zavisla na kave - co s tym?

Príspevok v téme: zavisla na kave - co s tym?
adelkat

ahojte,
citala som si tu nejake fora, pretoze ma trapi viac veci ako napr. biely jazyk, potenie, vyrazky atd. tak som si povedala, ze by som mohla trosku aj zdravsie zit..... celkom by sa mi to aj darilo nebyt kavy. ja som od nej fakt zavisla :(((
ked si rano nedam kavu poobejde ma zacne boliet hlava, nevladzem, som uplne mimo... ked si dam kavu, za pol hodiny som fit :( fakt sa mi to nepaci, nakolko si mylsim ze mozno prave z kombinacie kava+mlieko mam ten biely povlak na jazyku. neviete niekto poradit, ako sa tejto "zavislosti" zbavit, cim tu kofeinovu kavu nahradit? lebo sa asi zcvoknem.....
PS: nie je tu niekto kto zije zdravo? lebo s tym mam dost velky problem, ked som napr. hladna a premyslam, co by som si dala na veceru... nieco co by bolo aj rychle aj zdrave... zeleninoveho salatu som sa uz prejedla. :(

alickam

Zelený čaj som si kúpila, že si ho budem varit v robote namiesto kávy.Neviem, či som ho varila raz.Vždy sa to zvrhne len na tú kávu.Musím sa posnažit polepšit.

nina30

namiesto kávy treba piť zelený čaj. Ja ho denne vypijem aj 1,5 litra. Chudnem s neho - bez obmedzenia stravy a som fit. Makám 10 hod denne bez kávy+domácnosť. Ale je pravda, že na mna káva ani nijako nepôsobí, môžem si vypiť večer kávu/ raz za čas/ a kľudne zaspím. Na večeru mám osvedčené: Mozarella, paradajka, pršut, oliv.olej, - mnam.

babenka

ta melta je vraj dobra aj proti prekysleniu organizmu. mala by sa pit,najlepsie bez mlieka.
ja mam problem iba s kapucinami,co je mozno horsie ako kava...tie chemie proti zhrckaveniu a podobne skodia este viac. ale kavu nepijem.

alickaj

Samko, ale tie 2 kávičky za den nie je až vari také zlé.Ved ja ráno kým nevypijem kávu ani nerozprávam.Ja viem,že sa dá bez toho ale v tej 1 šálke nevidím problém.A vodičku sa snažím doplnat.

samko r.

Dievky, dúfam, že mi to nemáte za zlé, že som vbehol medzi Vás. Ale tá téma o káve ma zaujala. Ja som ich kedysi denne vypil 8-9, Keď som robil 24 hod. smenu tak + 3 naviac, vyfajčil som aj 40-60 cigariet. Teraz toho ľutujem. Ale jedného pekného večera so mnou zatriaslo, zobrali ma do nemocnice a od vtedy je po káve a vôbec mi nechýba. Nebol to infarkt, ale nervy v čudu. Okamžite som prestal aj s alkoholom a po roku a to bolo najťažšie aj s cigaretami. Ten biely jazyk, je zrejme signál, že je telo dehydrované. Káva totiž veľmi dehydruje telo, dráždi žlčník a vôbec stimuluje organizmus. Vodu musíš piť nasilu, smäd je už signál, že je zle. Hovorí sa, že každú hodinu sa má vypiť pohár vody bez ohľadu na smäd. Na začiatok skús namiesto kávy piť meltu v sáčkoch. Je balená ako sáčkový čaj.

alickaj

Kolko tej kávy vypišej, lebo 2-3 šálky sú v pohode.To nemusiš mat výčitky.Ja tak isto len čo ráno roztvorím oči utekám varit kávu.Len ju nikdy nepijem na lačno, aspon dačo malé zdobnem.A tak isto sa neviem potom dočkat obeda, aby som si po nom zasa uvarila kávičku.Ale to mám už potom dost.Výnimočne mávam chut aj na tretiu.

adelkat

ahoj verinikaa, aj ja mam taky pocit ze sa z nej potim, preto sa ju snazim vysadit. uz dva dni ju nepijem, hlava boli :( ale nalievam sa zelenym cajom a celkom sa to da vydrzat... sla som na to sice postupne ale velmi to nepomahalo, tak som sa na to vy... a prestala uplne.
mimochodom, co viete o kave inka? vraj je dokonca zdrava....

veronikaa

skus postupne znizovat kavu alebo prejdi na bezkofeinove pripravky-teda bezkofeinova kava, ta ale stale obsahuje 2 prirodzene latky teobromin a teofylin, ktore mozu zvysovat koncentraciu , hlava by az tak nemala bolet a potom vysadis aj to.ja som prestala pit kavu za dna na den, lebo som sa velmi potila z nej a velmi ma vysmadovala, asi 3 dni ma riadne bolela hlava , znizil sa mi tlak, ktory mam aj tak uz nizky..no radsej postupne .!!