Beham beham a beham..neprehanam to moc?

Príspevok v téme: Beham beham a beham..neprehanam to moc?
Simonka11

Naštartovala ma dobrá motivácia..Ale mam mensi problem..Mam spomaleny metabolizmus,z roznych diet a tak.Mam 175cm a vaha 70-71kg..Uz neverim ze budem mat svoju vysnivanu postavu.Mozem si zato sama..Tak som sa rozhodla vysportovat si ju ked sa to uz neda dietami..Kazdy den beham pol hodinu na 130tepe a zabehnem 3 a pol KM..dalsiu polhodku sa venujem posilnovaniu bruska,,hocijake ucinne cviky.Len sa bojim poriadne jest,lebo trosku priberam z toho spomaleneho metabolizmu...Ja som uz fakt zufala..Prosim poradte mi ci to robim spravne, + neaky dobry jedalnicek+ nieco na zrychlenie metabolizmu.A poprosim overene.Lebo od vetra bludy vie pisat hocikto

Simonka11

A ked nie kila..tak aspon Centimetre..aby to bolo proste namne vidno ze som vysportovana a pevna..a nie sunka tam sadielko hen tam..

Simonka11

Dakujem vam velmi pekne za podporu..dufam ze sa dopracujem na moju vysnivanu postavu..Aj ked niesom neaka extra bucha..len obycajna vysoka holka z par kilami navise..tych 10Kg by som strasne chcela dat dole..

mate59

Simonka - správny rozpis a fakt v tom vedu nehľadaj,držím ti palce a prajem ti,aby sa ti beh stal časom tým,aby si nemusela behať pre nejaké blbé kilo,ale pre radosť,dobrý pocit a kondíciu,ktorú ti budú vo vyššom veku mladší iba závidieť.:)

Simonka11

A myslite ze by som to mala dobre.keby som to rozdelila na :Pondelok Beh,Utorok Posilnovanie,Streda Beh,Stvrtok posilonovanie,Piatok volno,sobota Beh,Nedela volno..Ze by to to len odelila posilnovanie od behu??

doubledog

ohladne tej tepovej frekvencie, je to komplikovane.
je sice pravda, ze najviac tuku sa spaluje pri spominanej tepovej frekvencii, ale lepsim postupom je striedat tepovu frekvenciu.
pri nom sa striedaju kratke fazy vysokej tepovej frekvencie (uz v anaerobnom pasme) a nizsej (aerobne pasmo).
pocas tohto cvicenie sa sice spali menej tuku, ale zrychli sa metabolizmus tak, ze sa tuk spaluje aj v case mimo cvicenia, takze celkovy ubytok je vyssi.

vola sa to HIIT, google povie viac.

doubledog

to poradie preto, ze posilovanie (anaerobna cinnost) spaluje primarne sacharidy - glukozu z krvi a glykogen zo svalov.
ked potom robis nejaku aerobku (napr. beh), telo uz musi prejst na spalovanie tuku.
cize inymi slovami, rychlejsie spalis tuk, ked najprv vycerpas ine zasoby, ktore telo ma.
dalo by sa povedat, ze telo si tuk chrani, kym nemusi, nespaluje ho.

mate59

záleží aj ako si vytrénovaný/á.Na zmeranie tepu stačí si ho zmerať na spánku počas 10 sekúnd a vynásobiť 6.ˇAno, počas behu by sa mohlo aj konverzovať.Ja behám sám,počúvam hudbu.Iné je to u začiatočníkov, ktorí majú TF v kľude 75,a iné u trénovaných,kto má napr. tep 50-55.
A 4 kroky nádych,4 kroky výdych asi.