Velmi chcem byť herečka ale....

Príspevok v téme: Velmi chcem byť herečka ale....
malalarva

....proste neviem ako začať. Bývam v zapadakove pri Michalovciach a idem na strednu buduci rok na gympl... Mojím snom je už od malicka stat sa hereckou ...myslím že aj mám na to ale neviem ako začať ... Chcela by som isť na VSMU ale neviem ako to tam chodí a či prímaju aj ludí z Gympla ci proste neberu odlad na to z akej skoly som.. nema tu niekto s VSMU skusenosti ? Dakujem ..alebo poradte mi ako mám začať a ked aj vy mate taky problem rada pokecam staci poziadat o e-mail :)

Barčik

Mám 13 rokov , a chcela by som byť herečka myslím že aj nato mám ale neviem ako začať som z Michalovciech, ked niekto hťada mláde dievča do klipu alebo do filmu alebo do reklami prosim ozvide sa mi na moj e-mail ;)

babenka1

malalarva: nevadí, že si z malého mesta, nie všetci herci pochádzajú z Blavy lebo chodili na konzervatórium, veď aj taký Csongor Kassai má strednú školu elektrotechnickú priemyslovku a pochádza z Kráľovského Chlmca. Nemáte nablízku nejaké divadlo, napríklad aj amatérske? skús sa prihlásiť tam, možno najprv len za komparz a potom sa ti podarí aj nejaká úloha. A pozor: nemysli si, že recitovanie nič nie je! Jedna baba z nášho ročníka na strednej išla na prijímačky na VŠVU a mali sa naučiť povinne dosť veľa poézie aj prózy. ona sama dostala od komisie úlohu recitovať Mor ho. takže recitovanie sa ti len zíde.

Mgr.art

To ze je niekto z fachu znamena, ze je z toho druhu prace o ktorom sa bavime. V tomto priprade aj ja som s z fachu, pracujem v umeni- hereckom, spevackom atd. Mgr.art znamena Magister umenia.

Nooo22

Jednoznacne musis prist do BA. Ubytovat sa v nejakej ubytovni a pochodit vsetky herecke alebo komparzove agentury. Cez ne sa casom mozes dopracovat k velkym rolam, musis zacat odspodu. Mozes ties navstivit Markizu, Joj, Stv (bud ked budu mat castingy na nejake roly v relaciach, serialoch), alebo aj tak. Popytat sa ako to u nich chodi apd. Skola nieje dolezita, dolezity je tvoj talent a tvoja typologia. Urcite to neries mailom alebo mobilom, chod tam osobne, zaregistruj sa, nechaj svoj kontakt. Ak mas book, tak si ho tam dones, ak nemas, hned si ho urob..snad som pomohol

milusca

Ja som pisala o tom, ze ked ma niekto talent, bolo by idealne, keby to rodicia podchytili odmalicka... Moj vtedy maly synovec hral krovie v jednom filne... Bez skusenosti a znamosti.
V NYC sa to len hemzi "hereckami", ktore robia casnicky. Skusaju, skusaju, chodia na kastingy a az o niekolko rokov neskor im trkne, ze su vlastne len casnicky:) Osobne si o herectve myslim to, ze pokial clovek nie je z hereckej rodiny, nepohybuje sa v tych kruhoch a nema super talent, sanca, ze raz bude hercom je malicka, preto to treba brat skor ako konicka.

Mgr.art

SORRY- TU SOM NAPISALA NEJAKU BLBOST. OPRAVUJEM!!!

V slovenskych filmoch ci divadlach to totiz chodi tak- a casto dostane priestor amater bez skoly nie vdaka talentu ale skusenostiam- nie je to len tak ako pisu noviny....

oprava!
casto dostane aj amater priestor vdaka znamostiam, sponzorstvu a nie skusenostiam

Mgr.art

milusca,
vacsina naj hercov co nestudovala a zvlast na Slovensku je kolko??? ak malalarva vystuduje strednu aj vysoku skolu a najde si slusne zamestnanie potom moze v tomto state skusat sance na kastingoch ci konkurzococh a cakat kym ju niekto objavi ale dovtedy musi z niecoho zit, alebo ak jej pomozu financne rodicia tak aj pocas skoly...tak ci tak, najskor si musi pockat kym sa fleky obsadia cez postelne ci priatelske vztahy, potom pridu narad profesionaly a az potom moze dostat priestor amater bez skusenosti...V slovenskych filmoch ci divadlach to totiz chodi tak- a casto dostane priestor amater bez skoly nie vdaka talentu ale skusenostiam- nie je to len tak ako pisu noviny....

pre malularvu-

ano som z fachu, moja prezyvka je zaroven mojim titulom