aj ked akosi sem teraz cez leto chodieva menej ludi (a ani sa nečudujem :-) )ale chcela by som sa poradiť - 7.8. idem na svadbu a chcela by som schudnúť maximálne koľko by sa dovtedy dalo (alebo keby sa dalo aspoň niečo). Je leto, veľa ovocia a zeleniny k dispozícii a telo si jedlo až tak nežiada, tak by sa to malo dať nie?
Mam 160cm a 77kg. Dovtedy je len mesiac, ale chcela by som dat dole aspon 6-7kg. Je to mozne??? Ale ako? co by ste mi poradili? aby som len nehladovala a neodpadavala od hladu, ale aby som aj pochudla? cenim si kazdu radu. dakujem
Za mesiac
trainingBoy: dakujem velmi pekne, vyskúšam,uvidím, čo to spraví:)
Takze mas mesiac? Hm tak ti mozem nieco poradit ale nebude to ziadna sranda. Kazdopadne tych 6-7 kil je realnych. Toto je vacsinou pre tych co sa venuju cviceniu ale nevidim jediny dovod preco by si to nemohla skusit. Takze v prvy den jedine co zjes budu ako uz tu spominali bielkoviny a nejaka zelenina, dodrzuj pitny rezim. Vyhybaj sa tukom. V druhy den to iste ale pridas takych 100g komplexnych sacharidov(ryza, nerozvarene cestoviny, ovsene vlocky) rozlozenych do viacerych jedal pocas dna. V treti den to iste ale tentokrat 200g sacharidov. V 4. den tak ako v prvy ... este pridaj pohyb, nejaku aerobnu cinnost a vysledok zaruceny.
Dievčata alebo mlade baby,
mne je uplne jedno kto ako vyzera,keď sa on -ona v takom tele cíti dobre...mne sa osobne pačia postavy tak-akurat nie chude,že až trčia kosti a ani tukom zaliatí ludia,že pomali ich vlastný tuk gniavi...ale nech mi nikto netvrdí ,že nosiť 10,15, kil nadvahy je radosť..to ,že niekomu to vôbec nevadí po estetickej stránke je na každej z vás ,ale čo som hlavne chcela povedať v predchadzajucom mojom komentari je ,aby ste na vlastnu hmotnosť dbali už len kvôli svojmu zdraviu..zaťažene srdce,vysoký tlak,organy nemôžu normalne pracovať,pretože su stlačane tukom atď..píšu tu možno najmä mlade dievčata a to nechcete so svojim dobrým zdravím dotiahnuť čo najdalej?Chapem aj takých ,ktorí naozaj maju zdravotne problémy,ale ruku na srdce viac je takých ktorí sa prejedaju,nehýbu sa...Dievčata mne šlo naozaj o to ,aby ste ako mlade baby boli zdrave ,vesele,tešili sa zo seba..boli zdravšie mlade ženy a samozrejme aj zdravšie "babky". Prajem vám,aby ste sa vo svojom živote cítili "SENZAčNE A ŠŤASTNE"
Vonavka, pozeras privela reklam, nemusi kazda vyzerat ako modelka, to by bol svet velmi monotonny. Ja som mala cely zivot problemy s ppp - ak si si tym nepresla, nepochopis, tak neodsudzuj. Mne sa pre 4 rokmi podarilo schudnut 40 kg za 8 mesiacov - som chuda mam vysportovanu postavu - cakala som, aky zazrak to spravi s mojim zivotom a nic. vyhodou je, ze sa mi lepsie hybe a mozem si obliect cokolvek, ale co sa tyka mojej psychiky, ovela stastnejsia som bola, ked som sa stale nekontrolovala a uzivala si zivot naplno - vratane jedla. Teraz je zo mna uzlicek nervov. Tak neviem, co je lepsie. Urcite je to kazdeho osobna vec a mal by byt taky, ako sa dobre citi - tucny alebo chudy.
Zuzka - chudnut kvoli svadbe nema vyznam. Bud sa rozhodni schudnut, lebo to naozaj chces a rob to pomaly a s rozumom, lebo taketo narazovky vacsinou neprinasaju nic dobre - casto potom este vacsiu nadvahu a ppp.
Karotkaaa - ja nemam dobru skusenost s bielkovinami, mne sa podarilo chudnut vdaka strave bohatej na komplexne uhlohydraty, zeleninu a ovocie a to som sa ani velmi neobmedzovala v mnozstve. Pri bielkovinach som bola strasne hladna a vraj to ani nie je dobre na ladviny.
voňavka perfektné slová, veľmi pravdivé, ďakujem :)
vonavka - nie kazdemu tak brutalne zalezi na vyzore :P aj ked dnes - bohuzial - sa clovek posudzuje vacsinou podla toho,ako vyzera a co ma na sebe a nie to aky je a co ma v hlave.
zuzka - chudnutie je dost narocny a dlhodobejsi proces, hlavne, ak mas tych cca 20 kg nadvahu. Niekde som citala, ze zo 70 % ma na nasu vahu vplyv prave spravna zivotosprava a zvysok pohyb. ja som sice nikdy taku nadvahu nemala, no zaprela som sa a od januara doteraz som schudla cca 8 kg. a co som robila ? 3x do tyzdna hodinka - hodinka a pol cvicenia a na veceru som jedla bielkoviny - mozno sa ti to zda hlupe, ale na mna nic tak nezabralo, ako prave takato zivotosprava .. a to som sa v sladkostiach nijako extra neobmedzovala... len som proste vecera bielkovinove jedla a pomohlo to :)) teraz sa mi vaha udrziava, dokonca mam pocit, ze este ide akosi dole :))) ak by si chcela pokecat, tak mi napis na email - pepsa@post.sk
no skutočne silné slová, ale uprimné a pravdivé..ďakujem. Možno sú také ostre slova ešte ovela lepsie ako mlcanie.. moje okolie mi moju nadváhu vôbec nevyčíta - vraj genetika. A mám aj veľmi veľa priateľov.. Pri preventivnej prehliadke mám vždy všetky výsledky v norme. A Dr. mi povedala, že možno s tým už nikdy nič nenarobím a mala by som sa s tým zmieriť.. ale ja tak veľmi chcem schudnúť..No so mnou je to tak, že ja som nikdy nebola chudá a vždy som mala tých 15-20kg nadvahu a vlastne takú váhu ako mám teraz mám už asi 3 roky, predtým zas 5kil menej.. sama by som najradšej zhodila všetku slaninu zo seba, ale nejako to nejde:(
Veľmi sa bojím o svoj zdrav. stav, aby sa to vekom nezačalo zhoršovať - predsa je to veľká a zbytočná záťaž na organizmus.. ale asi na to idem zle, keď mám stále rovnakú váhu (+-2kilá)
ked maš takú výšku a takú váhu to musíš byť ,ale bambuľa...ja keď čítam take sproste otazky ako schudnuť za týždeň , za mesiac normalne.... no nechapem tu logiku...jedno čo ja nepochopím čo sa nechate tak "ROZOžRAť" ABY STE POTOM TIE KILA Z NAMAHOU A DRINOU DAVALI DOLE...tak keď už mam 3-5 kil naviac a chcem si tu hmotnosť udržať tak už čosi preto robím a nie keď mam 20kil nadvahu.. ja takých ludi vôbec neľutujem...ja ešte by som ich vytrepala po tej tlustej rici...ja mam 36 rokov a za svoju postavu sa vôbec nemusím hambiť,teraz keď sme boli cez výkend na kupalisku a som videla tie mlade kočky aké su zanedbane,ricate ,slaninaté a ta celulitida ... veď niektore staršie "babky" vyzerali lepšie.. dievčata nechcem nikoho uražať ,ale ked mate problem s kilami navyše tak robte s tým už skôr niečo a nie potom plakať ako ich dať dole za neskutočne kratky čas,preboha veď si to uvedomte...