Operácia čeluste

Honzo20

Dobry den, idem o dva mesiace na operaciu celuste horna aj dolna cast sa bude posuvat dopredu. Mate niekto skusenosti s operaciou v Banskej Bystrici? Konkretne doktory Adam Stebel a Rastislav Slavik. Dostal som na nich odporucenie ale zaujmala by ma aj osobna skusenost niekoho. Lebo vsetci co pisu po forach boli v BA na operacii a BB nikto nespomina. Ozvite sa niekto prosim

Lucyndako

Dobry den,

mate prosim vas niekto skusenosti s operaciou dolnej celuste? A rotaciou v klboch trochu?
Idem na operaciu v BA..
Ake je hojenie? Boli to operacii? Da sa to zvladnut?

Dakujem.

ja010

Najlepšie si je ísť pozrieť cenník priamo u čeľ. ortopéda. Robia aj konzultáciu, za ktorú sa väčšinou platí. Tam ti povie približne ako dlho bude trvať liečba strojčekom, teda aj cena. Najviac sa platí na začiatku, odtlačky, rtg, lepenie zámkov... a na konci keď sa strojček dáva dole. Kontroly sa robia približne mesačne, keď sa menia oblúky, dráty, gumičky...Ja som strojček nosila dosť dlho, pred niekoľkými rokmi. Mesačná kontrola bola: 22-42 Eur. Po skončení liečby chodíš chvíľu na kontroly cez 20 Eur

YanYan

Ak sa mozem opytat, kolko stoji taka liecba strojcekom? Z financneho hladiska, aka bola tvoja najvyssia platba u zubara?

ja010

Tieto operácie sa neplatia, hradí sa ale liečba strojčekom, priamo operácia nie pretože je to veľakrát aj zo zdravotného hľadiska.

ja 010

bola som na operácii dolnej čeluste, sánky. posun dopredu. V BA, nie je to strašné, zvládala som to v pohode, 5-6 týždňov tekutá strava. Horný a dolný strojček fixovaný spolu. Potom prvé dni opuch po operácii, to všetci vyzerajú desne, aj modriny. Po 3 dnoch začne opuch pomaly miznúť. Bolesti žiadne, aj tak ti v nemocnici dávajú preventívne infuzie alebo injekcie proti bolesti. Síce som potom cítila čelustné kĺby ako som s tým prvý krát otvorila ústa, ale prešlo to. Nasleduje rehabilitácia, ale sú to jednoduché cviky, ktoré ťa naučia. Určite neľutujem. Len na Slovensku sme s takýmito operáciami trochu pozadu. Ak je chyba v čelusti alebo sánke, len strojček nepomôže.

Benito19

Ahojte, máte skusenosti niekto s posunom dolnej čeluste? Myslím na zákrok keď sa odreže kus z čeluste a to sa vysunie vonku kde sa fixuje sroubkami. Je to len estetický zákrok alebo plní aj inú výhodu(artikulácia, hlas a pod.) A čo mám čakať po operácií? Dakujem za odpovede

Ketrin 1111

Zdravím, rada by som sa pridala do diskusie a zároveň sa podelila o moje skúsenosti s operáciou čeľuste (mikrogénia). Na túto operáciu som sa odhodlala sama, vyhľadala som potrebných odborníkov, ktorý mi v tom poradili a následne to začali riešiť. Dva roky pred operáciou som musela mať fixný strojček (bez toho by operácia ani nemohla byť, aspoň v mojom prípade, aby sa dali zuby do takej polohy ako to bolo potrebné). Ked som išla na operáciu (operoval ma v KE doktor Hrubala- vynikajúci odborník) hrozne som sa bála, no nakoniec operácia prebehla bez závažných problémov. Horšie to bolo po operácii, kedy som nemohla ani spat, musela som mať stále studený (až ľadový) obklad asi 5-6 dní, bolesti boli dostatočne silne, ale dá sa to zvládnuť. Strava bola tekutá, cez slamku (až 2 mesiace), človek pri tom schudne no ja som veľa neschudla (asi 4 kg, už som ani nemala z čoho lebo už len pred operáciou som mala okolo 46 kg). Inak tak ako som sa bála, tak to teraz vôbec neľutujem, že som také niečo podstúpila. S touto operáciou sa odstránili aj nejaké problemy ktoré som mala .... a som veľmi spokojná a hlavne vyrovnaná sama so sebou :)

katjasmile

Ahojte, ja mám pred 30-tkou a problémy s posunom zubov. Bola mi odporučená komplexná liečba strojčekom a potom s chirurgickým zákrokom kostí sánky v BA. Som rozhodnutá do toho ísť, len neviem s akou cenou by som mala potom v BA rátať. Neviete mi niekto poradiť, prosím. Bola by som Vám vďačná. Môžte poradiť na e-mail: katjasmile@azet.sk ĎAKUJEM.