Raz sa to každému vráti

Príspevok v téme: Raz sa to každému vráti
martinka23

dobrý deň,
poslednou dobou ma trápia rôzne životné otázky.. mám taký pocit, že ak sa mi teraz udialo niečo zlé, tak sa mi to vlatne vrátilo, lebo som sa tak ja tiež v minulosti zachovala ako teraz niekto ku mne. myslíte, že je to tak, že sa to v živote každému raz vráti? :( lebo som na túto tému filozofovala s kamarátkou a tá mi povedala, že to tak nie je, že nemám na to myslieť.. tak by som rada poznala Váš názor.. možno aj niekoho, kto má pocit, že sa mu niečo vrátilo..ďakujem.

lost

Ono je to relativne, ale podla mna to skor funguje ako nie.. Alebo, alebo to je vymysel a len si domyslam, ak sa to uz aj naozaj (nahodou) stane.

napr:
jeden sa smeje druhemu ze kriva, a ten co sa smial sa za par sekund potkne..
uz som videl taketo vela krat, nie len v takomto malom, ale aj vo vacsom..

Ale zase, niekedy sa to ako keby "nestane" a ten darekak si uziva zivot, otazka je, ci to jeho nestastie je viditelne alebo neviditelne pre nas, pozorujucich...

martinka23

cajik, ale to s tým minulým životom je dosť nespravodlive..keby som aspon vedela, čo som bola a ako som žila, ale to mi nikto nepovie..
ved to a mna trápi zrovna to, že si nie sme súdení.. :( a pritom ja by som si to vedela predstaviť.
hej, to je moje heslo, vždy hovorieva, nerob to, čo nechceš aby sa stalo tebe! ale i tak sa to neikedy proste nedá.. opustíš niekoho a tebe sa to aj tak vráti.. a pritom je to zapletene s tým, že to je neumýselné a ty piseš, že neumyselné veci sa nevrátia..
hej, ak mi niekto ublizi, tak sa mu to snáád vrati:)
kocka32, nieee..bo ja nemam takú svokru :D a dufam, ze ani mat nebudem. a dakujeeem !

kocka32

a nebolo by lepsie zmenit temu na co s otravnymi svokrami? myslim si ze nemozes zato co sa deje, to je len nejake psycho alebo nabozenske vysvetlenie aby si mala vycitky svedomia a nerobila zle. moj nazor :-)

[zruseny12]

UHLIE...ja som zila s ex manzelom tak,ze som mu ziaden zivot neorganizovala...skor mi ho -alebo nam chcela organizovat zivot jeho matka...:0))))
keby som jej dovolila tak by mi zostrojila aj harmonogram...co a kedy by sme mali robit/dokonca aj v planovani deti atd./
...ja som bola voci ex manzelovi velmi tolerantna...to len pre teba,lebo viem,ze si proti mne,preto tu pises toto,si poriadne nabruseny ked vidis moj nick,ze?

MARTINKA...ano,mas pravdu ked clovek miluje nepozera na nic...vidis len seba a jeho a vsetko je okolo teba v tej chvile nepodstatne...

cajik

mozes za svoj minuly zivot :) ved to je stale ta tvoja ista dusa. tak isto ako mozes za svoj buduci zivot. tym, ako sa spravas v sucasnom, ovplyvnujes svoj dalsi zivot.

a NIE, neumyselne ublizenia sa nepocitaju. a uz duplom nie take ked si niekoho odmietla. ved to je normalne, neboli ste si sudeni, preto si ho nemilovala, a preto aj iny teraz nemiluje teba. teda nie preto sa ti nieco vracia, ale preto ze si NIE STE SUDENI. lasku si nevynutis. pride dalsi, neboj, a pri tom pravom nebudes taketo otazky riesit.

vracia sa to, co robis umyselne inym. teda ak ohovaras, budes ohovarana. ak manipulujes, budes manipulovana. ak klames, bude ti klamane. atd atd atd

preto si vzdy pamataj tu znamu jednoduchu vetu "nerob inym to, co nechces aby robili tebe". bud k ludom cestna. a tvoja dobrota sa ti vrati, skor ci neskor urcite.

a ak ti niekto niekedy ublizi, neries to, je to jeho problem - vrati sa mu to

martinka23

cajik, ale ja za svoj minulý život nemôžem ...teda myslím...
a čo ked som napr.urobila niekomu zle neúmyselne?? a to sa mi tiež vráti? lebo mám pocit, že áno.. dajme tomu príklad.. odmietla som niekoho, kto ma miloval, teraz ja milujem niekoho a ten ma odmieta..ale vtedy som si myslela, ze to pre toho muza bude lepšie akoby mal byt so mnou bez lasky k nemu.. a teraz do konca života sa budem báť zamilovať, aby sa mi to nevracalo?!! šak ja sa z toho potom ale zbláznim!

cajik

Martinka - ved presne to som pisala, ze si mohla niekomu nieco spravit TY v minulom zivote a TERAZ sa ti to vratilo..

aj keby to bolo tak, ze sa nikomu nic nevracia (comu teda neverim),tak :

konaj za kazdych okolnosti dobro, neuskodi ti to kazdopadne ;)

martinka23

tak,ja som to myslela zo srandy na tie tvoje tri krát dané príspevky..
uhlie a ty si asi ešte stále sám, že? tiež by ma zaujímalo odkiaľ si.. ale inak si dobre upozornil na to, že nemôžeme všetkých dávať do jedného vreca, bo mariaa mala zlú skúsenosť s čechom, tak zase inej sa môže pošťastiť..ako ty píšeš, že slovenky sú nevychované a hlúpe?! áno, niektoré sú, ale našťatie ja také nepoznám, lebo sa takým vyhýbam..