Pomozte mi niekto, chcem napisat pozvanku a teraz sa mi to tak domiesalo, ze jeden tvrdi ze tam ma byt Y a druhy ze I. Chcem na koniec pozvanky napisat: pozvanie od Oľgy(i) a Lenky(i) - ake tam ma byt teda i?? dakujeeem
ach pravopis
neni zač :DD
Jajka, DAKUJEM, konecne mam v tom jasno:D Mala som na mysli oslovenie niekoho, nie zakladny tvar mena ;)
ano, vokatív to bol :))
to vaaažne? :) heh a naco, mne stacilo tych 12 :) neboj, o par rokov zrusia i a y a zbavia dalsie generacie tohoto trapenia :)
jajka neboli to pady co myslis?:) tusim vokativ hm?
jajka neboli to pady co myslis?:) tusim vokativ hm?
inak, kedysi bolo viacej padov ,sedem ci osem? jednym z nich boli tusim ze oslovenie, nie je to tak? ci daco podobné
jajka to aj mna prve napadlo:D
no je to v novej gramatike uz davno nie su hlavne styri vzory:) v kazdom su uz aj ine v zenskom rode je zas gazdiná napriklad atd...ale najhorsie...vsetky tie ich nove hovadiny sa musim ucit naspamat:DD im sa to dobre vymysla ale co ja:D
jajka to aj mna prve napadlo:D
no je to v novej gramatike uz davno nie su hlavne styri vzory:) v kazdom su uz aj ine v zenskom rode je zas gazdiná napriklad atd...ale najhorsie...vsetky tie ich nove hovadiny sa musim ucit naspamat:DD im sa to dobre vymysla ale co ja:D
:))))) neblázni, to fakt? :)) to akoze podľa kuliho z desmodu , hej?:DDD