V najbližšej dobe by som mala isť po 10 rokoch na preočkovanie proti tetanu, ale na tomto fóre som čítala veľa príspevkov o škodlivosti očkovania. Tak ako to naozaj je?
Očkovanie proti tetanu - ano či nie?
Ako vidim, podarilo sa mi poriadne rozvirit hladinu ;-) . Pozorne som citala vsetko, co ste tu pisali, ale, aj napriek malym pochybnostiam, sa zaockovat dam, pretoze som si pozrela priebeh ochorenia a smrt na tetanus a urcite by som to nechcela zažit. Vsetkym odporcom: urcite mate aj vy v niecom pravdu a netreba sa davat ockovat proti kazdej hluposti, ale tetanus je naozaj velmi vazne ochorenie, ktorym sa da lahko nakazit a urcite to nechcem riskovat. To, ze u nas je vyskyt tohto ochorenia minimalny jednoznacne svedci v prospech ockovania. Urcite su ludia, ktori na ockovanie doplatia aj vaznejsimi neziaducimi ucinkami a viem, ze medzi nimi mozem byt aj ja. Ale, myslim, ze aj tak prevladaju klady nad zapormi. Tiez verim tomu, ze farmaceuticky priemysel je poriadne skorumpovany, ale ked (myslim ze Pasteur) ockovanie vynasiel este urcite neslo o peniaze...
Nie jajkafr, nehovorí len o nej. Ako môžeš hovoriť čo hovorí keď si ho očividne nečítala? Na konci je dokonca odsek akoby priamo pre teba:
A jelikoţ se informace v této brožurce netýkají pouze prasečí chřipky, ale „virových“
onemocnění vůbec a tudíţ všech minulých i budoucích pandemií, je zapotřebí
šířit je i po fiasku prasečí chřipky.
Ďalej:
-Od kedy reklamný ťah škodí ľudskému zdraviu?
-práve si priznala že sa farmáciam nedá veriť, pretože nám ubližujú. Prečo sa nad tým nezamyslíš? Verila by si psovi keď by ťa raz pohryzol? Alebo keby si vedela že hryzie? Alebo človeku ktorý zabíja či ubližuje len so sebeckých dôvodov? Ja myslím že nie. Pokiaľ sa mýlim, tak určite povedz lebo ma trochu zaujíma aj psychológia.
Otázka je jasná:
Teda prečo veríš farmáciam?
ceky
nie som lekárka študujem v odbore ošetrovateľstvo...
ten článok hovorí o škodlivosti očkovania proti prasacej chrípke... touto vakcínou som sa nedala zaočkovať tiež som počula o tom, že to je reklamný ťah a čítala som o množstve nežiadúcich účinkov, ktoré táto vakcína má... ale tu je reč o inom očkovaní...
jajkafr
ty si lekárka? Tak to ma zaujíma tvoj názor na toto. Mohla by si sa na to pozrieť? :
www.paprsky1.de
ceky..ja hovorim o inom principe kontroly..napr ked istz korejsky lekar povedal, ze sa mu podarilo naklonovat ludske embya..v tom case este neboli techniky mol. bio na takej urovni ako su dnes..okamzite sa toho chytili labaky po celom svete a vyvratili to a bolo jasne dokazane, ze chlapik klamal a aj tusim hozavreli...myslis, ze keby boli vakciny take strasne ako to tu ty tvrdis neboli by uz davno zakazane??farma firmy su sice dost prosperujuceale nemaju zasa tolko penazi, aby uplatili kazdy jeden labak na svete..su radi, ze si platia vyskum vo svojich vlastnych, ten tiezx nemaju zadarmo
ceky
očkovania ako sú očkovanie proti tuberkulóze, tetanu, hepatitíde nie sú zbytočné aj napriek nežiadúcim účinkom týchto očkovaní predchádzame vzniku závažných infekčných ochorení
napr. proti chrípke som sa nikdy nedala a ani sa nedám očkovať dokonca patrím k rizikovej skupine a keď začali očkovať proti prasacej chrípke bola som na zozname a volala mi lekárka domov aby som sa prišla zaočkovať ja som však nešla pretože tomu veľmi neverím, ale čo sa týka tetanu, hepatitídy a iných ochorení, proti ktorým sa povinne očkuje tak proti tomu sa očkovať dávam... sú to vakcíny, ktoré sa používajú roky u niektorých jedincov sa možno vyskytli nežiadúce účinky, ale tie sú zanedbateľné voči tomu, koľko ľudí by ochorelo keby zaočkovaných nebolo... ja ako zdravotník prichádzam do styku s množstvom ľudí, ktorí majú kadejaké ochorenia a nemôžem riskovať to, že sa nakazím preto sa dám radšej zaočkovať ako by som mala znášať potom následky toho, že som to podcenila... keď si dáš do vyhľadávača očkovanie a rizika očkovania nájde ti tam hocičo aj pozitíva aj negatíva ty si však musíš vybrať strednú cestu a rozmýšľať zdravým rozumom ale to je už na každom z nás...