cestovanie pocas tehotenstva

Príspevok v téme: cestovanie pocas tehotenstva
Nikina17

Dobry den, zaujimalo by ma ci je mozne cestovat pocas tehotenstva. 18.5.2010 mi moj gynekolog potvrdil, ze som v piatom az pat a pol tyzdni tehotenstva. 6.6.2010 vsak mame letiet do Egypta - Hurghada, nakolko mame tuto dovolenku uz od januara rezervovanu ako svadobnu cestu a je nam luto ju rusit. Chcela by som vediet, ze v pripade, ze sa budem vyvarovat slneniu na priamom slnku, pitiu vody, ktora nie je balena, nebudem jest neumyte ovocie, zmrzlinu a jedlo, ktore nebude podavane priamo v nasej restauracii ci mi moze hrozit nejake riziko. Napr. potrat pri lete lietadlom alebo nieco podobne. Tiez sa obavam toho, aby som nedostala faraonovu pomstu a neviem ci je mozne pocas tehotenstva brat lieky, ktore zaberaju na tuto chorobu. Pripadne ci je pocas tehotenstva pripustne ako dezinfekciu pozit rano maly stamprlik pripadne lyzicku alkoholu. Viem, ze alkoholol v tehotenstve je zakazany hlavne v skorych stadiach tehotenstva, ale hrozi mi nieco aj pri takej malej davke ako prevencia proti zaludocnym problemom? Dakujem za odpoved

janulca

Ahojte,
kedze je tu toho vela, zaujimal by ma vas nazor na cestovanie v 8tt autobusom Z piestan do budapesti,+ cely den tam. mame zaplateny vylet a nie som si ista ci je to dobre, takto cestovat. jeden mi je lepsie, dalsi horise, sama neviem.
diky moc

bleee

hmmm, neviem, co mate s tym Egyptom, ja som bola minuleho roku v 5* hoteli, jedla som vsetko, napoje som pila s ladom, zuby som si umyvala s vodou z vodovodu. Nic mi nebolo. Ani nikomu zo známych. Myslim, ze v 5* hoteloch si davaju sakramentsky pozor, aby nikomu nic nebolo. Napr. pri svedskych stoloch chodil jeden kuchar a s teplomerom meral teplotu jedla...
Ak je tam niekomu zle, podla mna je to skor z pazravosti alebo bizarnych kombinacii jedla

kikuskaaaa

a baby ako je to na dovolenku autobusom?chceli by sme ist do chorvatska... to budem uz v 6 mesiaci a vsade som pisala ze autobusom to nieje vhodne?neboli ste niekto?vsedci sa mi aj cuduju ze s bruchom tam chcem ist ze mi nebude najlepsie a ze nech som doma... tak neviem ci mam ist alebo nie.

marryann

neviem preco mate pocit ze tehotenstvo je nejaka choroba a zena musi byt ako v bavlnke. ja som presla pocas prvych 5 tyzdnov teh. krizom celu indoneziu, a to je ina divocina teda, ze hotel v egypte je oproti tomu gynekologicke sanatorium :D normalny clovek si dava pozor tehotny alebo netehotny a inak- telo vam povie co mate robit- mne prirodzene prestala chutit aj kava, hoci som netusila ze som v tom.
a inak- voda v celej azii nie je pitna ale z toho ze som si nou umyvala zuby sa mi nikdy nikde nic nestalo...

milusca

mate59 no co som citala, tak ludia si navzajom davaju ohladom Egypta rady ako - pit len vodu z flase a ty sam pises, ze sa nesmu vo vode z vodovodu ani umyvat zuby. Dakujem pekne za taku dovolenku.

martinka54

nikina
nemas sa coho bat, ja som bola v egypte vo stvrtom mesiaci tehotenstva a nebolo mi nic. nechapem co ta tu kazdy stasi ako keby to bola neviem aka podradna krajina. v egypte som uz bola viac krat a tu faraonovu pomstu som nedostala. pi vsetko s flasky a ked sa bojis umyvaj si aj zuby vo vode, ktora je s flasky. a hlavne si daj vysoky faktor, nemusis sa nejako schovavat ty si este kratucko tehotna. jedla som tam co bolo normalne navarene a dokonca som aj ovocie papkala

karamelka10

Ahoj ja som bola v 5 týždni tehotenstva a cestovali sme dokonca do Thajska. Tiež som mala veľké obavy. Dopadlo to veľmi dobre. Pila som len balenú vodu, stravovali sme sa len v hoteli nie v nejakých pochybných reštauráciach, často som si umyvala a dezinfikovala ruky. Nemáš sa čoho báť. Držím palce.

usiko

nikina,

co sa tyka letu tak sa neboj, nic sa nestane, problem mozes mat s tym, ze si nemozes brat vodu do lietadla.....tak to aby si neodpadla.....moja sesternica je tehotna a od zaciatku lieta z UK na SVK na vysetrenia....

...v Egypte krem s vysokym ochrannym faktorom, radsej by som jedla len dobre prevarene jedla, vodu iba z flase kupenu....a pozor na take veci ako neumytymi rukami sa dotykat peri a podobne...bakterie su vsade...