ako doktor rozlisi prirodzene chudeho cloveka od anorektika?

Príspevok v téme: ako doktor rozlisi prirodzene chudeho cloveka od anorektika?
millli11

Zaujimalo by ma, ako lekar dokaze zistit, ci je clovek chudy prirodzene, teda od malicka alebo je chudy, lebo trpi anorexiou?
Ja mam 162 cm a 47 kg. Cize BMI podvaha.
Ti ktori ma nepoznaju, mi casto hned nadavaju do anorekticiek. Az ked ma viac spoznaju, zistia, ze dokazem zjest tolko jedla ako normalny clovek a ked je jedlo vazne dobre, aj viac porcii.
Pritom ziadny doktor, ani ten, u ktoreho som bola prvykrat, ma neobvinil z anorexie. Oni to vedia rozlisit uz na prvy pohlad? Kamoska ma podobny problem, vsetci ju obvinovali z anorexie. Isla kvoli tomu do doktora a on na to, ze co tu chce, ze je uplne zdrava, ale urobil jej vysetrenia, moc, krv, stolicu, tlak a neviem co este a povedal jej, ze jej predsa vravel, ze je v poriadku, videl to, ked prisla, aj podla vysetreni je v poriadku.
Zaujimalo by ma este, ci mam velmi rychly metabolizmus alebo je to nieco ine? Niekekedy, ked sa najem, hned potom musim ist na velku. A niekedy este len jem, zjem mozno polovicu jedla a uz musim ist na velku, vyprazdnim sa a az potom sa mozem vratit spat, aby som dojedla jedlo. Lebo normalny clovek sa vyprazdnuje az niekolko hodin po najedeni, vsak? Vdaka.

nataliaxxxx

pozri sa, ci nemas v stolici krv, mohlo by sa jednat o crohnovu chorobu/ulceroznu kolitidu... ked musis ist hned na velku

usiko

dobry lekar to zisti z tvojich reakcii, lebo anorexia je psychicka porucha, a ludia taki su nervozni, na komenty o vahe reaguju rozculene, popudlivo, a spravaju sa inak....my to nemusime rozlisit...ale dobry lekar ano....

millli11

od malicka som chuda, sama ruka, sama noha a teraz to iste a ako sa vravi, ani cici, ani rici. Chcela by som normalnejsiu zenskejsiu postavu. Chapem, ze doktor, ktory ma pozna roky, vie, ze netrpim anorexiou. Ale co taky, ktory ma vidi prvykrat v zivote? Ako on vie, ze nou netrpim?
Vysledky mam zatial v norme, klopem na drevo. Iba raz som mala trosicku zvyseny cholesterol, ale pri dalsich vysetreniach bol uz v norme. Az som sa sama cudovala, ako moze mat chudy clovek zvyseny cholesterol?
A co ten moj dalsi problem, to rychle vyprazdnovanie?

vevericka

no ono anorektik mava okrem chudosti problemy s pletou, vlasmi, nechtami a lekar to vidi aj na vysledkoch krvnych testov, ze nieje vsetko ok

pytam sa

ak si prirodzene chuda a nemala si prilis velky vahovy ubytok (doktori ta poznaju uz roky) tak ta nemaju z coho obvinovat a najme ak mas dobre krvne a ine vysledky :) a da sa to vidiet aj z pokozky, nehtov, vlasov, tvare, ci je vsetko ok alebo tam nieco "nehraje" :)