dobry den,
chcela by som sa popytat, ci mi viete povedat ako to chodi na skupinovych terapiach a s akym uspechom. mam depresiu a uzkostne stavy, a moja psychiatricka mi navrhla taketo sedenia.... mam strach, tak by som rada vedela, ako to prebieha, ci sa mam na to dat, alebo nie... dakujem
Skupinove sedenia, depresia, uzkosti
Ja Ti, tiez na zaklade vlastnych skusenosti, ALTERNATIVCOV JEDNOZNACNE NEODPORUCAM!!! Ja som ich vyskusala vela, stalo ma to vela penazi a bolo mi horsie ako na zaciatku! Jednoznacne Ti odporucam klasicku terapiu!
Inqvizitor, psychosomatika je nieco ine- ked sa Ti dusevne problemy neprejavuju ako dusevne, ale su presmerovane na telo a imituju priznaky telesneho ochorenia a nie naopak!
Na skupinovej terapii nemáš súkromie, a ani Diskrétnosť tam neni zaručená.
Niektorým to môže vadiť, a tak sa ešte viac uzavriú.
Radil by som Ti dobrého Psychotronika - Ezoterika, - by si sa čudovala, že poniektorí sa ako v tom vyznajú.
Väčšinou sa jedná o 1 Sedenie, cca 2 - 3 hod.
Skoro stále sa jedná o Psychosomatické problémy, a to sa zistí za pol hodinky, že z čoho to máš.
Takisto radšej odporúčam individuálnu terapiu. Skupina má jednu zvláštnu vlastnosť a to strhnúť ťa so sebou, hlavne v negatívnom slova zmysle. Neúspech jedného člena skupiny môže spôsobiť aj tvoj neúspech. Je jedno či sa jedná o depresiu alebo teraz tak populárne "chudnúce kluby". Samozrejme lákavá je podpora ľudí, ktorých spája spoločná vec.
Ale urcite na terapiu chod, ja som sice brala aj lieky, ale z uzkosti som sa dostala az ked som zacala s terapiou. Nie je to lahka ani rychla liecba, ale oplati sa vydrzat! Drzim palce! :-)
Ak trpis inou ako socialnou fobiou, urcite by som Ti radsej odporucala individualnu terapiu - dynamicku terapiu radsej ako kognitivno-behavioralnu - vlastna skusenost
ahoj...kalia123,odkial si???ja by som ihned prijala skupinove sedenia...