Nebaví ma žiť s mojim mužom

Príspevok v téme: Nebaví ma žiť s mojim mužom
marlenn64

Som 13 rokov vydatá, mám niečo po 40-tke a nebaví ma žiť s mojim mužom.Nie je zly len taky zvlaštny.Za cele tie roky si nepametam, žeby sa on začal so mnou o niečom rozpravať,nič mi nepovie o svojich rodičoch alebo súrodencoch,jeho mama vie o ňom viac ako ja,bývame v dome ktorý postavil za slobodna s otcom, lebo si nevie predstaviť život v paneláku ale jeho najoblubenejšia činnosť je pozeranie telky v ležiacej polohe,dom ešte nieje dokončený a už ho treba opravovať ale "niet za čo",o deti sa stará, vozí ich zo školy a do školy, pozerá s nimi telku a hrá s nimi hry,ale že žijeme od výplaty k výplate, a deťom okrem iného treba aj kúpiť niečo na oblečenie,aj s nimi niekam ísť aj im niečo našetriť,to ide nejako mimo neho.

rozumiem ti

marlen: a este jedna vec. vies, co detom da, ze sa s nimi otec hra a venuje sa im? obraz, ako to funguje v " zdravej " a spokojnej, kompletnej rodine. Ja som otca nemala.

p.s.: ale na druhej strane, si dobra matka. myslis a bojis sa o buducnost svojich deti. len svoju nespokojnost a nervozitu neprenasaj na deti, nemaju s tym nic spolocne. su to vase problemy, vas dvoch. ich do toho netahajte.

rozumiem ti

marlen: nehnevaj sa, ale vies ty vobec co vlastne chces? teraz nanho " kydas ", lebo ti vadi toto. potom budes nanho zase " kydat ", lebo ti bude vadit, ze ste malo spolu a mal by sa tebe aj detom viac venovat. nepisem ti to, aby som ta " z*ebavala ". toto je proste stale to iste, ci uz u vas, alebo v inej rodine. nieco na ukor niecoho, stale to bude tak. ja osobne by som bola radsej, keby sme mali menej, ale keby sme prezili spokojny a skromny zivot. ako neustale sa za niecim hnat a nakoniec zistis, ze ti zivot vlastne niekde unikol a ani nevies kde. vsetko, co pisem, pisem vyhradne z vlastnych skusenosti. je lahke mudrovat a teoretizovat. ta nespokojnost, ta vecna nespokojnost je iba v tvojej hlave.

evasa

marlen ja by som bola rada keby mala takeho manzela.hm Totiz moj je gembler a prave sa rozvadzame tak to je uplne iny zivot a neprajem to nikomu,ale hadam este aj ja mozem bit stastna,ved preto tak konam.

marlenn64

Možno som staromodna, ale myslím si, že niektorí muži by sa asi nemali ženiť a radšej by mali zostať pri mamine, ktorá im nezištne urobí komplet servis a od rána do večera ich bude chváliť a ofukovať a potom sa čudovať,prečo sa nemôže oženiŤ.Chlap keď sa oženi,a je zdravy a schopny, a ešte k tomu ma aj deti,mal by sa vedieť alebo aspoň snažiť o rodinu postarať.To je pekné že sdeťmi pozerá telku ahrá karty ale čo im to dá do života okrem toho že oco sa s nimi hrá?Ja viem že je to dôležité ale život nieje len o hre.V živote nenavrhol výlet alebo dovolenku, vždy len ja, ak som dostala nejaké poniaze mimo výplatu.Ja tu nepíšem po prvom nevydarenom rozhovore ale po nekonečných pokusoch aspoň o hladanie nejakého východiska a opovedi typu"čo ti zase je" alebo" iní žijú aj horšie".Myslím si ,že aj keď žena robí neviem akú kariéru,vždy je na nej ešte aj celá domácnosť a starostlivosť o deti a keď si ja mám ísť ešte po práci privyrobiť,aby sme mali niečo navyše načo mi je taký muž?

AdamKrt

rozumiem ti:

zlate slova. Presne tak. Ako keby ona za nic nemohla.

Manzelovi sa moze zdat, ze je vsetko OK, len ma nespokojnu zenu, ktora buzeruje a sama nevie nic urobit.

Som zvedavy, kolko napr. minaju so svojim prijmom. Niektore osoby by totiz chceli nasetrit, ale minaju tak, ze neradi sa uskromnia. Cize chciet by sa chcelo, ale neni ziadna vôľa...

rozumiem ti

a nemas nahodou len prehnane naroky? na vsetko ste dvaja.

keby si mi nahodou nerozumela.. to, co si napisala bol tvoj pohlad. skusim ti teraz dat pohlad tvojho muza: " nebavi ma zit s mojou zenou. je furt len hystericka, furt iba jaci, vycita.. nic jej nie je dost dobre, neda mi vydychnut. furt nieco chce, ale sama preto neurobi nic.... ale deti mam rad, nechcem ich opustit, nechcem, aby trpeli".

ak mam nahodou pravdu, tak je nacase zacat uvazovat o zmene na oboch stranach. inak to dopadne zle.

jajaja99

nechcem to zlahcovat v style ze bud rada, ze ta nemlati. hadam len nie je taky obmedzeny, ze si vlastnorucne postaveny barak necha spadnur na hlavu. ved ten dom nestaval iba pre seba, ale aj pre deti..ku ktorym ma podla vsetkeho pekny vztah. no a od vyplaty k vyplate....ja viem, ze to nie je s peniazmi vzdy a vsade prilis ruzove, ale povedala by som, ze vo vacsine rodin su financie skor babska parketa. nemas ci neskusala si si nejaky rodinny rozpocet spravit?