dobry den,
chcela by som sa popytat, ci mi viete povedat ako to chodi na skupinovych terapiach a s akym uspechom. mam depresiu a uzkostne stavy, a moja psychiatricka mi navrhla taketo sedenia.... mam strach, tak by som rada vedela, ako to prebieha, ci sa mam na to dat, alebo nie... dakujem
Skupinove sedenia, depresia, uzkosti
Ahojte!
Nevie mi niekto napísať, či bývajú v TN alebo ZA kraji nejaké skupinové posedenia alebo stretnutia?
Zaujímajú ma hlavne také, kde sa zaujímajú o červenanie, strach z väčšieho množstva ľudí a problémy s komunikáciou (druhé pohlavie, oslovovanie cudzích ľudí...)...
Bolo mi povedané že bývajú, no nemám žiadne informácie v akom meste...
Ďakujem za všetky tipy.
No, aspon orientacne, jedna z veci, ktora sa u mna sa zistila, ze potlacam hnev na niektorych ludi a nepripustam si to - prejavovalo sa to somatizaciami - trpnutie, mravcenie, znecitlivenie koncatin (hnev ochromuje)... Ked som na to prisla a hnev si "dovolila" prezit, somatizacie aj uzkosti zmizli... Samozrejme, tych potlacenych emocii je viac, preto je to dlhodoba zalezitost, ale oplati sa vydrzat...
Myslis ze by si mohla uviest konkretny pripad? ci to by bolo asi vela.... snazim sa to pochopit)
Je to vpodstate moderna forma psychoanalyzy - pracuje s podvedomim - pomaha odhalit potlacene emocie a traumy - casto este z detstva, naucit sa ich prezivat a tym odstranit rozne psychicke (a niekedy aj fyzicke - somatizacne)problemy, ktore sposobuju.
aka je to "dynamicka terapia" ?
aka je to "dynamicka terapia" ?
Asi nie, len ja, ked som hladala terapeuta, som najskor hovorila s tromi psychologmi, ktori mi povedali, ze dynamicka terapia je zalezitost psychiatrie. Preto som si myslela, ze psychologovia sa dynamickej terapii nevenuju. ;-)
rena, ty chodíš ku psychiatrovi na dynamicku terapiu?? ja ku psychologičke.
Je v tom rozdiel?
Kalia, pre uzkostne poruchy je typicke, ze zacinaju uz v detstve, aj ked casto velmi nenapadne. Uzkosti vyvolavaju potlacane emocie a tie treba v terapii odhalit, prezit a "poslat prec", na to je potrebna terapia - treba psychiatra, nie psychologa, ti riesia "povrchovejsie" veci, toto je velmi hlboko v podvedomi, na co sa zase zameriavaju psychiatri. Pozri si aj temu UZKOST tam najdes vela o tom, ako sa ludom prejavuje a co s nou robia... :-)
posuvam