Červená šnúrka na ruke - co to je?

AdamKrt

No jednemu pribuznemu skocil kohut do kocika a zacal dobat. Nastastie nie do decka, ale do chlebika, ktore dieta drzalo v ustach a on mu vyzobaval z toho chlebika z ust. Nastastie, ze nie napr. oci...

jajka001_

opalka : bosorky a bosoráci :)
adam : traumatický zážitok :)) ale neboj, kohuty do vysokych kočíkov nedovidia, a čosi tak male ako snurocku na ruke si ani nevsimnu. inak cosi cervene sa dava na kočík odjakživa, proti urieknutiu. lebo tetušky zvyknu nazerat do kocíkov a vraviet vselike podivne veci :)

AdamKrt

babatkam by som tu cervenu snurku nedaval. Napr. v pripadoch, ze by sa pohybali s kocim niekde v castiach, kde chovaju sliepky. Vtedy je mozna pritomnost kohuta a niektore vedia besno reagovat na cervenu farbu... :)

Tiez som mal ten pripad, ze ked som bol maly, mal som oblecene nieco cervene a z jedneho dvora, ked sme sli na prechadzke vyskocil kohut a podho utocit na cervene.

milli11

Cervenu snurku nosia na ruke hlavne tehotne zeny. Po narodeni dietata sa uvazuje na ruku aj dietatu. Nema sa nikdy davat dolu, ani ked idu spat, ani pri kupani. Ma vraj ochrannu moc pred urieknutim. Na male deti sa ludia radi divaju a cervena snurka sa nosi preto, aby nedostali "z oci".
Potom su tu clenovia kabaly. Oni tiez nosia cervenu snurku, aby ich ochranovala.
Cervenu snurku vsak moze nosit aj hocikto iny. Ma za ulohu chranit cloveka pred urieknutim a aby nedostal "z oci".
Niekedy vsak pred urieknutim a aby clovek nedostal "z oci" staci, aby mal clovek hocico cervene na sebe, napriklad oblecenie, sponku.
Nikdy sa vsak nesmie dat dolu z ruky.

luciferka

cervenu snurku zvyknu nosit proti urieknutiu....ak si vsimnes, vacsina babatiek ma na ruke cervenu snurku, alebo cervenu stuzku, alebo nieco cervene pripnute na kociku, aby ich neuriekli.....

whee_ee

adamkrt, je to o viere, náboženstve atď. každého vec. trápne ak to má niekto preto, že je to in.. ale každého vec... koľko ľudí nosí na krku krížik a nikto to nevníma.

opalka

no dala som do googla aj to kabala + cervena snurka a sme doma,clankov dost
ale kym som nevedela,ze to ma suvis s kabalou, tak sa o tom nikde nepisalo

a teda po precitani s tym nic nechcem mat spolocne,nebudem opakovat po britney speras :)

radsej si dam na ruku naramok proti komarom,ten ona isto nema