Nebaví ma žiť s mojim mužom

Príspevok v téme: Nebaví ma žiť s mojim mužom
marlenn64

Som 13 rokov vydatá, mám niečo po 40-tke a nebaví ma žiť s mojim mužom.Nie je zly len taky zvlaštny.Za cele tie roky si nepametam, žeby sa on začal so mnou o niečom rozpravať,nič mi nepovie o svojich rodičoch alebo súrodencoch,jeho mama vie o ňom viac ako ja,bývame v dome ktorý postavil za slobodna s otcom, lebo si nevie predstaviť život v paneláku ale jeho najoblubenejšia činnosť je pozeranie telky v ležiacej polohe,dom ešte nieje dokončený a už ho treba opravovať ale "niet za čo",o deti sa stará, vozí ich zo školy a do školy, pozerá s nimi telku a hrá s nimi hry,ale že žijeme od výplaty k výplate, a deťom okrem iného treba aj kúpiť niečo na oblečenie,aj s nimi niekam ísť aj im niečo našetriť,to ide nejako mimo neho.

jajka001_

diskusia tu neviem ci pomoze. muzov nebavi kecanie. z takých rečí ich len rozbolí hlava a majú chuť sa niekam zašiť. oni potrebuju: konkretny problem - konkretne riesenie. myslenie nechaj na seba :) a samozrejme, treba mu to predostriet tak, aby nemal pocit, ze ty si to vymyslela a zorganizovala, ale ze ste na to prisli spolocne, pripadne on sám :)

hmm3434

poviem ti to asi tak - niekedy sa spytas muza co chce narovinu a nepovie to alebo to povie ale UZ sa to neceni lebo si to nespravila sama od seba tak sa zamysli

90% problemov je v sexe, niesi z tych ktore nerobia fajku a podobne..?

anjelik9

ved dajte spolu reč narovinu mu povedz že takto si to nechcela a ani nechceš ale chceš byť s nimi všetkými (on aj deti) a preto by ste s tým dačo mohli spraviť ale kedže na to dvoch tak sa bude musieť pričiniť aj on =) povedz čo tebe na vašom vzťahu vadí a čo by si chcela vylepšiť a naopak sa zase jeho spýtaj čo sa mu páči a čo by chcel zmeniť a dajako z toho povyberajte to naj a začnite odznovu a troška krajšie =)

isabella

tvoj muz podla mna nie je az taky strasny, aj ked vas osobny vztah kdesi zlyhal a neviete si najst k sebe cestu, to o tom, ze zijete z vyplaty k vyplate, to je teraz vo vela rodinach aj prave vdaka financnej krize... podnikanie je dnes viac risk ako zisk... nepisala si, ale ci tvoj manzel je trvalo zamestnany a aky ma prijem oproti tebe, ak ma stale vyssi prijem ako ty, tak bohuzial mu nemas co vycitat... podla mna nie je taky neschopny, ako niektori chlapi, ktori vzivote ani slamku krizom neprelozili, nie este postavili dom... aj ked mozno nie je uplne dokonceny a treba aj opravy, to treba vsade... ale pozri sa na to aj z inej strany, ak by bola moznost aby zarabal naozaj lepsie a mali by ste sa ako v bavlnke vymenou za to, ze by bol sustavne prec v zahranici a nemohol by sa vracat ani na vikendy a videla by si ho mozno raz za pol roka, alebo raz za rok? co by si si vybrala? neviem, no my sme s muzom mali taku moznost, sme este mladi a teoreticky by som aj s dietatom mohla odist za nim a spolocne zit v zahranici, no nechali sme to tak, zatial nam to staci a hlada si dalej pracu tak aby mohol byt castejsie aj doma so svojou rodinou...
su to dva uhly pohladu, mozno o 13 rokov budem rozmyslat inak, ale skus sa zamysliet nad tym co z toho by si radsej brala a podla toho sa skus zachovat a seriozne s muzom porozpravat, drzim ti palce...

jojo1987

Vravi sa ak chces zmenit svet, zmen seba...aj ja to vidim na sebe chcem aby sa zmenil ON ale pritom sa potrebujem zmenit ja!
Je velmi tažke si toto uznat ale je to tak, zmen seba!!!

uhlie

No ved ale ona pise, ze o deti sa stara manzel.Rozpravat o tom, ze muz ma zarabat peniaze je velmi lahke. Tazsie ich uz je zarobit.

BJ

Zacinat podnikat vo financnej krize? Na tom zarobi snad len Vyvoleny. Samozrejme, kazdy, kto sa na to citi, by to mal skusit, ale doporucovat to ako riesenie, mi prijde trochu uletene.

Marlen, tvoj problem, ako to vzdy byva, vyplyva z nedostatku lasky. Ale nie nejakej mimo teba, ale nedostatku lasky v tebe samej. Mas na vyber dve cesty:
Cesta lasky: Uprimne mu povedat to, co si tu napisala, ale s laskou, aby to prijal a pochopil. To dokazes, len ak budes mat tu lasku v srdci.
Cesta strachu: Neriesit to, a zit zivot, ktory nechces a/alebo ujst, teda nenajst odvahu povedat mu to, len ukoncit manzelstvo a zdupkat.

Mozes si vybrat, ale rovno ti poviem, ze iba prva cesta vedie ku stastiu.

ele

preco si myslite ze podnikanie vynasa viac penazi ako riadne zamestnanie u zamestnavatela? Uz sme davno prekrocili obdobie "po rezime" ked sa dalo rozbehnut rozne aktivity a krasne sa uchytit na trhu, dnes je to uz len utopia. Kym "podnikatel" zaplati vsetky tie odvody a dane, nezvysi mu ani cent a o dovolenke moze len snivat.. A jasne ze by mala vediet aj zena zarobit, lenze castokrat zabudame na to, ze pri dvoch detoch je viac matkou, ako zivitelkou rodiny.

uhlie

V rodine staci, ak dokaze zarobit peniaze zena.Podla mna si len leniva hladat, nejaku dobre platenu pracu a cakas, ze muz bude zarabat aj na teba. Neskusala si podnikat?

ele

juj tak takeho muza by som veru nechcela aj keby mi zaplatili. Tazka situacia, hlavne ked to nie je typ co dokaze zarobit peniazky a deti su velka motivacia, prenho asi nie.... :(