Afrika-humanitna pomoc

Príspevok v téme: Afrika-humanitna pomoc
Africa

Ahoj,
predstavte si takúto vec. Mám peniaze na letenku a na niake to niekoľkomesačné vyžitie. Chcem odísť do Afriky. Do niakej krízovej oblasti. Potrebovala by som poradiť, čo robiť keď tam prídem. Kam ísť. Alebo cez akú organizáciu ísť. Proste ako tam začať vlastnými rukami stavať trebárs nemocnicu.
Ide len o myšlienku zďaleka nerealizovateľnú tak to berte čisto hypoteticky.
Nechcem predávať gombíky, pohľadnice, vypytovať všade peniaze, sponzorov, organizovať zbierky, koncerty, nechcem pomáhať bezďákom, starým robiť spoločnosť, cigánčatá učiť čistote ja chcem holými rukami priamo v Afrike robiť...
ešte raz, čisto obyčajná predstava.

joni_

nemozu robt vsetci vsetko, niekomu je dane pracovat tu na Slovensku a niekto vycestuje do Afriky, ja osobne nikoho neposudzujem ani za jednu z tychto moznosti, kazdy nech pracuje tam kde je jeho miesto a kde citi ze by mal byt, hlavne nech pracuje ako najlepsie vie a so srdcom

vevericka

podla mna samotnych africanov je potrebne zapojit do ich vlastnej pomoci..nielen ich nechat natrcat ruky..ked im vseto budu davat zadarmo budu (ved uz aj su) nauceni len pytat a nic nerobit, treba im dat "udice a nie ryby", ked sa stavia skola nech ju stavaju sami a humanitarna pomoc im da material iba, aby si cennili svoju pracu..par tisisc rokov dozadu to uzasne zvladali sami, odkedy ich podrobili kolonisti, su na tom biedne..

reálny svet

cvnnf - myslím si, že Afrika je fajn, napriek môjmu názoru a v podstate odpovedal(a) veľmi pekne. My sme neporadili nič, len sme vyjadrili svoj názor. V Afrike je veľa ľudí, ktorí nemôžu za to ako žijú a naozaj potrebujú pomoc. Ale na druhej strane má pravdu aj milusca. Ak by sme Afrike neposkytovali humanitárnu pomoc do roka vymrú..neboli by schopný si pomôcť sami. Názorov tu bude veľa, každý z nás má na túto problematiku iný pohľad a nikomu nemôžem upierať ten jeho.

mate59

Zaiste, je to všetko o solidarite,charite.
Každá pomoc je dobrá a užitočná vec.
Len potom človeka škrie,keď sa dopočuje,že napr. vybraté peniaze neskončili tam, kde mali.

soffa

niekedy nechapem preco ludia pomahaju len detom v zahranici.ako by tu na Slovensku ich bolo malo.neberte to v zlom,ale ja si myslim ze hlavne deticky z onkologie na Slovensku by uvitali pomoc.Ja viem ze aj deti v Afrike a v Indii potrebuju pomoc,ale aj tie nase tu pomoc velllllmi potrebuju.

cvnnf

milusca :-O, ja odpadnem podla mna si vedla jak ta jedla a Africa esteze ta nepoznam osobne lebo by si ma asi inaaaac vytacala nakompletku vsetkym

milusca

realny svet, IDenzl, suhlasim s vami, tolko miliard dolarov sa uz vylialo do tej bezodnej africkej diery a...Nic. Odkedy si len pamatam, davaju sa im peniaze a je to uplne zbytocne. Len sa kotia, zeny musia ist vykonavat potrebu na prikaz mimo obydlia a ked si uz cupnu za strom hrozi, ze ich znasilni nejaky chlap. 85% Africanov ma AIDS. Poznam ludi, co im tam postavili skoly a ti sprostaci si ich sami podpalili! Muchy im chodia po hube, po ociach a im to nevadi. Ale sex im chuti. Ti ludia su len zberba, ktora tam ostala po nasich prapredkoch. Najnovsia vedecka verzia je taka, ze vsetci pochadzame z Afriky. Ibaze tam neboli vhodne podmienky a ti chytrejsi spakovali rodiny a zacali odchadzat a lenivi zostali. A takto to je tam doteraz. Keby sa kazdy staral o vlastne deti, nebolo by treba nikomu pomahat.

Africa

Ale Slováci, no tak:) raz sa chovajte aspon naoko vzdelane a normalne a nepriečte sa tu stále kto je vačší frajer, kto má ten správny pohľad na situáciu v Afrike, kto vie ako to tam naozaj chodí, kde JPP (jedna pani povedala), kde bol aký film, odporúčania ako začať a ovšem zaťahovanie politiky, daní a okrádania pomaly aj do diskusie o počasí... Odporúčam si ešte raz prečítať môj príspevok najma časť - ,,Ide len o myšlienku zďaleka nerealizovateľnú tak to berte čisto hypoteticky.ešte raz, čisto obyčajná predstava,,..

Dúfam že aspon polka teraz pochopi, že išlo o obyčajnú myšlienku, len tak ma napadla otázka vo vlaku ...a zo všetkých mi bola schopná k veci odpovedať len Joni_. Tak sa pekne nadýchnite, vydýchnite, dva krát si premyslite či sa pýtal niekto na váš osobný nazor, alebo na organizacnu vec.

Nech žije ochota...

cvnnf

realny svet tym chces povedat ze romovia si pomoc nezasluzia? a to ze tam ide halda financnych prostriedkov a zbytocne je pravda, to je tak ked tu na slovensku to riadia nekonecne schopny borci, a do krajin tretieho sveta sa mimochodom pumpuju tiez neuveritne peniaze a takmer bez vysledku, ono to treba aj dobry napad skor ako tam navalaju kopu penazi a ten byva len zriedka...

reálny svet

Ja netvrdím, že pomoc je zbytočná. Aj ja som vždy chcela pomáhať, tiež som chcela ísť niekde k chudobným. Viem, že oni trpia, mnohé deti sú choré, nemajú čo jesť. Mnohí umierajú a nemá im kto pomôcť. No zmeniť myslenie ľudí a ich kultúru je ťažké. Bude to trvať ešte veľa, veľa..., veľa rokov.Preto obdivujem ľudí, ktorí to dokážu. No v prvom rade sa musia snažiť ľudia. Pracujem s romskou komunitou a vnímam ich prístup. Aj ked im pomáhame ako sa dá, oni všetko odmietajú- vzdelanie, prácu atd. Myslia si, že tak to má byť. Ide na nich množstvo peňazí a zbytočne. Ale na druhej strane sú ľudia, ktorí naozaj potrebujú pomoc. A tým sa oplatí pomáhať.