Ukradli mi mobil a ja som bezbranna...

Príspevok v téme: Ukradli mi mobil a ja som bezbranna...
pomozte...

Dnes mi ukradli mobil. Najprv som si myslela, ze ked pojdem do t-mobilu, ze tam mi ho zablokuju, zameraju a toho debila najdu. Lenze vobec to tak nebolo ako som predpokladala. V t-mobile mi povedali, ze musim mat nejake cislo, ktore je na fakture a az potom mi ho mozu len zablokovat a zameriava sa zevraj na polici. Tak som sa teda trepala cez cele mesto domov po fakturu. Pri dome mame policiu, tak som sa tam vybrala. Tam mi povedali, ze pozeram asi moc filmov, ked si myslim, ze sa to da len tak zamerat. Policajt mi este k tomu povedal, ze musim dat trestne oznamenie, a az potom mozu lokalizovat ale len sim kartu. Tato doba bude asi trvat 2 mesiace. Po tychto slovach som zostala ako zamrznuta. Prosim pomozte mi, ako mam dostat naspat mobil? Da sa to vobec? prosim pomozte, som uplne v koncoch.

meri.m

Hej, dá sa to, ale na to treba fakt kukať veľa filmov, aby človek v realite očakával ochotu u zamestnancov T-Mobilu alebo polície nad rámec ich stanovených povinností - ktoré sú prakticky žiadne. (Opísaný postup...) Ak máš niekoho známeho, kto tam robí, popros ho, nech sa kukne do databáz... Alebo vylep inzerát, možno s odmenou, je šanca, že sa ti vráti aspoň sim-ka. Bohužiaľ, na Slovensku takéto krádeže (ak nejde o celebrity) kompetentní celkom ignorujú.

t333

nepanikar, ved to je len mobil. najacsia hodnota su aj tak iba udaje na sim (tel. cisla a sms-ky).
sanca ze najdu tvoj mobil je takmer nulova.
to by ten zlodej musel byt totalne vymeteny aby po ukradnuti nechaval simku v mobile. na 99.99% ju hned vyhodil.

lost

"Da sa to vobec?"

- stavim sa ze ano (za istych okolnosti), avsak ...
... uz vidim ako sa na Slovensku niekto dobrovolne snazi niekomu inemu pomoct, ze zodpovedny?..

jednoznacne existuje sposob ako T-MOBILE (!) uvidi ake IMEI cislo sa prihlasuje do siete, z akej SIM karty, aj lokality.

Ak by to nebolo mozne, mohol by som ukradnut mobil a spachat extremne nechutny tresty cin a bol by som OK, "lebo sa to ňedá"

Netusim ake mas sance na jeho ziskanie spat, no mozno to bude stat za to dat to trestne oznamenie a podobne veci, ale to pojde do casu.. Ale neviem, sance velke asi nebudu..

A T-mobilu davam minusku za to ze nepomohol zakaznicke, pretoze oni tam musia mat kazde cislo, alebo to tam maju az taky bordel? - Sorry, tak dve minusky.

Kde/ako ti to ukradli?
No mozno by "stalo za to" sledovat nejake bazar predajne (online/offline).. ale to vsetko stoji vela casu a priliz nizka sanca na ziskanie, + to seriove cislo mobilu sa da zmenit (i ked niekde pod baterkou by malo byt napisane, tak by ho museli aj zmazat a podobne)

Zalezi asi od toho, ako inteligentny bol ten zlodej..