AHOJTE, mám vážny problem s nafukovaním. 3 roky som vegetariánka ale zvlaštna jem len zeleninu a ovocie ale to nehorázne mnozstvo doobeda cca kilo ovocia poobede dalsie 2 tak 3 kg za den plus tak si uvarim 2nkg mrazenu zeleninu vecer uz nemam ztoho nic. mám problém z nafukovaním chcela by som vylučiť na jeden cas zeleninku ale zaroven sa bojim ze ak zacnem jest normlne okamzite priberem kg spat . 3 roky sa takto stravujem. samozrejme jedla obmienam ale tvoria ju zasadne len ovocie, zeleninka obcas ryba. okrem toho nic. myslite ze ak si dam pár dni odlahcovaci den s pukancovými chlebíkmi cca 3 balicky by som si zadelila nepriberem? pomoze to traveniu. niekde som citala ze ztoho sa nenafukuje a je to pomerne dietne skusala som suchu ryzu ale bjee tie chlebicky mi aspon chutia. dakujem
pukancove chlebíky - dietne?
Ako bolo spomenuté, toto je vážny problém so stravovaním - psychický.
lubka - saturejku kúpiš ako korenie v potravinách.Má však špecifickú arómu.Pestujú ju na záhradkách,drobná rastlinka a drobné kvietky a príchuť taká - cintorínová.Skús okrem nej fenikel, ten je príjemný,z neho uvar čaj,dá sa kúpiť aj hotový čaj,alebo drvenú rascu si pridaj do jedla.Tie burizonové chlebíky nie sú bohviečo,ak nemáš rada maso, zaraďuj ryby,tie sú diétne a zdravé,dodajú bielkoviny a zdravý tuk.
ja viem že to nie je správne. preto som sa tu obratila na vas. inac vitamin B uživam ja viem ze to musím zmeniť.ja maso nejem kvoli tomu ze mám odpor knemu proste dajako mi to nechuti ale naprilad z grilu nmi kuracie prsia chutia to si aj obcas dam cca 2 krat do roka. ja som neni vlastne uplna vegetariánka skor sa bojim ze zato co som drela, aby som schudla na normálnu vahu k mojej výške nepribrala spat. hm ja viem ze mozno potrebujem aj inu pomoc. preto som vas žiadala o radu. dnes som sa snazila obmedzit ovocie a zeleninu a skor som si dala ryzu a tie ryzové chlebiky . sú podla vas zddrave?
Zaujímavá vegetariánka, ktorá si dá občas rybu :) Ty nie si vegetariánka ty máš jednoducho ppp, už len podľa toho množstva jedla, ktoré spotrebuješ, okrem toho pri takomto stravovaní ti musí chýbať vitamín B12, ktorý vegetariáni musia užívať z toho dôvodu, že nejedia mäso. Lieč psychiku, tebe je jedno čo budeš jesť, keď toho zješ na kilá a si celá pokakaná z toho, že priberieš.
neviem kde sa dá saturejka kúpiť, my sme ju pestovali. najčastejšie sme ju používali ako koreninu ale aj celkom dobrý čaj sa z nej dal spraviť :-)
a to s tými tukmi, to je dosť diskutabilné. Aj bežne stravujúci sa ľudia majú nedostatok tukov, o ktorých sa dá povedať že sú zdravé a prebytok tých ktoré telu len škodia. Nemyslím si teda že je na tom s tukmi až tak zle oproti ostatním
telo potrebuje na prežitie sacharidy, bielkoviny a tuky! áno, aj tuky! niektoré vitamíny sú rozpustné LEN v tukoch. opäť platí - zdravé množstvo.. naštuduj si stránku -odkaz odstránený- , máš tam veľa vecí o zdravom stravovaní, naozaj ZDRAVOM a nevzdávaj sa ak ti váha pôjde trochu hore, telo si musí zvyknúť a potom sa dá opäť prirodzene do normálu, treba si nakopnúť metabolizmus a to nie je zo dňa na deň, držím pršteky ... :)
toto podľa mňa nie je správna životospráva - viď tvoju štítnu žľazu. jód získaš aj zo soli. preto je soľ v určitom množstve prospešná.. ale nepreháňať.
HM SATUREJKA ?o tom som ešte ani nepočula, to sa da kde kupit ? to je asi korenie ze ?
proti nafukovaniu je vraj dobrá bylinka saturajka :-D skús, možno pomôže
ano presne tak nedostatok jodu preto som aj zaradila do jedalnicka rybku. ale to jem len raz za tyzden niekedy 2 krat. ja viem ze vela ludi ma obdivuje ze dodrziavam spravnu zivotospravu lenze stym nafukovanim to je zle vecer mám bjusko ako balonik. a aj ranko . chcela by som vstat s plochým bruškom a nie skrcami v brusku ja viem ze zato si mozem sama preto sem pisem kto mi vie poradit ako sa mám stravovat zdravo ale zaroven nedanuvajuce potraviny. nar. som myslela aj na tie ryzove chlebicky su zdravee? lebo na obale maju dost vysoku energeticku hodnotu. obcas si ich dam ale bohuzial hned ako zjem nieco ine ako zelenina a ovocie hned to citim na svojej vahe. inac aj cvicim pravidelne. takze fakt dodrzujem vsetko.s tou stitnou je to uz ok dokonca mi pravdepodobne vysadia aj lieky beriem euthyrox