Pomozte mi niekto, chcem napisat pozvanku a teraz sa mi to tak domiesalo, ze jeden tvrdi ze tam ma byt Y a druhy ze I. Chcem na koniec pozvanky napisat: pozvanie od Oľgy(i) a Lenky(i) - ake tam ma byt teda i?? dakujeeem
ach pravopis
jajka:) novy vzor pre muzske podst. mena zakoncene na i, y, prehlasovane u, ô a este nejake samohlasky...potom niektore samohlasky su zas vzor chlap ale to sa ma nepytaj ktore to osm uz pozabudala:P
ahoj zuzic :) vzor kuli? :) to je co?
no ale niekedy sa jajka rozmyslat musi:) ja ked osm prvy raz pocula vzor kuli rozmyslala som asi polhodinu ci je to zviera alebo co:DD
ahoj jajka;)
myslela som to takto:
ele sa pytala sklonovanie pri osloveni
takze asi tak, ze
ahoj, Evi
ahoj, Zuzi
ahoj, Luky
ahoj, Zoly (nevyzera to dobre ale to meno sa mi tak ci tak nepaci, to bude tym :)
ahoj, Niki (dievča)
ahoj, Niky (Nikolas)
nad sklonovanim by som musela rozmyslat a to sa mi nechce :) ale kedze som mala vzdy z gramatiky za jedna , bez rozmyslanie - vacsinou, tak sa trápte vy :)
dobra vila:) neviem ako to myslela jajka ale ty si urcite prispata neni;)
zuzic-no ved prave... takze jajka to myslela zo zartu? :-/ Bo som iba pozerala ze to co je za metodu :-/, jakziv som o tom nepocula a automaticky pisem koncovky podla sklonovania...takze to asi zartovala, iba ja som prispata po tom slnku?:-/ :D
ono je to vlastne cele takto:) ked su slova cudzieho povodu zakoncene na: ea, oa,ua je to podla vzoru zena cize napriklad: od Andrey
ked je zakoncene na: ya, ia je podla ulice cize...meno ma nenapada ale napriklad od harpye:)
jajka to mas odkial inak?
Lebo ja som sa s tym, co vravis, v zivote nestretla...nieze by som neverila, iba ma to zaujima :).
Lebo napriklad ZOLY s "y" som v zivote nevidela, a silne pochybujem, ze nejaky zoltan si zoli napise s "y"...
Skor by som bola povedala, ze je to ako zuzic vravi - podla zakladneho sklovania.
Ja mam napriklad kamaratku Niky - a zakazdym si meno pise s "Y"...atd
zaujimave...
ako hovori jajka:)