ahojte,
citala som si tu nejake fora, pretoze ma trapi viac veci ako napr. biely jazyk, potenie, vyrazky atd. tak som si povedala, ze by som mohla trosku aj zdravsie zit..... celkom by sa mi to aj darilo nebyt kavy. ja som od nej fakt zavisla :(((
ked si rano nedam kavu poobejde ma zacne boliet hlava, nevladzem, som uplne mimo... ked si dam kavu, za pol hodiny som fit :( fakt sa mi to nepaci, nakolko si mylsim ze mozno prave z kombinacie kava+mlieko mam ten biely povlak na jazyku. neviete niekto poradit, ako sa tejto "zavislosti" zbavit, cim tu kofeinovu kavu nahradit? lebo sa asi zcvoknem.....
PS: nie je tu niekto kto zije zdravo? lebo s tym mam dost velky problem, ked som napr. hladna a premyslam, co by som si dala na veceru... nieco co by bolo aj rychle aj zdrave... zeleninoveho salatu som sa uz prejedla. :(
zavisla na kave - co s tym?
a este jeden doplnok. pred a po kave vypi pohar vody. Teda odporuca sa len pred, aby si potom mohla tu chut vychutnavat dlhsie. ale zaklad ak pijes kavu je vzdy vela pit vody. vela
Ahoj.Kava nie je az tak skodliva. 2 salky denne nie je zavislost.
Namiesto mlieka skus si dat do nej sojove mlieko. Silu kavy postupne znizuj a pridavaj sojovky. Pozor, ale nepi tie patoky ako rozpustna kava - to je vazne hnus. Daj si riadnu, cerstvo mletu kavu. Ta este stale obsahuje antioxidanty. A tie su nasmu telu prospesne. Kava ma byt pre cloveka ako zakusok, preto si ju vzdy vychutnaj. A stale je lepsie ked ti proti bolestiam kavicka pomaha ako keby si mala hltat tabletky, ktore casom aj tak stratia na sile a uz nepomahaju akurat nicia pecen.
adelkat skus si kupit bezkofeinovu kavu a prefrc rano na nej. Naozaj nieje zdrave pit vela kavy, ale o zavislosti by som v tvojom pripade vobec nehovorila. 1 salka rano zavislost nieje. Citala som forum, kde su ludia naozaj zavisli na kave, ale tam sa hovori o uplnej nahrade stravy za kavu a to obnasa zhruba dva litre denne. Tak sa neboj, ze si zavisla. Moja mama tiez pije ked ju boli hlava. Robi to tak velmi velmi vela rokov... Biely jazyk moze mat priciny uplne inde, navstivila by som na Tvojom mieste krcneho :) vela zdaru!
prave pijem super zalievanu kavu, milujem ju, ta vona a chut, super, kava juznych krajin je este lepsia a ta s korenim je najlepsia, v silnych davkach si ju dopraju iba ludia orientalnych krajin; vivat kava