Naštartovala ma dobrá motivácia..Ale mam mensi problem..Mam spomaleny metabolizmus,z roznych diet a tak.Mam 175cm a vaha 70-71kg..Uz neverim ze budem mat svoju vysnivanu postavu.Mozem si zato sama..Tak som sa rozhodla vysportovat si ju ked sa to uz neda dietami..Kazdy den beham pol hodinu na 130tepe a zabehnem 3 a pol KM..dalsiu polhodku sa venujem posilnovaniu bruska,,hocijake ucinne cviky.Len sa bojim poriadne jest,lebo trosku priberam z toho spomaleneho metabolizmu...Ja som uz fakt zufala..Prosim poradte mi ci to robim spravne, + neaky dobry jedalnicek+ nieco na zrychlenie metabolizmu.A poprosim overene.Lebo od vetra bludy vie pisat hocikto
Beham beham a beham..neprehanam to moc?
Jejo..to ste ma potesili,som si myslela ze ma tu niekto poriadne zjazdi..No Takze stravujem sa podla 90dnovej diety co si myslim ze je dost zdrava je sa v nej 5x za den v dost normalnych porciach a ziadne vyprazane a sladke,je tam dostatok vitaminov.Keby ze sa zacnem stratovat normalne ze zacnem jest mastne a sladke,,verim tomu ze jojo efekt by nastal hned.No a môj cvicebni plan som si rozdelila tak ze 4x do tyzdna budem behat 2x do tyzdna posilnovanie a jeden den mam odych..Dnes som napriklad nebehala..ale posilnovala som brucho,boky,stehna a biceps..Pred pol rokom som strasne cvicila biceps a mala som chudsie a pevnejsie ruky ako teraz...Myslite ze do leta uvidim na sebe poriadne vysledky?Ci nemam moc cakat neake zazraky?
aha tak to budem striedat
dakujem za rady :)
hodina šport. aktivity úplne stačí.Jeden raz behaj, druhý raz posilku,ale pred behom je strečing dosť vhodný.Ale ak ti to vyhovuje ako robíš, ostaň pri svojom.
ale na druhej strane ak je ako prvy beh kedy sa telo zahreje prekrvi a potom nasleduje zatazove cvicenie (posilnovanie)nenabera sa prave vtedy na svalovej hmote ??
pytam sa pretoze ja ako prve beham ( asi tak 45min az 1hod) a potom idem do posilnovne mam to poradie zmenit ?
pretože rozhýbeš telo, naštartuješ sa a hlavne zohreješ svaly,lepšie sa beží.Ako som spomínal,stačí strečing pred behom.
preco odporucate vymenit poradie ???
1. posilnovanie
2.beh
poprosim o vysvetlenie
a k poradiu cvičenia je správne najprv cviky, potom beh,ale úplne pred behom stačí 5 minutový strečing celé telo a po behu opať krátky strečing - hlavne ponaťahovať nohy.
Beh je po chôdzi najprirodzenejší pohyb a zapája takmer všetky svaly.
tuky sa začnú spaľovať asi po 10 min. behu,ale je to individuálne.Svoju tep. frekvenciu si vyrátaj podla vzorca 220-tvoj vek a z toho 70-75% bude tvoja maxim. tepová frekvencia,tak si ju prirovnaj k tým 130 a uvidíš.Tempo striedaj, môžeš krátkodobo ísť na 80%.Úplne všetky diety sú k ničomu a nikam sa neponáhľaj.Ak ťa behanie baví,behaj 50 min a nemusíš potom cvičiť,záleží na tebe.
Jedz zdravo,5 x denne a hlavne nehladuj,nemaj strach z metabolizmu,ani z jedla,výsledok sa 100% dostaví.
Ahoj, Simonka! Mam presne ten isty problem! :) Co mienim skusat a co som aj citala a dava mi to zmysel je:
-je vraj dobre striedat aktivity (cize nezvyknut si na isty druh pohybu/sportu/cvicenia, ale po istom case restartovat metabolizmu tym, ze clovek presedla na nieco ine, kde sa inak namaha).
Ja zatial skusam toto:
-kazdy den si cvicim aspon nieco, aspon trochu - ale vzdy ine poradie alebo inu seriu cvikov (aspon ma to nenudi a nie je to ani jednostranna zataz na tie iste svaly)
-jem! Snazim sa jest na energiu, kolko potrebujem (dosyta, nie viac). Ked nejem (co poznam velmi dobre), nevladzem cvicit. Nevladzem nic. Tak som aj skoncila s dietami neslavne ;)
Otazka pre doubledog - ak sa sem este pozries: preco je to spominane poradie lepsie? Vdaka za odpoved.