Chcela by som vedieť, koľko taká zdravá žena zje. Ja mám pocit, že jem až príliš oproti mojim kamarátkam (napriek tomu nie som tučná), ale predsa len koľko? Koľko na večeru, obed, raňajky? Prípadne medzitým? Každý kto má čas nech napíše. Veľmi ma to zaujíma ;)...p.s. viem, že to záleží aj od metabolizmu, ale to je len pre moje info. Ďakujem
Koľko zjete?
Raňajky: nízkotučný tvaroh, pečivo, chren
Desiata: ovocie alebo jogurt
Obed: polievka + mäso
Olovrant: zvyšky z obeda :D
Večera: pukance, 100g syra, pohár vína
(medzitým dve kávy, liter minerálky a liter bylinkového čaju)
dnb.juhy
..ze potom nejaky protein, to bolo dobre:)) ved ty okrem proteinov nic nejes:)
Tak ja jem dosť málo, hl. cez takéto teplá, ale v podstate mi to úplne stačí.
Napr. dnes som mala na raňajky vločky s mliekom, potom som bola na zmrzlinovom poháre a teraz plánujem zjesť 1 rohlík s niečim a tým na dnes končím...
Rano- 5 bielok a protein, desiata 250 g rýb, obed - cca. 400 g kuracieho masa s ryžou, dva hodiny po tom niečo podobné, okolo piatej vačšinou nejaké ryby, potom protein a pred spanim tvaroh, biely jogurt a ovsene vločky :)
tiez nad tym rozmylsam papucka, pretoze jedalnicky ktore tu niektori ludia pisu ako ich beznu dennu stravu sa podobaju najskor asi mojej strave pri prisnej redukcnej diete,(by som ju nazvala az hladovkou) ktoru som drzala a za mesiac snou schudla 10 kil! cize neviem ci som ja zvlastna...a navyse same jogurtiky, ovocie, salaty, musli...no hroza :)
Ja jem dosť málo :-( vraj od narodenia, som si pýtala skôr lásku ako jedlo.
Podľa mňa je to dosť individuálne, záleží od metabolizmu a iných vecí. Skús napr. ťažko fyzicky pracovať- budeš potrebovať viac energie- viac jedla, úplne iné zloženie jedla ako napr. pri duševnej činnosti, učení. Neriaď sa podľa nejakých daných poučiek, skutočne je to individuálne, ja sa napr. nikdy nenaučím jesť 5 porcií za deň, nezvládnem ani 3 porcie, podotýkam malé množstvo. Ale aj to sa mení, závisí od toho ako pracujem. Počúvaj svoje telo, keď si hladná sa najedz, jedz pomaly aby si odhadla kedy máš dosť, skús voliť zdravšie varianty stravy, ktorá ti dá predovšetkým živiny, energiu a nie prázdne kalórie.
suns,
nie, priatel jedava maso, nie casto ale tyzdenne trikrat mu ho spravim, nie je problem..varim osobitne kazdy den pre seba a prenho...
papučka, takže ja som tiež z tých, čo zje vela..a mám aj taký problém, že po obede mi rýchlo vyhladne.. takže môj jedalníček asi takýto cez týžden, cez víkend to mám rôzne posunute a zjem viac :D :
raňajky : jogurt /
desiata: ovocie + ľanový chlieb so syrom a zeleninou
obed : polievka + výdatný obed, šnicle a tak :)
a večera rôzne, čo sa naskytne, väčšinou cestoviny, abo idem na pizzu či tak..
tiež sa mi niektorí čudujú, že zjem veľa a cítim hlad a dobre vyzerám..ale mám len 23r, tak asi mám rychle spalovanie..
aha, tak to je super :) obdivujem... aj moj buduci svagor sa dal na vegetarianstvo, lebo ma okolo 100 kil, ale je velky/vysoky..teraz zacal posilovat a vidno to na nom uz po prvom mesiaci... ale maso si da, ked ma chut...cize taky klamny vegetarian :) tak gratulujem k babatku a k ukazkovemu zivotnemu stylu :) ako to riesis s manzelom/priatelom? Ste v tom spolu?
suns,
no, ale ja mam delenu stravu a som vegetarianka, takze mam 12 rokov disciplinu v tomto...to ide uz ruka v ruke spolu...zivotny styl, nie dieta...zvyknes si a ked zjes niecoho vela, alebo zle nakombinovane, tak ti nie je dobre...takze nabuduce si rozmyslis:-)))
...teraz som tehotna a stale to dodrziavam...akurat sa snazim mennej cokolady a viac orechov kvoli bielkovinam.....