cestovanie pocas tehotenstva

Príspevok v téme: cestovanie pocas tehotenstva
Nikina17

Dobry den, zaujimalo by ma ci je mozne cestovat pocas tehotenstva. 18.5.2010 mi moj gynekolog potvrdil, ze som v piatom az pat a pol tyzdni tehotenstva. 6.6.2010 vsak mame letiet do Egypta - Hurghada, nakolko mame tuto dovolenku uz od januara rezervovanu ako svadobnu cestu a je nam luto ju rusit. Chcela by som vediet, ze v pripade, ze sa budem vyvarovat slneniu na priamom slnku, pitiu vody, ktora nie je balena, nebudem jest neumyte ovocie, zmrzlinu a jedlo, ktore nebude podavane priamo v nasej restauracii ci mi moze hrozit nejake riziko. Napr. potrat pri lete lietadlom alebo nieco podobne. Tiez sa obavam toho, aby som nedostala faraonovu pomstu a neviem ci je mozne pocas tehotenstva brat lieky, ktore zaberaju na tuto chorobu. Pripadne ci je pocas tehotenstva pripustne ako dezinfekciu pozit rano maly stamprlik pripadne lyzicku alkoholu. Viem, ze alkoholol v tehotenstve je zakazany hlavne v skorych stadiach tehotenstva, ale hrozi mi nieco aj pri takej malej davke ako prevencia proti zaludocnym problemom? Dakujem za odpoved

mate59

boli tam aj tehotné,aj maminy s úplne maličkými deťmi,čo si myslím je vačšie riziko/len oni to mali, že deco bolo zadarmo/.

Nikina17

No lenze teraz tri tyzdne pred dovolenkou je to uz tazke menit na nejake ine letovisko. Manzel mi tvrdi, ze vraj pri lete mi nehrozi ziadne riziko a pri dodrzani hyg. a davani si pozor na to co pijem a jem tiez nie. Lenze ja mam stale trosku pochybnosti. Preto som chcela vediet ci s tym nema niekto osobnu skusenost

milusca

Prepac, ale do Egypta by som nesla ani netehotna, nieto este tehotna. Nemozete ist na dovolenku niekde do hygienickejsich podmienok?

mate59

Spýtaj sa svojho gynekológa.V Egypte proti faraónovej pomste ti štamperík nepomôže,ale netreba tam piť ľadové nápoje, prechladiť si črevá,pri švédskych stoloch pojesť všetko z veľkého výberu jedál a neodolateľných zákuskov.Hnačku tam môže dostať aj ten, kto si dáva pozor na všetko.Sú to asi nejaké baktérie,niekto na ne zareaguje hnačkou.Ale tam až po prejavení príznakov zaberá tamojší liek ANTINAL už po pár hodinách.Dostane sa kúpiť tam v lekárni za 5-10 eg.libier.