Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Zápal očného nervu

Príspevok v téme: Zápal očného nervu
nitrak

Zdravím, chcel som sa spýtať aké máte skúsenosti s liečbou- po akom čase sa vam napravil zrak, ake vitaminy ste pouzivali a v akych davkach proste vsetko co vas napadne. Dakujem. Ja mam intrabulbarnu neuritidu a stav sa akosi nezlepsuje.
----------------------
Zápal očného nervu (retrobulbárna neuritída) www.zdravie.sk

sydney

tina78: no ako nepotvrdili,len povedali,ze bohzuial ten avonex musim,to je mi jasne,ze som v keli,ale ze mi to uplne potvrdia az ked pride dalsi atak.ved kazdemu je jasne,ze sa to tazko diagnostikuje. no ja som zapal dostala na konci leta,hadam sa to nezopakuje (alebo aspon niekolko rokov bude klud):)

nitrak

Inac zapal ocneho nervu moze sposobit viaceroveci, niele SM. Niekde som cital ze v USA to byva spojene s 20-40% pacientov ze sa u nich do desiatich rokov prejavi SM.

A inac tym chemikaliam co do tela rvu by som neveril. Ja uz bych prednison do seba nedal. Trena si precitat aj alternativne metody ako liecba vitaminmi tej dost verim. Napriklad Dr. Klenner postavil ludi z vozicka na nohy - mali SM. a iba silnymi davkami vitaminov.
www.doctoryourself.com

tina778

sydney,keby ti nepotvrdili sm tak v zivote nedostanes avonex :-)to mi mozes verit
takze mas sm
ja si picham copaxone ale mi ho asi zmenia
no mne to zacalo retrobulbarnou neurititou pred 5 rokmi vtey som ju prekonala a teraz zasa
paradoxne vzdy to mavam na jar v maji, ako keby nejaka alergia mi to vyvolavala
teraz berem este medrol postupne ho vysadzam ale oci ma este zabolia

sydney

tina78: mozem sa ta oytat v akych intervaloch sa ti vracala/vratila retrobulbarna neuritida? ja som to prekonala v septembri,mihnutim oka som videla jak cez hmlu,a hojilo sa mi to polroka..nerv je aj tak poskodeny..ako vidim,len to bol celkom akuny zapal a ostali jazvy na myeline.a povedali mi,ze si mam dat bacha,lebo ked sa to este raz,tak uz sa to nemusi zahojit. mne este sm nepotrvdili,ale beriem avonex,chodim furt do martina do centra - mam tu vcasnu liecbu,lebo mam lezie na mozgu.len sa bojim toho zapalu.

nitrak

No infuziu mi davali v nemocnici. Ale ja sa tych kortikoidov bojim, ked som cital co vsetko to moze sposobit.
Tak mne napriklad v nemocnici hovorili ze asi budem mat sklerozu co sa neskor nepotvrdilo chvalabohu.

tina78

100mg je bezna davka...
ked davaju infuzky tak je to 1000mg

zlatko keby vedeli z coho je ten zapal, uz by mozno mali asi aj liek
lenze doktori nikdy nic nevedia,

nitrak

noo a ty zdrejme mavas retrobulbarnu neuritidu. ja mam intrabulbarnu. Tak prednison chcem vysadit lebo mi nepomaha a prednison ked nepomaha tak iba skodi preto ho chcem vysadit. A mne davali sialene davky na zaciatku 2 rano 2 na obed a vecer nevem kolko takze to mohlo byt aj okolo 100mg. A isli dole kezdy treti den o 5mg dole. Sam neurolog vravel ze by nedavla tak silne davky. Skor verim ze ma vyliecia silne davky B-vitaminu. U teba aj zistili lekari pricinu vzniku toho zapalu ?

nitrak

noo a ty zdrejme mavas retrobulbarnu neuritidu. ja mam intrabulbarnu. Tak prednison chcem vysadit lebo mi nepomaha a prednison ked nepomaha tak iba skodi preto ho chcem vysadit. A mne davali sialene davky na zaciatku 2 rano 2 na obed a vecer nevem kolko takze to mohlo byt aj okolo 100mg. A isli dole kezdy treti den o 5mg dole. Sam neurolog vravel ze by nedavla tak silne davky. Skor verim ze ma vyliecia silne davky B-vitaminu. U teba aj zistili lekari pricinu vzniku toho zapalu ?

nitrak