Doopatrovanie rodičov - som v koncoch

Príspevok v téme: Doopatrovanie rodičov - som v koncoch
join me

Mám 81 ročných rodičov, ktorí bývajú sami v 3-izbovom byte. Matka trpí 20 rokov na dg bercov vred predkolenia na oboch nohách. Otech má chornický zápal obličiek, zväčšenú prostatu a túto zimu sa mu tiež otvorila jedna noha. Mentálne sú v poriadku aj keď ja ten pocit niekedy nemám. Kým som to stíhala,chodila som im upratovať byt ja, vybavila som im dovoz obedov cez prac. dni, a víkendy varím ja, veľké nákupy tak isto. Takto tu funguje cca 8 rokov. Popri tom som vybavila ošetrovateľku, ktorá praväzuje nohy, opatrovateľsku so soc. odboru, ktorá chodila na drobné nákupy + bežné upratovanie. Situácia sa zhoršila rapídne pred rokom v lete. Postupne od opatrovateľky nechceli upratovanie, zakazovali jej vyhadzovať použité staré veci a začali ich hromadiť. Od vtedy sa tam vystriedalo niekoľko opatrovateliek, ale všetky to vzdali, až v apríli soc. odbor zrušil službu úplne. Kto vie, čo sú bercove vredy, vie čo to obnáša - mokvajúce bolestivé veľké rany, ktoré neskutočne zapáchajú, množia sa na nich baktérie, tečú atd. Toto samo osebe stačí a nie ešte ten bordel, ktorí si okolo seba vytvárajú. Dohováranie nepomáha, dohoda s nimi žiadna - odmietajú všetko - doliečovák, domov soc. služieb, zlepšiť prístup. Nechápem ako takto môžu nedôstojne žiť a ešte pri plnom vedomí. Mám svoju rodinu, jedného syna školáka a k nemu 4 mesačné mimino. Nemám žiadnu inú rodinu, ktorá by mi pomohla, poslednú žijúcu tetu som pochovala pred 2 týždňami.Neriešiteľná situácia-ako ďalej?

Vyskušané

Rany umývať liečivou vodou od Dr.J.K a dávať piť čistú liečivú vodu 1 liter a viac.Stav by sa mal upraviť za 2-4 týždne.Na drobné pomocné práce si najdite niekoho kto si chce privyrobiť aby Vás odľahčil. A ak sa to rodičom nebude páčiť dať ich do starobinca kde sa o nich dobre postarajú postarajú.

join me

Pre milusca: je to v poriadku, chápem každého kto vyrastá v milujúcej rodine, plnej harmónie, takýto ľudia to nepochopia a ver, že tie plienky som už vymieňala x krát a nie sú to hovienka po dieťatku s ružovou prdelkou. Matka mobilná nie je vôbec a otec ešte sem tam ide von. Oni totiž nevyhadzujú po sebe veci - napr. tégliky z jogurtov, pomazánok, pet fľaše, štoplíky z fľašiek, igel. sáčky z ovocia, zeleniny, papiere zo salámy a tak podobne. Nedovolia to vyhadzovať. Momentálne nemám žiadnu energiu ísť robiť poriady, objednala som sa k psychologičke a idem aj za ich ošetr. lekárkou sa poradiť. Uberám sa aj ja smerom - starecká demencia. Zohnala som číslo na opatrovateľku, ktorá by to psychicky mohla zvládnuť, zajtra jej volám, uvidím aké si dá podmienky. O tom aké som mala detstvo a mladosť by som tu mohla napísať román, ale o to mi nejde, čas nevrátim späť. Ďakujem za ohlasy.

wowo1

Mozno budu najprv nahnevany ,,ale rano ked zavoni telefon ,tak sa spytaj co,,potrebuju zorganizuj si svoj den ,a az ked bude cas potom oni.skus mozno navstivit nejake poradne centurm nevahala by som na tvojom mieste aj ist za psyhologom, aby ste sa o tom porozpravali aby ti si bola silna a s psychologom zvolili nejaku strategiu na rodicov

jajka001_

ked s tebou takto zametaju cely zivot, tak su na to zvyknuti. o dovod viac najst si sukromnu opatrovatelku ktora sebou kyvat nenecha

mate59

viem, že rodičov miluješ,ale na druhej strane máš svoje povinnosti.Nenechaj sa nimi psychicky vydierať,keď ráno zazvoní tel s požiadavkou,tak povedz že áno, ale až po splnení povinností, ktoré máš voči rodine,deťom, manželovi,aby pocítili,že s tebou nemôžu zametať.A oni sú asi mobilní, keď zvlákajú do bytu nepotrebné veci,treba to vziať a vyhodiť, oni si uvedomia, že ťa potrebujú,ale musíš byť tvrdšia a neústupnejšia a nenechat sa psych. vydierať.

milusca

Ach, prepac, nechcela som ti napisat take veci, ja osobne som z milujucej rodiny a rodicia mi vzdy dali vsetko na svete, aj emocionalne aj vecne. Asi preto beriem so samozrejmostou, ze kazdy to mal take. Podla mna rodicia trpia stareckou demenciou, mal by ich pozriet psychiater, netusim vsak, ako ich k nemu dostat.
Este raz sa ospravedlnujem za predchadzajuce riadky.

join me

Veď práve to je môj problém, že to už nezvládam. Hlavne psychicky - všetky pekné spomienky, čo som na rodičov mala vybledli a zostala len zatrpknutosť az nenávist - možo silné slovo ale ja to tak cítim, nechápem ako môžu byť takí sebeckí, vidia len svoje potreby - každé ráńo zazvoní telefón s nejakou novou požiadavkou, ja ich už nemôžem doslova ani cítiť, tak mi idú na nervy. Od svojich 15 rokov som sa vláčila s mamou po nemocniciach a robila nejaký servis. Som ich jediné decko, mali ma po štyridsiatke. Ja som tiež matka, ale toto by som mojim deťom neurobila, nech na mňa spomínajú s láskou a nie s horkosťou keď tu raz nebudem. Celý život riešim len nejaké ich prúsery, pretože okrem seba nevidia nikoho. Bojovala som s anorexiou aj s depresiou a ich ani nepohlo. POtrebujem získať odstup, ktorý momentálne nemám a tak som vďačná za každý názor "zvonku".

milusca

Aj mne je luto, cim prechadzas, ale uvedom si, ze ani tvoje pokakane plienky nevonali za fialkami, tipujem, ze si parkrat aj zvracala a bola chora a rodicia ta piplali mnoho rokov. Nezasluzia si tvoju starostlivost? Kolkokrat si im ty odvravala ako tinedzerka a ako male dieta mala obdobie vzdoru? Prajem ti, aby ta tvoje dve deti nechceli strcit do starobinca po tom, com im s laskou teraz utieras "zasrate" zadky a ogrcane pusy.

wowo1

.Mas to tazke.Skus niekoho najst, sama sa znicis a nepokladaj za nemoralne, ze sa o nich budes menej starat.Nech si okolie mysli co chce, ty mysli viac na seba.Lebo jeden clovek, teda ty a tvoj manzel nestaci!!chodit do robty mat vlastnu rodinu.Je to nad ludske sili.Zohnat sa ti mozno niekto podari .Moja kamoska mala neznesitelny bordelz lenivosti neumyvala riad,a trpela chorobnym minanim nakupovanim siat,,nikto jej nechel upratat ziadna upratovacia sluzba,ale nasla po pol roku byvalu vojacku:}a ta ju donutial povyhadzovat zbytocnosti. Chce to niekoho so silnym zaludkom,a nervami,ale ak bude dobre zaplateny....Rdasej pripalcat n nejaku profi sluzbu {su take agentruy}ako sa znicit a znicit si manzelstvo.To nie je nemoralne.