Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

ako doktor rozlisi prirodzene chudeho cloveka od anorektika?

Príspevok v téme: ako doktor rozlisi prirodzene chudeho cloveka od anorektika?
millli11

Zaujimalo by ma, ako lekar dokaze zistit, ci je clovek chudy prirodzene, teda od malicka alebo je chudy, lebo trpi anorexiou?
Ja mam 162 cm a 47 kg. Cize BMI podvaha.
Ti ktori ma nepoznaju, mi casto hned nadavaju do anorekticiek. Az ked ma viac spoznaju, zistia, ze dokazem zjest tolko jedla ako normalny clovek a ked je jedlo vazne dobre, aj viac porcii.
Pritom ziadny doktor, ani ten, u ktoreho som bola prvykrat, ma neobvinil z anorexie. Oni to vedia rozlisit uz na prvy pohlad? Kamoska ma podobny problem, vsetci ju obvinovali z anorexie. Isla kvoli tomu do doktora a on na to, ze co tu chce, ze je uplne zdrava, ale urobil jej vysetrenia, moc, krv, stolicu, tlak a neviem co este a povedal jej, ze jej predsa vravel, ze je v poriadku, videl to, ked prisla, aj podla vysetreni je v poriadku.
Zaujimalo by ma este, ci mam velmi rychly metabolizmus alebo je to nieco ine? Niekekedy, ked sa najem, hned potom musim ist na velku. A niekedy este len jem, zjem mozno polovicu jedla a uz musim ist na velku, vyprazdnim sa a az potom sa mozem vratit spat, aby som dojedla jedlo. Lebo normalny clovek sa vyprazdnuje az niekolko hodin po najedeni, vsak? Vdaka.

inierka

Tiez som navstivila gastroenterologa kvoli tomu, ze casto idem na zachod a aj mne sa stava, ze napriklad uprostred ranajok alebo obeda alebo hned po musim bezat. Okrem toho mam obcas take palive bolesti nalavo hore nad pupkom. Lekar mi urobil kadejake krvne testy a vsetko vyslo negativne. Isla som aj na rontgen, kde mi sledovali ako mi potrava "cestuje" v zaludku, kvoli tomu castemu vyprazdnovaniu sa a tiez to vyslo negativne, akurat tam bola poznamka, ze rychly prechod baria. Vypila som barium, aby to bolo vidno na rontgene a za par minut po vypiti 2 dcl tekutiny som sa ospravedlnila, ze musim ist na wc a aj oni videli, ako to cezo mna "preletelo", ale som fit. Okrem toho mam v krvi dost proteinu, co znaci, ze telo je vyzivovane dostatocne, aj ked som stihla. Odporucili mi uzivat probiotika a je to s mojim zaludkom lepsie. Ked mas takyto problem, skus skocit na gastro, ako ti tu uz bolo radene. Mozes mat aj syndrom drazdiveho creva.

monica gazpio

Apropo som ešte zabudla dodať: Niekedy je veľmi ťažké, ba až nemožné rozlíšiť prirodzene chudého od anorektika, lebo niektoré anorektičky to preháňajú so starostlivosťou o vlasy, pleť a nechty, čiže ich majú rovnako kvalitné ako prirodzene chudé ženy a dokonca niekedy majú aj krvné testy v poriadku. Anorexiu na človeku mnohokrát nevidno.

BA dievca

Mariaa
Velmi pekne si to napisala...
Ja patrim k tym anorektickam,no na rozdil od tejto slecny si to na mne nikto nevsimol. Ani lekarka, az po vysetreni...Ja som bola vzdy chuducka, a vahu mam vskuse kolisavu. Teda pred tym som nemala, az teraz ked som chora, tak to vkuse kolise.
Verim, ze to nejako prekonam a budem opat zdrava. Velmi sa snazim.

[zruseny12]

...a hovori sa PODLA SEBA SUDIM TEBA...inak ja som mala podobny problem ked som mala okolo 17rokov...ex svokra/teraz uz/mi stale hovorila ked som odmietla nieco jest-alebo mi len proste nechutilo,ze drzim stihlu liniu atd.a pritom ja som nikdy diety atd. nedrzala-mam odjakziva sportovu postavu a aj som sportovala takze nepotrebovala som drzat nejake diety-kdezto ona drzala diety-a nejedla tak pravidelne ako sa malo...ja som sa dokazala najest aj v noci,nerobilo mi to problem a ani som sa nikdy nemusela bat ze priberiem...ani som to neriesila nikdy...ale je pravda ze obcas niekto predniesol,ze co robim,ze som taka stihla a ze mam peknu postavu,ja som to brala jednym uchom dnu a druhym vonku...vobec som sa tym nezaoberala...no a este ked si tak spomeniem,moj ex viac dbal na jedenie atd.ako ja-viac sa kontroloval v jedeni...ja nie jedla som vsetko za radom,co mi chutilo a na co som si spomenula...az do doby kym mi nezistili alergiu na kazein,odvtedy nemozem jest mliecne vyrobky a musim si na jedlo davat pozor...
vies ludia su vselijaky a ty ich nezmenis,musis ich brat z rezervou a nebrat ich vazne,len ty najlespie vies ako to je-ked som ja bola mlada vtedy sa nehovorilo o anorexii atd.ale terajsia doba je velmi tazka a vy mlade dievcata to mate velmi tazke-mozno aj o nas starsich si myslia ludia svoje ked nas vidia napr.po 40-ciatke stihlu-s peknou postavou,ze drzime diety a ja neviem co vsetko/niekedy uz len zo zavisti/...skus ist na to gastro mozno ti tam lekar pomoze...zelam ti vela stastia...

[zruseny12]

MILLLI...skus zajst na gastro a povec to aj na gastre,vsetko ako pises tu,ze chodis uz aj pocas jedla na zachod atd.mozno mas nejaky problem zo zaludkom,vstrebavanim criev atd.on je odbornik na take veci...tak mozno ti poradi a zisti pricinu preco mas podvahu...inak aj stistna zlaza je dovod preco mozes byt chuda...
skus uzivat B-KOMPLEX FORTE mozno sa ti podari pribrat...
a na ludi sa vykasli,oni aj tak si budu mysliet svoje...niektory ludia-cloveka zhadzuju len preto,ze mu nieco zavidia,preto takto reaguju a myslia si o nom len to najhorsie...
a ty svojim trapenim ich urcite nezmenis...

milli11

Pre natalia, rozmyslala som nad tym, co moze sposobovat ten rychly odchod na velku.
Bol to pre mna dost velky zvrat, pretoze predtym som trpela zapchou, dva aj vyse tri dni som nebola na velkej. Potom som bola na dovolenke pri mori, bola tam ina strava a hned po najedni som musela behat na velku. Vratila som sa domov a zas zapcha. Posledny cas som si v praci v jedalni zacala davat uplne ine a nove jedla a opat beham na velku hned po najedeni.
A nie, krv, tam nie je, maju hnedu, niekedy az svetlohnedu farbu, hustota normalna. Teraz som asi nechutna, co?
Dobre, ale normalne vyzerajucu zenu, hoci trpi anorexiou, obycajni ludia nebudu povazovat za anorekticku. Priklad, ak chuda zena raz odmietne nejake jedlo, mozno jej to jedlo nechuti, hned ju obvinia z anorexie. Ak tucna zena odmietne jedlo, nikomu to nevadi. Su ine pohlady na to, ak odmietne jedlo chuda a tucna zena.
Moze byt aj tucna zena anorekticka? Ak normalna ano? Nenavidim tuto chorobu, anorexiu, lebo z nej obvinuju vsetky chude zeny, aj tie, ktore nou netrpia.

monica gazpio

Lekári stanovia anorektičke, ktorá váži dajme tomu 30 kg pri výške 170 cm, aby pribrala na 60 kg, inak nepôjde domov, ale to je nereálne, a je to zle, lebo ak by pribrala na 60 kg, tak už by v tomto prípade nemala krásnu normálnu a pevnú postavu, ale by vyzerala ako pampúch.

monica gazpio

Viete, ale aj žena, ktorá váži normálne, tak môže mať anorexiu a dokonca aj tučná žena, ale mne sa nepáči prístup a liečba doktorov, ktorí liečia anorektičky. Si anorektička ? Žiadna vyvážená, vegetariánska strava, a už vonkoncom nie diéta, budeš jesť čo ti my dáme a prikážeme, lebo inak bude to, alebo ono. Proste systém liečby je riešený veľmi tabuľkovo. Všetky tie baby liečia rovnako. Prečo ??? Lieky na priberanie dajú aj žene,ktorá váži normálne, a to nie je jednak etické, humánne a nie je to ani spravodlivé.