Kamarátka môjho priateľa
juditka

Pozná ju oveľa dlhšie ako mňa. Boli kolegovia, rozumeli si, bola vydatá, má dcéru. Rozviedla sa,odišla do inej firmy, ale s mojim priateľom ostali kamaráti.Môj priateľ jej pomáhal hľadať nové bývanie. Vtedy sme sa ešte nepoznali, neviem, či medzi nimi niečo bolo - myslím, že nie. Podľa toho, ako mi o nej rozpráva. Nikdy som sa ho na to nepýtala - nechcem urobiť zo seba žiarliveho blbca. Ona si našla priateľa a čaká s ním dieťa. Sú každý z iného mesta. Ona býva tu a on tam. Má rodiť v septembri, tak sa pred pôrodom bude sťahovať k priateľovi - on zatiaľ prerába ich budúce bývanie.
A proste - kedykoľvek potrebuje niečo, tak zavolá môjmu priateľovi = má depku z toho, že je tehotná a tučná a potrebuje urobiť nákup a môj priateľ jej ten nákup urobí...niekde sa zdrží, potrebuje vyzdvihnúť malú zo škôlky a môj priateľ jej ju samozrejme vyzdvihne....atď. Toto mi rozprával môj priateľ, ako úplnu samozrejmosť. Mne to bolo divné, ale nič som nehovorila, bolo to predtým, ako sme sa spoznali. Ale ono to pokračuje: kupovala niečo väčšie a potrebovala zaplatiť zálohu a samozrejme zo všetkých ľudí bol nabližšie iba môj priateľ...potrebuje niekoho, kto zariadi predaj bytu, keď sa ona odsťahuje a kto to bude zariaďovat???
Nikdy som nebola žiarlivá, nerobím mu výčitky kvôli tomu, ani mu to nejak nekomentujem, keď mi to rozpráva, lebo vidím, že to berie ako samozrejmosť, ale......je to divné iba mne??? Šibe mi, keď sa mi zdá, že ho využíva? Chápem, kamaráti sú na to, aby si pomáhali, ale nie je to už trochu moc?

opalka

juditka - mat tak tvoju tolerantnost a trpezlivost :)

a ako vychadzas s tou jeho kamoskou...lebo ma prave napadol prirpad, jednej zene som chodila strazit babo, mala partnera, ale mala kolegu, ktory bol jej super kamos, vecne si volali a ohovarali svojich partnerov
bolo to strasne pocuvat
ja len tak, aby mu nedavala pak kaleraby nejake do hlavy, vies,ake sme premudrele my zeny, ked ide o cudzie vztahy :D

jajka001_

pol roka je naozaj malo...vydrz to, nevycitaj mu to, len sem tam hod nejaku tu poznamku, ze toto by jej mohol vybavit partner atd

juditka

xenina....ja viem, odhodlávam sa k tomu, že sa o tom porozprávame, len sa bojím, aby to nevyznelo ako nejaká žiarlivostná scéna....alebo možno rypnem do niečoho citlivého, predsa len poznajú sa zopár rokov, majú niečo za sebou a my sme spolu len pol roka...

xenina

neviem preco dufam ze to tak nebude, ze sa to zmeni, iba vyckavas na toto ....preco mu jednoducho nepovies ze sa ti to moc nepaci..lebo pokial mu to nepovies on si bude stale mysliet ze vsetko je v pohode, tebe to nevadi a ak to tvoju kamaratku neprejde tak jej bude aj nadalej stale pomahat...ja na tvojom mieste by som mu to otvorene povedala!!vztah je predsa o otvorenej komunikacii v ktorej by som sa nemala obavat co si ten druhy pomysli, co ak ho urazim a podobne no nie???len aby si na to vsetko nevyckavala az pridlho!!nic v zlom ale na tvojom mieste by som nad tym este popremyslala...vsak nemusis mu natvrdo povedat ze si to nezelas, len sa s nim predsa o tom porozpravaj ze ako to ty vnimas...ale pokial chces vyckat teda tak pockaj este kym ona si preda byt, kym porodi, mne to pride ako aj dost dlhy cas, ja hovorim za seba ja by som to riesila na rovinu, v mojom vztahu s priatelom vsetko riesime uprimne, otvorene, ked ssa jemu nieco nepaci mi povie, ked ja nie som s niecim spokojna tak to vie, a predideme tak zbytocnej moznej nervozite ....

juditka

xenina.....ja mu nechcem niečo vyčítať, či nebodaj zakazovať...vadiť mi to, vadí, ale nejak sa tak nádejam, že keď sa odsťahuje, už sa to skončí....20km je predsa len viac, ako 100m :-)...

jajka....asi by mi vadilo menej, keby to bol muž, ale aj tak je to podľa mňa trochu prehnané - starať sa niekomu o predaj bytu, keď ten niekto má aj rodičov aj partnera, ktorí by mu podľa mňa mali pomáhať v prvom rade....keby že je sama na celom svete, slobodná matka s dvoma deťmi, ešte to pochopím, ale takto....

opalka....to mi tiež nie je jasné, či jemu to nevadí, alebo či to vôbec nevie, alebo ako.....tak v to dúfam, že sa to nejak skončí,keď sa odsťahuje - a možno ona bude v pohode v novom bývaní, s novým dieťaťom a môj priateľ sa bude naháňať, aby ten byt predal a keďže je perfekcionista, tak to bude musieť byť, čo najlepšia kúpa :-)...a áno, vie o mne...

opalka

a ten je priatel,co preraba ich spolocny byt je prispaty ci co? jemu envadi, ze na ineho chlapa sa ona spolieha viac,ako na toho,s ktorym caka dieta?

no, je jasne, ako pise jajka, ze hlavne nas zeny zerie to, ze je to zena-kamoska
ale je to normalne

no musis zakrocit, lebo je to divne, priatelstva musia mat svoje hranice, za tymito hranicami zacina vztah....

no a mozno by som este pockala, kym sa odstahuje, porodi , preda byt...na koho sa bude potom obracat, lebo bude mat dost starosti, mozno sa do toho zacykli a na tvojho priatela si uz tak casto nenajde cas...alebo si najde este castejsie, ved ktora by nechcela,aby ju obsakakovali dvaja chlapi....a vtedy TY, SPRAVNA ZENA, ZAKROCIS !!! vela stastia

P.S:: ona o tebe vie?

jajka001_

keby išlo o muža-priateľa, tak by ti to tak nevadilo, však? :) a v tom je ten problém...že je to žena. je jedno či medzi nimi niečo je. medzi mužom a ženom nemôže fungovať priateľstvo, vždy je v tom čosi viac, bud z jednej alebo druhej strany. poznajú sa roky, takže uplne ju izolovať od neho je trochu moc, ale mali by ten styk obmedziť na spoločenske stretnutia, kde budete obaja...ziadne telefonaty, sms...keby to bol muž bolo by to iné. ale nie je. neviem ako dlho ste spolu vy. cim dlhšie, tym viac by mal kontakt s nou obmedzit.

xenina

ahoj, nic v zlom ale to skor vypada ani keby ona bola jeho priatelka a nie ty...
ja by som to mojmu priatelovi urcite nedovolila a take vyhovorky ze ale vsak sa poznaju uz dlho a bla bla..uprimne povedane si myslim ze ona ho len vyuziva, on si ju tak 'naucil' takze je to aj jeho chyba...a ked ho budete obidve potrebovat v tej istej chvilu tak ktoru si vyberie???
ok chapem obcas pomoct, ale nie toto..stale????uricte by som mu to netolerovala snazila by som sa mu to pomocou prikladou dako vysvetlit..lebo chlapov treba trosku dopomoct aby to pochopili..teraz nic v zlom, nechcem urazat chlapov ale myslela som ze skus mu povedat ze keby si mala ty takeho priatela ci jemu by to nevadilo....